Fonduri noi, atrase de CJ Galaţi, pentru modernizarea unităţilor medicale

ANA FELEA
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 18 ianuarie 2023

Fonduri noi, atrase de CJ Galaţi, pentru modernizarea unităţilor medicale

După ce proiectul de extindere, modernizare şi dotare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" Galaţi a fost respins deoarece "propunerea nu se regăseşte în cadrul listei predefinite de 49 de obiective de investiţii", Consiliul Judeţean Galaţi anunţă accesarea unor noi fonduri prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Este vorba despre dotarea şi modernizarea Ambulatoriilor de Specialitate de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf.Apostol Andrei" şi de la Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor. Valoarea totală a celor două proiecte este de 15.856.617 de lei.

"Cea mai mare parte a sumei va fi investită pentru dotarea Ambulatoriului Spitalului Judeţean cu aproximativ 450 de echipamente medicale, dispozitive IT şi piese de mobilier. Este vorba despre dotarea cabinetelor care funcţionează în vechea clădire a Ambulatoriului, acolo unde vom crea şi spaţii medicale noi pentru tratamentul oncologic prin chimioterapie, pentru proceduri endoscopice şi pentru tratarea litiazei renale cu ajutorul ultrasunetelor. Mai mult, vor fi modernizate şi mai multe cabinete de la parter, etajul I şi etajul al II-lea, unde se desfăşoară activităţi medicale în regim ambulatoriu. Am obţinut fonduri şi pentru dotarea cabinetului ORL din cadrul Ambulatoriului Spitalului Orăşenesc Târgu Bujor. Aici, avem deja în implementare o altă investiţie cu fonduri europene de dotare a Ambulatoriului cu aproximativ 180 de echipamente medicale", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Pe lista echipamentelor medicale care vor fi achiziţionate se află un sistem de detectare precoce a cancerului bucal, un laser endovenos pentru tratarea varicelor, o trusă performantă de videoendoscopie, un aparat de anestezie pentru blocul operator, sisteme complet echipate pentru intervenţii stomatologice şi ORL şi un dispozitiv modern pentru intervenţii endoscopice şi laparoscopice.

Proiect de 11 milioane de lei, deja în execuţie

Consiliul Judeţean mai are în derulare un alt proiect important pentru sănătatea gălăţeană, în valoare de 11 milioane de lei. Este vorba despre o nouă clădire pentru secţia de Prosectură şi Anatomie Patologică.

"Se lucrează deja la amenajarea interioară, procedurile de licitaţie pentru achiziţionarea echipamentelor sunt aproape de final, iar în scurt timp va fi montat şi liftul, care a fost adus deja la Galaţi. În noua clădire, care are o suprafaţă desfăşurată de peste 2.200 de mp, vor exista laboratoare de anatomie patologică, pentru teste toxicologice şi pentru analize şi expertize criminalistice", a spus Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

De asemenea, un alt proiect de jumătate de milion de euro, bani atraşi din fonduri europene, este în derulare la Târgu Bujor. Este vorba despre o nouă clădire pentru îngrijirea şi tratarea copiilor la Spitalul Târgu Bujor.

"Am ajuns deja la jumătatea lucrării, iar noua clădire este gata la roşu, adică sunt finalizate fundaţia, structura de rezistenţă, partea de zidărie, planşeul, geamurile şi acoperişul. Acum au demarat lucrările la interior, unde trebuie montate instalaţiile şi realizate şi celelalte finisaje. Noua clădire, în care va funcţiona doar secţia de Pediatrie, va schimba mult în bine condiţiile de spitalizare pentru copiii din zona oraşului Târgu Bujor, în condiţiile în care va avea o suprafaţă de aproximativ şase ori mai mare decât actuala secţie şi saloane separate în funcţie de vârsta pacienţilor, precum şi rezerve speciale mamă-copil sau spaţii pentru hrănirea bebeluşilor", a mai spus Costel Fotea, preşedintele CJ Buzău.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb