Cheltuielile pentru conformarea termocentralelor pe bază de cărbune din România - 1,6-1,9 miliarde de euro

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 9 noiembrie 2017

Toate termocentralele pe cărbune din România vor necesita modernizări ca să se conformeze noilor standarde de emisie mai restrictive, conform raportului Greenpeace "Noi standarde de emisii - O nouă realitate pentru sectorul energetic pe cărbune". Totalitatea cheltuielilor estimate necesare conformării termocentralelor pe bază de cărbune din România însumează aproximativ 1,6 - 1,9 miliarde de euro (EUR).

Greenpeace precizează într-un comunicat de presă: "Anul 2017 a adus noi reglementări privind emisiile industriale. Uniunea Europeană tocmai a adoptat o nouă legislaţie menită să protejeze sănătatea cetăţenilor săi prin reducerea poluării emise de industria energetică.

Reglementările se referă la reducerea unor poluanţi, cum ar fi particulele în suspensie, oxizii de azot, dioxidul de sulf şi mercurul, care sunt nocive pentru sănătatea umană. Noile reglementări sunt mai restrictive decât cele din prezent, iar procesul este unul ciclic - limitele de emisie sunt înăsprite o dată la 4-6 ani. Termocentralele vor trebui să se conformeze prin investiţii în modernizare iar termenul limită este 2021.

Pentru termocentralele pe cărbune asta nu înseamnă doar cheltuieli adiţionale, ci şi o recalculare a profitului operaţional, pentru a lua o decizie informată dacă modernizarea ulterioară este viabilă din punct de vedere economic sau dacă unităţile pe cărbune trebuie eliminate treptat.

Grupurile energetice vor fi nevoite să determine viabilitatea economică a continuării procesului de modernizare, ţinând cont de înăsprirea recurentă a standardelor de emisie, dar şi de vechimea termocentralelor româneşti".

Alin Tănase, coordonator de campanii în cadrul Greenpeace România, a declarat: "Decât să investească 2 miliarde de euro într-o industrie scumpă şi poluantă ce aparţine trecutului, este mai oportun ca statul să o elimine treptat până în 2021, iar aceasta sumă uriaşă de bani să fie alocată investiţiilor în energia regenerabilă, ieftină şi curată. Doar aşa România poate proteja sănătatea cetăţenilor săi şi mediul, pentru a fi în concordanţă cu angajamentele asumate de Europa şi România în temeiul Acordului climatic de la Paris".

Marea majoritate (peste 85%) a termocentralelor din România sunt, potrivit Greenpeace, mai vechi de 30 de ani şi au ajuns la limita duratei de viaţă estimate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb