FOTBAL ŞI BANI Restart pentru echipa naţională

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 9 noiembrie 2017

Restart pentru echipa naţională

Echipa naţională de fotbal va întâlni, astăzi, Turcia, în ceea ce ar trebui să fie începutul oficial al unui nou drum. Teoretic lucrurile stau bine, practic, nu tocmai. Echipa are un nou antrenor, un nou brand, stilizat în linie cu Centenarul Unirii, tricouri noi. Acestea sunt lucrurile pozitive, bifate la capitolul imagine, acolo unde conducerea actuală a Federaţiei Române de Fotbal a dovedit că se descurcă destul de bine.

La nivelul lotului de jucători nu s-au produs mari revoluţii, era destul de greu, din nefericire sunt însă şi chestiuni care deja ridică mai multe semne de întrebare. Convocarea cu insistenţă a lui Bogdan Lobonţ (40 de ani) ca al patrulea portar, deşi e evident că nici măcar Cosmin Contra nu mai aşteaptă nimic de la fostul său coleg ca jucător. Faptul că nu i se propune o funcţie oficială, rolul său în staff fiind unul tehnic, nu e altceva decât o mică şmecherie, pe axa Roma - Bucureşti, Lobonţ nefiind dispus să pună capăt carierei de jucător profesionist. Aducerea lui Alibec este un alt lucru care poate fi imputat tehnicianului, chiar jucătorul în cauză recunoscând că nu este în cea mai bună formă. Selecţionerul a dorit să-i ofere un ajutor moral fotbalistului şi a şi declarat acest lucru: "L-am chemat pe Alibec şi pentru că Bogdan Stancu este accidentat, iar el este un jucător de valoare. El este într-un moment greu al carierei, un moment în care eu am zis să îi întind o mână de ajutor. Cred că toţi trebuie să-l ajutăm să revină la forma care l-a consacrat. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul lui Hanca".

Meciul cu Turcia reprezintă un eveniment sportiv, mai ales că adversarul este condus de pe banca tehnică de unul dintre cei mai mari tehnicieni autohtoni, Mircea Lucescu. Pentru Contra această dispută reprezintă un test tehnico-tactic şi o onoare: "Pentru mine să joc împotriva unui antrenor cu o asemenea carieră cum este Mircea Lucescu e o onoare. Sper să pregătesc cât mai bine meciul, să arătăm bine şi să câştig. Sperăm să rămânem neînvinşi după aceste meciuri amicale. Mă interesează rezultatul, dar mă interesează în primul rând jocul. Vreau să avem aceeaşi determinare, aceeaşi dorinţă şi poate mai multă încredere pe faza de atac. O să încercăm să fim mai incisivi pe faza ofensivă şi dacă vom avea aceeaşi atitudine de la ultimele două meciuri atunci sigur vom avea şi rezultate. Nu sunt mulţi jucători convocaţi. Sunt două amicale şi încerc să văd cât mai mulţi jucători în puţinul timp pe care îl am la dispoziţie pentru ca la începutul Ligii Naţiunilor să ştiu pe cine pot să mă bazez".

Lotul României pentru meciurile cu Turcia şi Olanda este următorul: Portari: Ciprian Tătăruşanu (Nantes), Costel Pantilimon (Deportivo La Coruna), Bogdan Lobonţ (AS Roma), Florin Niţă (FCSB); Fundaşi: Mihai Bălaşa (FCSB), Cosmin Moţi (Ludogoreţ Razgrad), Vlad Chiricheş (Napoli), Dragoş Grigore (Al-Sailiya), Cristian Săpunaru (Kayserispor), Alin Toşca (Real Betis Sevilla), Nicuşor Bancu (CSU Craiova), Cristian Ganea (FC Viitorul); Mijlocaşi: Sergiu Hanca (Dinamo), Răzvan Marin (Standard Liege), Eric Bicfalvi (FC Ural Ekaterinburg), Mihai Pintilii (FCSB), Ovidiu Hoban (CFR Cluj), Nicolae Stanciu (Anderlecht), Alexandru Chipciu (Anderlecht), Gheorghe Grozav (Karabukspor), Gabriel Torje (Karabukspor), Ciprian Deac (CFR Cluj), Alexandru Băluţă (CSU Craiova), Florin Tănase (FCSB), Constantin Budescu (FCSB); Atacanţi: Florin Andone (Deportivo La Coruna), Claudiu Keşeru (Ludogoreţ Razgrad), Denis Alibec (FCSB), George Ţucudean (FC Viitorul).

Meciul cu Turcia se va disputa astăzi de la ora 20:15, pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" din Cluj Napoca, iar cel cu Olanda va avea loc pe 14 noiembrie, de la ora 21:00, pe Arena Naţională din Bucureşti.

Blazonul pe care îl vor avea de acum pe piept jucătorii primei reprezentative cuprinde o reinterpretare modernă a stemei naţionale şi simbolurile adaptate ale celor cinci provincii româneşti concentrate în jurul unui pentagon asemănător celui de pe mingile de fotbal. "De astăzi, tricolorii joacă pe piept cu un blazon în care istoria românilor şi susţinerea lor sunt laolaltă pentru victorie. Noul blazon al echipei naţionale şi noul echipament vor fi pentru tricolorii de azi şi de mâine o chemare la unitate şi la dăruire", a declarat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb