Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat, vineri, că judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au respins contestaţia depusă de Carpatica Asig, prin care firma de asigurări cerea suspendarea deciziei ASF de declanşare a procedurii de faliment.
ASF a declanşat procedura de faliment a Carpatica Asig în 27 iulie 2016.
"Curtea de Apel Bucureşti a respins, în data de 26 octombrie 2016, contestaţia depusă de societatea Carpatica Asig S.A. având ca obiect suspendarea efectelor Deciziei nr. 1498/27.07.2016 emisă de Autoritatea de Supraveghere Financiară", a precizat autoritatea de reglementare.
Decizia Curţii de Apel nu este definitivă, societatea având dreptul să formuleze recurs în termen de cinci zile de la comunicarea sentinţei.
Situaţia falimentului Carpatica Asig este complicată şi de existenţa unui dosar al DNA în care au fost trimişi în judecată mai mulţi membri ai ASF acuzaţi că au favorizat firma de asigurări a milionarului Ilie Carabulea, potrivit News.ro.
După decizia ASF, Procurorii DNA au cerut instanţei supreme să interzică procedurile de dizolvare sau lichidare a societăţii Carpatica Asig.
În 13 septembrie, instanţa supremă a admis cererea DNA care solicitase luarea măsurii preventive de interzicere a dizolvării şi lichidării Carpatica Asig, decizia fiind una definitivă.
Societatea Carpatica Asig SA a fost trimisă în judecată în 25 aprilie 2014, pentru cumpărare de influenţă şi dare de mită, iar în 8 martie 2016, a fost condamnată, de Curtea de Apel Bucureşti la plata unei amenzi penale de 600.000 de lei, precum şi la publicarea hotărârii de condamnare în mass-media.
Decizia a fost contestată de societatea de asigurări, iar dosarul se judecă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, arată, marţi, Direcţia Naţională Anticorupţie.
În aceste condiţii, în 27 iulie, Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis, printre altele, declanşarea procedurii de faliment şi lichidarea societăţii Carpatica Asig prin procedura obişnuită de insolvenţă, precum şi emiterea solicitării pentru deschiderea procedurii falimentului firmei, cu sesizarea judecătorului sindic din tribunal.
Decizia Autorităţii de Supraveghere Financiară a fost publicată în Monitorul Oficial din 2 august.