ZIARUL BURSA

22 octombrie 2021
Ediţia din 13.11.2024
Adrian Pintea

VIDEOCONFERINŢA "AFACERI ÎN AGRICULTURĂ" / ADRIAN PINTEA, DIRECTORUL GENERAL AL APIA: "Din 18 octombrie am dat startul plăţilor în avans pentru fermieri şi am plătit 337 milioane euro"

M.G.Companii / 22 octombrie 2021

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a dat startul plăţilor în avans pentru fermieri din 18 octombrie şi în primele patru zile ale săptămânii au fost autorizate şi plătite 337 milioane de euro, a declarat Adrian Pintea, directorul general al instituţiei.

Dumitru Nancu

VIDEOCONFERINŢA "AFACERI ÎN AGRICULTURĂ" / DUMITRU NANCU, DIRECTORUL GENERAL AL FNGCIMM: "Încercăm să intensificăm ajutorul de stat pentru că fermierul are nevoie de bani nerambursabili"

V.R.Companii / 22 octombrie 2021

"Agro IMM Invest, cel mai important instrument financiar pentru fermieri" 

Subprogramul Agro IMM Invest este cel mai important instrument financiar destinat fermierilor, în acest moment, pentru că îmbină cele trei mixuri de finanţare, spune Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), menţionând: "Conform Directivei Comisiei Europene, ca să fie considerat un instrument financiar, un program trebuie să îndeplinească următoarele condiţii - să aibă garanţie în nume şi constat, să fie un credit bancar şi să conţină o alocare financiară nerambursabilă".

Sorin Minea

VIDEOCONFERINŢA "AFACERI ÎN AGRICULTURĂ" / SORIN MINEA, PREŞEDINTELE ROMALIMENTA: "Industria alimentară a supravieţuit cum a putut în perioada pandemiei"

A.V.Companii / 22 octombrie 2021

"Nu am beneficiat de niciun fel de ajutor" "Majorările de preţuri - o iluzie, într-o piaţă blocată" 

Problema industriei alimentare este vastă, acest sector nu a primit niciun ban de la stat, spune Sorin Minea, preşedintele Federaţiei Patronale Româ­ne din Industria Alimentară (Romalimenta), subliniind: "Pe perioada pandemiei, industria alimentară a supravieţuit cum a putut şi bănuim că va supravieţui în continuare cum poate. Să vorbim despre viitor în clipa în care nu ştim ce se întâmplă în prezent, este foarte dificil. Am intrat în pandemie anul trecut, ceea ce a dus la o cădere uriaşă la nivel de industrie. Am avut apoi o revenire, dar acum intrăm din nou în pandemie".

Dan Hurduc

VIDEOCONFERINŢA "AFACERI ÎN AGRICULTURĂ" / DAN HURDUC, PREŞEDINTELE CLUBULUI FERMIERILOR ROMÂNI: "Până când guvernul nu consideră că irigaţiile sunt importante nu putem face mare lucru"

M.G.Companii / 22 octombrie 2021

"Estimăm o producţie agricolă de 35 de milioane de tone pentru 2021", a spus Dan Hurduc 

Până când guvernul nu consideră că irigaţiile sunt importante nu se poate face mare lucru în agricultură în ceea ce priveşte stabilitatea producţiilor agricole, a afirmat Dan Hurduc, preşedintele Clubului Fermierilor Români

Cîştigători şi pierzători

Cornel CodiţăEditorial / 22 octombrie 2021

Cornel Codiţă

S-a tranşat, deci! Rămăşiţele guvernului Cîţu rămîn la guvernare cu sprijinul voturilor de la PSD. Diferenţa constă doar în faptul că, în scaunul acela izolat, rezervat Premierului în capul mesei din sala de şedinţe de la Palatul Victoria, va sta domnul Ciucă.

Nicolae Ciucă, premierul desemnat de Klaus Iohannis

PNL A RENUNŢAT LA FLORIN CÎŢU Nicolae Ciucă, premierul desemnat de Klaus Iohannis

George MarinescuPolitică / 22 octombrie 2021

Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naţionale în guvernele Orban şi Cîţu, este noul premier desemnat de preşedintele Klaus Iohannis pentru a închega o majoritate parlamentară care să voteze viitorul guvern. Nominalizarea generalului în rezervă Nicolae Ciucă de către PNL la consultarea cu preşedintele Iohannis reprezintă practic renunţarea la poziţia de forţă pe care noul şef al partidului, Florin Cîţu, s-a situat timp de peste o lună şi jumătate, perioadă în care acesta nu a vrut să renunţe la funcţia de prim-ministru.

Ionel Arion

VIDEOCONFERINŢA "AFACERI ÎN AGRICULTURĂ" / IONEL ARION, PREŞEDINTELE FEDERAŢIEI NAŢIONALE PRO AGRO: "Provocările din agricultură sunt tot mai multe şi mai stringente"

E.O.Companii / 22 octombrie 2021

"Cea mai mare teamă este că nu vom avea acces la o hrană la preţuri accesibile, sănătoasă, de bună calitate, pe scară largă" 

Provocările din agricultură sunt din ce în ce mai multe şi mai stringente, este de părere Ionel Arion, Preşedintele Federaţiei Naţionale Pro Agro, care consideră: "De la lipsa acută a accesului la piaţă şi la finanţare până la provocările venite dinspre forurile europene, legate de Green Deal, Farm to Fork, restricţii şi interdicţii tot mai multe lansate din partea Comisiei Europene sau a Parlamentului European.

Hans Kordik

VIDEOCONFERINŢA "AFACERI ÎN AGRICULTURĂ" / HANS KORDIK, SENIOR AGRICULTURE CONSULTANT: "România nu fructifică avantajele pe care le are în domeniul agricol"

A.I.Companii / 22 octombrie 2021

În urmă cu 25 de ani, Austria era într-o situaţie asemănătoare cu România, dar, în urma acţiunilor agenţiei de promovare a alimentelor, ţara a ajuns să aibă balanţă comercială agroalimentară pozitivă  

România este una dintre cele mai înzestrate ţări din Europa din punctul de vedere al dimensiunii şi calităţii terenurilor, a accesului la apă sau în ceea ce priveşte fermierii, dar din păcate nu reuşeste să fructifice aceste avantaje şi are deficite permanente ale comerţului cu produse agroalimentare, a spus Hans Kordik, senior agriculture consultant.

Septimiu Stoica

VIDEOCONFERINŢA "AFACERI ÎN AGRICULTURĂ" / SEPTIMIU STOICA, PREŞEDINTELE AGA AL BURSEI ROMÂNE DE MĂRFURI: "De ani de zile batem pasul pe loc cu piaţa lemnului şi piaţa produselor cerealiere"

M.G.Companii / 22 octombrie 2021

"Suntem gata să facem,în sfârşit,o piaţă bursieră a lemnului, să colaborăm cu toţi factorii importanţi din domeniu", a afirmat oficialul BRM 

De ani de zile se bate pasul pe loc cu piaţa lemnului şi piaţa produselor cerealiere, a declarat Septimiu Stoica, preşedintele AGA de la Bursa Română de Mărfuri (BRM). Stoica a arătat că acestea sunt două clase de active care sunt de un mare interes bursier în România. Totodată, Stoica a arătat că zona lemnului este foarte complexă, foarte sensibilă, minată de neîncredere şi de fapte de corupţie reclamate la toate instanţele şi la toate nivelele.

Marius Gavrea

VIDEOCONFERINŢA "AFACERI ÎN AGRICULTURĂ" / MARIUS GAVREA, ING BANK: "Fermierii au performat şi au câştigat încrederea băncilor"

Emila OlescuCompanii / 22 octombrie 2021

"Agricultura - cel mai rezilient sector, în perioada de criză sanitară" 

Sectorul agricol a fost cel mai rezilient domeniu în această criză sanitară, fiind un segment favorit pentru ING Bank, precizează Marius Gavrea, Manager Specialized Transactions, Business Banking în cadrul băncii.

Agricultorii traversează cele trei crize - pe cea din energie, criza sanitară şi criza politică - cu experienţa de anul trecut, în care s-au confruntat cu seceta, aceştia trecând continuu prin situaţii neplăcute, precizează domnul Gavrea.

Alexandru Potor

VIDEOCONFERINŢA "AFACERI ÎN AGRICULTURĂ" / ALEXANDRU POTOR, PREŞEDINTELE FEDERAŢIEI NAŢIONALE A GRUPURILOR DE ACŢIUNE LOCALĂ: "Instrumentele financiare, riscurile şi promovarea produselor agro-alimentare trebuie să se găsească în politicile publice"

A.I.Companii / 22 octombrie 2021

Instrumentele financiare pentru susţinerea investiţiilor în agricultură, riscurile şi promovarea produselor agro-alimentare sunt trei elemente care ar trebui să se găsească în politicile publice, inclusiv în Planul Naţional Strategic, a spus Alexandru Potor, Preşedintele Federaţiei Naţionale a Grupurilor de Acţiune Locală (FNGAL).

Venituri record de 13,76 miliarde dolari pentru Tesla, în trimestrul al treilea

Venituri record de 13,76 miliarde dolari pentru Tesla, în trimestrul al treilea

M.G.Companii / 22 octombrie 2021

Tesla a înregistrat venituri record de 13,76 miliarde de dolari în cel de-al treilea trimestru din acest an şi al treilea profit trimestrial la rând, în condiţiile în care activitatea de producţie şi vânzările de autoturisme au avansat puternic, în ciuda condiţiilor dificile cauzate de pandemie şi de criza de semiconductori, scrie presa internaţională.

Eden Capital Development construieşte încă 800 de apartamente de lux sub brandul Cortina

Eden Capital Development construieşte încă 800 de apartamente de lux sub brandul Cortina

A consemnat Emilia OlescuCompanii / 22 octombrie 2021

Reporter: În ce constă conceptul de lux la apartamentele care vor fi construite?

Reprezentanţii Eden Capital Development: Conceptul de lux pe piaţa rezidenţială se traduce prin materialele utilizate la construcţia proiectului, prin facilităţile pe care acesta le va oferi, prin layout-ul locuinţelor şi, în primul rând, prin îmbinarea acestor caracteristici într-un stil de viaţă premium, menit să ofere confort şi relaxare în cele mai bune condiţii.

Ciprian Copariu - consilierul preşedintelui SIF Oltenia

CONFORM UNOR PERSOANE PREZENTE MIERCURI LA CRAIOVA Ciprian Copariu - consilierul preşedintelui SIF Oltenia

A.I.Piaţa de Capital / 22 octombrie 2021

Fostul angajat al ASF lucrează la sucursala din Bucureşti Copariu a plecat din ASF la scurt timp după scandalul preluării ostile a SIF Oltenia de către grupul coordonat de SIF Banat-Crişana 

Ciprian Copariu, fostul director al Direcţiei Emitenţi, Monitorizare Tranzacţii şi Abuz de Piaţă din Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este angajat la sucursala din Bucureşti a SIF Oltenia (SIF5) pe postul de consilier al preşedintelui Iulian Cioacă, a confirmat chiar Cioacă, miercuri, la adunarea generală a acţionarilor SIF-ului din Craiova, conform unor persoane prezente în sală.

Declin pe pieţele europene

BURSELE LUMII Declin pe pieţele europene

A.V.Internaţional / 22 octombrie 2021

Bursele din Europa au scăzut ieri, în contextul în care companiile din regiune au publicat rezultate financiare mixte, respectiv după apariţia informaţiei conform căreia dezvoltatorul imobiliar chinez Evergrande Group este tot mai aproape de faliment.

London Stock Exchange

- Titlurile Barclays Plc au coborât cu 0,8%, la 196,90 pence, deşi banca britanică a raportat profituri este aşteptări pentru trimestrul al treilea.

Creşteri uşoare pentru majoritatea indicilor

BVB Creşteri uşoare pentru majoritatea indicilor

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 22 octombrie 2021

Tranzacţii de 61,6 milioane de lei, sub media zilnică a anului  

Nouă din cei zece indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat în creştere ziua de tranzacţionare de ieri, într-o zi fără o dinamică clară în pieţele europene.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Euro a scăzut la 4,9470 lei

PIAŢA VALUTARĂ Euro a scăzut la 4,9470 lei

Julia PandiBănci-Asigurări / 22 octombrie 2021

Euro a scăzut, ieri, cu 0,18 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9470 lei/euro.

Pe pieţele externe, ieri, în jurul orelor 16:15, un euro era tranzacţionat la 1,1643 dolari, în depreciere cu 0,05%...

MACRO NEWSLETTER 22 octombrie 2021

MACRO NEWSLETTER 22 octombrie 2021

Macroeconomie / 22 octombrie 2021

Preţurile producătorilor industriali din Polonia şi-au accelerat creşterea anuală şi în septembrie 2021, până la 10,2%, de la 9,6% în luna precedentă, pe fondul unei noi creşteri lunare de 0,7%.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6867
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3098
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0072
Gram de aur (XAU)Gram de aur391.1865

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo