Profitul RBS creşte ca urmare a reducerii cheltuielilor

Ziarul BURSA #Internaţional / 31 octombrie 2016

Profitul RBS creşte ca urmare a reducerii cheltuielilor

"Royal Bank of Scotland Group" Plc (RBS), cel mai mare grup bancar britanic deţinut de stat, şi-a majorat cu 61% profitul, ca urmare a măsurilor de restructurare menite să-i diminueze costurile.

Banca, salvată de la colaps de guvern în perioada crizei financiare din 2008, a consemnat un profit operaţional înainte de elemente speciale de 1,33 miliarde de lire sterline (1,6 miliarde de dolari), faţă de 826 milioane de lire în acelaşi interval din 2015.

Dacă se exclud elementele speciale, RBS a avut pierderi nete de 469 milioane de lire, comparativ cu un profit de 940 de milioane de lire în trimestrul al treilea din 2015, când banca a înregistrat un câştig de 1,15 miliarde de lire din vânzarea "Citizens Bank" din SUA.

Directorul executiv al RBS, Ross McEwan, a declarat: "Am spus că anii 2015 şi 2016 vor fi turbulenţi, în condiţiile în care rezolvăm problemele pe care le-am moştenit şi transformăm RBS într-o bancă pentru clienţi. Aceste rezultate reflectă turbulenţele cu care ne confruntăm".

Amintim că, în luna septembrie, RBS a acceptat să plătească 1,1 miliarde de dolari ca să pună capăt unei anchete derulate în SUA, privind vânzarea de titluri de valoare "toxice", garantate cu credite ipotecare.

Vânzarea de titluri de valoare garantate cu credite ipotecare a avut un rol semnificativ în declanşarea crizei financiare din 2008.

RBS a vândut titlurile către două asociaţii de creditare, care au dat faliment în timpul crizei imobiliare din 2008, iar acum a dat asigurări că plata va fi acoperită "aproape integral din provizioanele existente", astfel că nu va fi afectat nivelul capitalului băncii.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb