Eden Capital Development construieşte încă 800 de apartamente de lux sub brandul Cortina

A consemnat Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii / 22 octombrie 2021

Eden Capital Development construieşte încă 800 de apartamente de lux sub brandul Cortina

Eden Capital Development a anunţat, recent, că va începe construcţia a două noi complexuri rezidenţiale sub brandul Cortina, în zona Erou Iancu Nicolae, care vor include aproximativ 800 de apartamente de lux. Cele două proiecte contină standardul ansamblurilor rezidenţiale Cortina şi aduc inovaţie stilului de locuire în această zonă, după cum susţin reprezentanţii dezvoltatorului.

Aceste două proiecte vor continua seria începută în anul 2013, care constă în şase ansambluri de succes construite deja sau aflate în curs de dezvoltare - Cortina Academy, Cortina North, Cortina Residence, Dinamic City, Four City North şi Delta City.

"Cele două noi ansambluri sunt gândite să satisfacă cele mai exigente şi variate gusturi asupra stilului de viaţă, un ambient de lux, cu finisaje de excepţie, în două concepte diferite de locuire", a declarat directorul de vânzari al Eden Capital Development, Elena Dumitrache.

După construcţia celor două complexuri rezidenţiale din zona Erou Iancu Nicolae, compania va avea în portofoliu peste 3.900 de apartamente premium şi de lux, dezvoltate în ultimii opt ani.

Despre ce înseamnă conceptul de lux la apartamentele Cortina, ne-au vorbit reprezentanţii companiei, intr-un scurt interviu.

Reporter: În ce constă conceptul de lux la apartamentele care vor fi construite?

Reprezentanţii Eden Capital Development: Conceptul de lux pe piaţa rezidenţială se traduce prin materialele utilizate la construcţia proiectului, prin facilităţile pe care acesta le va oferi, prin layout-ul locuinţelor şi, în primul rând, prin îmbinarea acestor caracteristici într-un stil de viaţă premium, menit să ofere confort şi relaxare în cele mai bune condiţii. Nu vom face rabat de la nicinul dintre aceste aspecte, care se vor regăsi pe deplin în proiectele noastre, aşa cum am obişnuit cumpărătorii încă de la primul proiect Cortina pe care l-am dezvoltat în Bucureşti. Astfel, cei care sunt în căutarea unei locuinţe de calitate, atât ca investiţie, cât şi ca rezidenţă, pot alege în funcţie de preferinţe, între cele peste 20 de modele de apartamente (studio, două, trei, patru camere şi Penthouse - duplex), care compun primul din cele două ansambluri dezvoltate în Erou Iancu Nicolae, ce va oferi 172 de locuinţe elegante dedicate unui stil de viaţă activ, care combină confortul şi luxul într-o totală armonie. Printre facilităţile de lux ale celor două complexuri rezidenţiale se numără spaţiile dedicate pentru fitness şi welness, incluzând bazine de înot.

Locaţia este, de asemenea, un criteriu important, ambele proiecte urmând să fie dezvoltate în nordul Bucureştiului, o zonă dominată preponderent de locuinţe care se adresează cumpărătorilor high-end.

Reporter: Când vor fi gata locuinţele?

Reprezentanţii Eden Capital Development: Proiectele vor fi dezvoltate în etape, primele locuinţe urmând să fie livrate cel mai târziu la începutul anului 2023.

Reporter: Care este investiţia în acest proiect?

Reprezentanţii Eden Capital Development: Nu putem încă să dezvăluim valoarea investiţiei, având în vedere dinamica preţurilor materialelor de construcţie, care va impacta costul construcţiei şi implicit suma alocată dezvoltării.

Reporter: Pe ce suprafaţă se întind cele două ansambluri rezidenţiale?

Reprezentanţii Eden Capital Development: Ansamblurile se vor dezvolta pe terenuri însumând peste 3,5 ha.

Reporter: Ce preţuri vor avea?

Reprezentanţii Eden Capital Development: Preţurile vor fi aliniate pieţei high end de locuinţe de lux, având în vedere zona de dezvoltare şi tipologia de proiect Cortina.

Reporter: Sunt deja acorduri de vânzare încheiate (vor fi vândute încă din faza de proiect)?

Reprezentanţii Eden Capital Development: Odată cu începerea promovării proiectului, au apărut şi primii potenţiali cumpărători interesaţi de zona şi de proiectele noastre, având în vedere backgroundul pe care îl avem deja pe piaţa din România. Suntem foarte încrezători în succesul proiectelor noastre. Cu siguranţă vom vinde şi în faza de proiect, având în vedere interesul extrem de ridicat de pe piaţa rezidenţială şi faptul că oferta de locuinţe de lux este destul de scăzută, însă deocamdată ne concentrăm pe etapa de dezvoltare.

Reporter: Cum evoluează piaţă imobiliară în această perioadă de criză sanitară?

Reprezentanţii Eden Capital Development: Piaţa rezidenţială a fost favorizată de această criză, deoarece a grăbit luarea deciziilor de cumpărare a celor care aveau în plan acest lucru. Acest lucru s-a văzut în ritmul susţinut al vânzărilor pe piaţă în asamblu şi în proiectele din portofoliul nostru.

Cererea vine atât din partea celor care îşi cumpără prima locuinţă, dar, mai ales, din partea celor care vor să-şi facă un upgrade la locuinţa actuală, având în vedere work from home şi nevoia de a petrece tot mai mult timp acasă.

Pentru dezvoltatorii care au avut încredere în piaţă şi au început proiecte noi şi cei care şi-au adaptat locuinţele la noile cerinţe din partea cumpărătorilor, condiţiile de business sunt extrem de favorabile şi creează oportunităţi extraordinare.

Reporter: Mulţumesc!

(Interviu preluat din revista BURSA Construcţiilor)

Eden Capital Development a vândut 35% din prima fază a proiectului Cortina North

Eden Capital Development a vândut 35% din prima fază a proiectului rezidenţial Cortina North, din zona de nord a Bucureştiului, cu un an înainte de data de livrare. Proiectul, reprezentând cea mai mare investiţie rezidenţială în derulare pe Bulevardul Pipera, va reconfigura zona printr-un concept modern, care oferă o varietate de facilităţi, adaptate cererii existente pe piaţă în acest moment.

Prima fază a complexului va include două corpuri de clădire totalizând un număr de aproximativ 500 de apartamente, lucrările de construcţie desfăşurându-se într-un ritm susţinut. În prezent, structura este la etajul 8 şi deja au fost începute închiderile exterioare. În prima fază de livrare vor fi date în folosinţă şi zonele de facilităţi care vor deservi proiectul, respectiv bazinul de înot şi centrul de fitness/wellness. Vânzările în prima fază a proiectului au început în luna februarie, iar locuinţele se bucură de un real succes, în condiţiile în care au fost contractate deja peste 175 de apartamente, din cele aproximativ 500 de unităţi câte va avea în total, au informat reprezentanţii companiei. Aceştia afirmă că, odată cu venirea toamnei, interesul din partea clienţilor este în creştere semnificativă.

"Finalizarea primei faze este prevăzută pentru toamna anului viitor. Aşadar, dacă se va menţine ritmul actual de vânzări, vom reuşi să vindem întreaga fază înainte de livrarea completă a acestei etape de dezvoltare. Facilităţile de care dispune complexul Cortina North sunt puncte extrem de atractive pentru cei care doresc să cumpere o locuinţă, acestea completând celelalte avantaje ale proiectului, respectiv locaţia, cu un potenţial foarte bun de dezvoltare, şi calitatea excepţională a construcţiei", a declarat Elena Dumitrache, directorul de vanzari al companiei.

Cortina North este dezvoltat pe un teren de peste 37.000 de metri pătraţi şi, în total, va implica fonduri estimate la 60 de milioane de euro, cea mai mare investiţie în curs în zona Pipera.

Complexul va include un număr de peste 1.500 de apartamente şi va oferi o serie de facilităţi, printre care bazin semiolimpic de înot, centru de fitness-wellness modern si complet, 1,5 km pistă de alergare amenajată în interiorul complexului şi finisaje premium în stilul tuturor ansamblurilor dezvoltate sub marca Cortina.

Centrul de fitness-wellness va avea 500 metri pătraţi şi va fi dotat cu aparate de ultima generatie de la Technogym, iar 100 metri pătraţi vor fi alocaţi pentru clasele de aerobic (yoga, pilates si clase din programul Les Mills). Centrul va avea cabinete de masaj şi un studio pilates cu Reformer, precum şi vestiare separate pentru fitness şi pilates.

În ceea ce priveşte bazinul de înot, aici vor fi oferite lecţii de înot, iar clientii vor avea vestiare separate pentru piscină, echipate, de asemenea, cu saună uscată la fiecare vestiar.

Un accent deosebit de important este pus de către dezvoltator si pe spaţiile comune de exterior ale ansamblului rezidenţial, astfel încât să fie creat un mediu relaxant, în care pot fi desfăşurate activităţi în aer liber, atât de importante mai ales în contextul actual al crizei sanitare. În acest sens, proiectul va include peste 10.000 metri pătraţi de spaţii verzi amenajaţi pe baza unui plan peisagistic modern.

În acelaşi timp, clădirile vor avea la parter spaţii comerciale operate de reţele de retail care vor oferi o gamă diversificată de produse şi servicii.

"Amplasarea Cortina North este un atuu important, având în vedere că zona este în plin proces de dezvoltare, atât din punct de vedere al infrastructurii, cât şi al facilităţilor care urmează să fie dezvoltate în imediata apropiere. Astfel, urmează să fie deschise câte un magazin Kaufland şi Lidl, iar chiar în faţa complexului va fi amplasat un sens giratoriu care va îmbunătăţi accesul în Cortina North", a declarat Elena Dumitrache, directorul de vanzari al Eden Capital Development.

Finisajele şi dotările complexului încadrează locuinţele, care pot fi achiziţionate atât ca investiţie, cât şi ca rezidenţă, în categoria premium, conceptul oferind un stil de viaţă complet si echilibrat, la fel ca şi celelalte ansambluri Cortina.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb