PÂNĂ ÎN 2030-2035 Parisul vrea să amâne reducerea la 50% a cotei nucleare în producţia de electricitate

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 9 noiembrie 2017

Parisul vrea să amâne reducerea la 50% a cotei nucleare în producţia de electricitate

Ministrul francez însărcinat cu Transformarea Ecologică Nicolas Hulot a catalogat, ieri, drept "totem" obiectivul reducerii cotei nucleare în producţia de electricitate la 50% până în 2025 şi a spus că "mulţi ştiau că nu este tangibil", relatează AFP.

"Toţi interlocutorii pe care-i am, în serviciile mele, la Ademe, la RTE, specialişti în energie ştiau" că acest lucru nu va fi posibil "fără o brutalitate excesivă", a declarat Hulot pentru BFMTV şi RMC, relatează news.ro.

"Ne-am fixat un totem, dar nu ne-am pus în situaţia de a ajunge la el", a adăugat el, apreciind că reducerea de la 75 la 50% a părţii de electricitate de origine nucleară - înscrisă în legea din 2015 cu privire la tranziţia energetică - era "imposibilă, mai puţin (...) dacă nu cumva ne negăm toate angajamentele climatice".

"Va trebui să închidem reactoare, obiectivul de 50% va fi menţinut, el va fi realizat, probabil decalat în timp", a declarat ministrul, apreciind că "foarte probabil va trebui să amânăm (termenul-milită) în 2030 (...), cel mai târziu în 2035".

"Eu am un an să examinez toate aceste scenarii", a anunţat ministrul, care "va coopera cu toţi actorii, sindicatele, aleşii, ONG-urile".

"Într-un an, vom vedea foarte clar numărul de reactoare pe care le vom închide", care "va fi probabil între 17 şi 25", a continuat Hulot.

Centrala alsaciană de la Fessenheim "va fi închisă în mandatul de cinci ani" al preşedintelui Emmanuel Macron şi "vom profita de acest lucru pentru a face din ea un caz de şcoală", a spus el.

De asemenea, "trebuie să închidem centralele pe cărbune în 2022", a subliniat Hulot, dând asigurări că Guvernul "va menţine" acest obiectiv.

Guvernul va "lucra" la "termenul-limită 2030 sau 2035" pentru a reduce cota nucleară în producţia de energie de electricitate la 50%, a anunţat marţi seara Nicolas Hulot la Public Senat.

"Vom menţine, evident, acest obiectiv de 50% (...), îl vom repoziţiona pur şi simplu în timp", a adăugat ministrul.

"Cred că termenul-limită 2030-2035 este un termen la care se va lucra", adăuga el, în contextul în care această scădere a cotei energiei nucleare era prevăzută iniţial până în 2025.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb