BVB / ÎN ULTIMA ŞEDINŢĂ A SĂPTĂMÂNII, Piaţa a revenit în teritoriu negativ

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 31 octombrie 2016

Piaţa a revenit în teritoriu negativ

Titlurile "Fondul Proprietatea" au fost, vineri, cele mai lichide

Şapte dintre indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de vineri în depreciere, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 24,8 milioane de lei (5,52 milioane euro), mai mic decât joi (9 milioane euro).

"Ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii a fost una liniştită, cu variaţii mici ale indicilor şi lichiditate scăzută. Indicele BET a scăzut cu 0,14%, în timp ce BET-FI şi BET-BK au terminat ziua (de vineri, n.r.) pe plus, cu creşteri de 0,28% şi 0,08%. BET-FI a fost ajutat de acţiunile SIF Transilvania (SIF3) şi SIF Muntenia (SIF4), în creştere cu 2,24% şi 1,28%. Acestea au fost de altfel şi singurele titluri Blue Chip cu variaţii de preţ de peste 1%. Valoarea tranzacţiilor a totalizat 5,5 milioane de euro, dintre care 5 milioane pe piaţa de acţiuni şi aproape 500.000 de euro pe cea de certificate. Săptămâna a fost una cu variaţii mici ale indicilor şi cu o lichiditate modestă", au subliniat brokerii de la Prime Transaction.

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Fondul Proprietatea" (FP), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 16,8 milioane de lei. Cotaţia FP a coborât cu 0,12%, preţul de închidere fiind de 0,805 lei/unitate.

Titlurile "Banca Transilvania" (TLV) au crescut cu 0,43%, la 2,31 lei/unitate, în urma unui rulaj de 1,22 milioane de lei.

Tot vineri, au fost schimbate acţiuni "Romgaz" (SNG) de 0,98 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 23,3 lei/unitate, în stagnare.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "OMV Petrom" (SNP), cu un rulaj de 0,97 milioane de lei. Cotaţia SNP s-a depreciat cu 0,86%, ultimul preţ fiind de 0,2295 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" nu s-au înregistrat tranzacţii.

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,09%, iar indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 0,07%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb