Acţionarii BVB, convocaţi pentru fuziunea cu Sibex

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 31 octombrie 2016

Acţionarii BVB, convocaţi pentru fuziunea cu Sibex

Acţionarii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au fost convocaţi, pe 14 decembrie, să aprobe de principiu fuziunea cu Sibex - Sibiu Stock Exchange, potrivit unui raport publicat vineri.

Consiliul Bursei va prezenta, la AGA, Raportul asupra procesului privind o posibilă fuziune între cei doi operatori de piaţă.

Totodată, acţionarii BVB trebuie să decidă împuternicirea Consiliului Bursei pentru a lua toate măsurile pentru a implementa decizia de aprobare de principiu a fuziunii, cum ar fi: (i) stabilirea datei situaţiilor financiare care vor fi folosite pentru a se stabili condiţiile posibilei fuziuni; (ii) angajarea unor consultanţi pentru derularea procesului de due diligence a activităţii societăţilor implicate în procesul de fuziune; (iii) negocierea, întocmirea, semnarea şi publicarea proiectului de fuziune a Societăţii cu SIBEX - Sibiu Stock Exchange".

În iulie, BVB şi SIBEX au anunţat că au desemnat Deloitte Consultanta SRL în calitate de consultant care va realiza evaluarea societăţilor implicate în posibila fuziune.

Deloitte urma să realizeze un raport de evaluare care va prezenta opinia asupra valorii BVB şi SIBEX, împreună cu subsidiarele lor, precum şi rata de schimb a acţiunilor în cazul fuziunii bazate pe valorile societăţilor.

Potrivit declaraţiilor directorului BVB, Ludwik Sobolewski, fuziunea este o metodă de conservare a activelor acţionarilor Sibex care sunt şi acţionari ai BVB, dar, în acelaşi timp, evaluarea trebuie să fie corectă, pentru a nu fi în detrimentul celorlalţi acţionari ai BVB.

Acţionarii BVB au respins, la AGA trecută, propunerea SIF3 Transilvania pentru urgentarea fuziunii dintre cele două burse, dar au aprobat începerea negocierilor cu Sibex în vederea unei posibile fuziuni.

Consiliul BVB a transmis acţionarilor că intenţionează ca bursa bucureşteană să absoarbă Sibex, aceasta urmând să dispară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb