ZIARUL BURSA

09 noiembrie 2017
Ediţia din 19.10.2024
"Revoluţia fiscală" a PSD este de factură ultra-liberală

"Revoluţia fiscală" a PSD este de factură ultra-liberală

GHEORGHE PIPEREAMacroeconomie / 9 noiembrie 2017

Temerea că salariile vor scădea este nejustificată 

Propunerea guvernului de trecere a contribuţiilor sociale în sarcina exclusivă a salariatului nu este deloc o măsură social-democrată şi nici măcar distributivistă, ci este una de factură ultra-liberală, care lasă angajatorul în postura unică în Europa de a nu mai contribui sub nicio formă la sistemele de asigurări sociale (pensie şi somaj) şi de asigurări sociale de sănătate. În condiţiile în care, în actualul şi în viitorul Cod Fiscal (care a fost adoptat ieri, prin ordonanţă de urgenţă, contrar oricăror reguli de predictibilitate), munca este, în continuare, foarte dur taxată (dintr-un salariu complet, salariatului îi revine un procent de 57,14%, statului revenindu-i 42,86%, adică aproape jumătate), iar capitalul beneficiază în continuare de o taxare foarte "moale" (10% impozit pe profit, 0%-5% impozit pe dividende şi 0% pe sumele restituite acţionarilor din aporturile de capital), caracterul ultra-liberal al acestui Cod devine evident.

"Acuzaţiile de manipulare a preţului de vânzare pe PZU - lipsite de orice fundament"

OMV PETROM CĂTRE MEMBRII COMISIEI DE ANCHETĂ A ACTIVITĂŢII ANRE: "Acuzaţiile de manipulare a preţului de vânzare pe PZU - lipsite de orice fundament"

ANCUŢA STANCIUCompanii / 9 noiembrie 2017

Actualizare 16:13 Costin, BNS: "OMV Petrom a prejudiciat statul român cu şapte miliarde de lei"

Compania OMV Petrom a prejudiciat statul român cu şapte miliarde de lei, potrivit unor controale făcute de Curtea de Conturi, însă aceşti bani nu au fost recuperaţi din 2015 până în prezent, a declarat preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, în cadrul Comisiei parlamentare de anchetă privind activitatea ANRE.

Actualizare 12:37 Deputaţii din Comisia de Anchetă ANRE cer conducerii Petrom să vină la audieri

------

Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de anchetă a activităţii ANRE, a cerut, în această săptămână, directorului general al OMV Petrom, doamna Mariana Gheorghe, să transmită Comisiei dacă OMV Petrom sau sucursalele sale au primit de la instituţiile statului sau ministere, în perioada 2005-2017, adrese prin care compania este informată în legătură cu investigaţii, anchete sau procese în instanţă referitoare la suspiciuni sau acuzaţii privind încălcarea prevederilor legale de către OMV Petrom, ne-au declarat surse apropiate situaţiei.

"Problema creditării în CHF a devenit un fenomen social"

ASOCIAŢIA PARAKLETOS: "Problema creditării în CHF a devenit un fenomen social"

E.O.Bănci-Asigurări / 9 noiembrie 2017

Problema creditării populaţiei în franci elveţieni a devenit un fenomen social, potrivit unui sondaj realizat de Asociaţia Parakletos, care apreciază: "Abordarea ei trebuie făcută la nivel global şi să vizeze o rezolvare generală de care să beneficieze toate persoanele care au luat credite în franci elveţieni. Amintim că este vorba de cel puţin 60.000 de credite în franci elveţieni luate după anul 2000, în România.

Dan Schwartz: "Rezultatul modificărilor fiscale - nesemnificativ pentru buget"

CODUL FISCAL - MODIFICAT SUBSTANŢIAL PRIN OUG Dan Schwartz: "Rezultatul modificărilor fiscale - nesemnificativ pentru buget"

EMILIA OLESCU, RAMONA RADUPolitică / 9 noiembrie 2017

Actualizare 21:30 Mihai Tudose: "Măsurile fiscale adoptate ieri sunt sustenabile şi vor produce efecte pozitive"

Măsurile fiscale adoptate ieri sunt sustenabile şi vor produce efecte pozitive pentru ţara noastră, inclusiv pensii mai mari, a precizat prim-ministrul României, Mihai Tudose, pe pagina de Facebook.

---------

În plină nebunie creată, în ultima perioadă, de sindicaliştii şi patronantele care au protestat la unison împotriva adoptării măsurilor fiscale ce revoluţionează legislaţia din domeniu, neţinând cont de părerile opoziţiei, ale specialiştilor şi ale şefului statului, Guvernul a aprobat, ieri, prin Ordonanţă de Urgenţă, proiectul noului Cod Fiscal.

Conversmin a avut pierderi de 1,5 milioane lei

ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI  Conversmin a avut pierderi de 1,5 milioane lei

Companii / 9 noiembrie 2017

Compania de stat Conversmin, înfiinţată în anul 2002 pentru închiderea minelor unde a fost sistată extracţia şi pentru ecologizarea zonelor afectate de activitatea minieră, a avut pierderi de 1,5 milioane lei, în primele nouă luni ale acestui an, iar în perioada respectivă a realizat lucrări şi servicii de 33,5 milioane lei, a anunţat miercuri acţionarul majoritar, Ministerul Economiei.

"Scoaterea din piaţă a BRM a fost exprimată chiar de către domnul Iulian Iancu"

BRM ACUZĂ: "Scoaterea din piaţă a BRM a fost exprimată chiar de către domnul Iulian Iancu"

ANCUŢA STANCIUCompanii / 9 noiembrie 2017

Lucrările Comisiei de Industrii şi Servicii şi ale Comisiei de anchetă a activităţii ANRE au fost conduse cu scopul evident de denigrare a BRM, potrivit unei scrisori a conducerii Bursei Române de Mărfuri, adresată membrilor Comisiei parlamentare de anchetă a activităţii ANRE, în care se precizează că membrii Comisiei de Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor încearcă naţionalizarea tranzacţiilor cu gaze naturale prin propunerile de completare a Legii 123/2012 din proiectul de act normativ de adoptare a OUG 64/2016, în principal prin amendamentul nr. 6 care impunea existenţa unui singur operator, respectiv OPCOM: "Din modul în care s-au desfăşurat până acum lucrările Comisiei de Anchetă a activităţii ANRE şi analizând setul de întrebări adresate BRM am rămas cu impresia că am asistat la o nouă încercare de eliminare a BRM de pe piaţa gazelor naturale după eşecul înregistrat la Comisia de Industrii şi Servicii".

ASF: "Nu sunt întrunite condiţiile pentru existenţa unei fapte de manipulare a pieţei"

INVESTIGAŢIA ASUPRA DECLARAŢIILOR SENATORULUI FLORIN CÎŢU, FINALIZATĂ ASF: "Nu sunt întrunite condiţiile pentru existenţa unei fapte de manipulare a pieţei"

A.A.Piaţa de Capital / 9 noiembrie 2017

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a constatat, în urma analizei privind declaraţiile senatorului Florin Cîţu, referitoare la introducerea unei taxe pe activele bancare, că nu sunt întrunite condiţiile impuse de cadrul legal pentru existenţa unei fapte de manipulare a pieţei prin diseminarea de informaţii false sau înşelătoare, astfel cum aceasta este definită în Legea nr. 24/2017 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă, conform unui comunicat al instituţiei.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 9 Noiembrie 2017

MACRO NEWSLETTER 9 Noiembrie 2017

Internaţional / 9 noiembrie 2017

Creditul de consum din SUA a crescut peste aşteptări în septembrie 2017, cu 20,8 miliarde de dolari, după un avans de 13,1 miliarde în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a accelerat până la 5,6%, de la 5,5% în luna anterioară.

LA NOUĂ LUNI, Afacerile "Cemacon" bat pasul pe loc

A.A.Companii / 9 noiembrie 2017 /

Producătorul de cărămizi Cemacon (CEON) a raportat afaceri de 73,99 milioane lei, la nouă luni, în creştere cu 2% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce profitul net a fost de 13,86 milioane lei, în creştere cu 108% faţă de...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo