Foşti directori ai "Rolls-Royce" îşi recunosc vinovăţia într-un caz de mită

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 noiembrie 2017

Foşti directori ai "Rolls-Royce" îşi recunosc vinovăţia într-un caz de mită

Doi foşti directori ai "Rolls-Royce Holdings" Plc şi-au recunoscut vinovăţia într-o caz în care au fost acuzaţi de SUA că au dat mită la nivel internaţional, timp de mai mult de un deceniu.

Aceştia au pledat "vinovat", marţi, într-o instanţă federală din Ohio, într-un caz care îl priveşte şi pe un fost angajat şi un consultant al "Asia Gas Pipeline" LLC, societate mixtă de stat deţinută de China şi Kazahstan, care a facilitat darea de mită către cel puţin un oficial kazah. O a cincea persoană, consilier pentru proiecte de petrol şi gaze din Turcia, a fost acuzată de aranjarea plăţilor.

Acţiunea împotriva acestor persoane vine la aproximativ zece luni după ce "Rolls-Royce" a încheiat un acord de suspendare a urmăririi penale şi a convenit să plătească o amendă de 800 de milioane de dolari ca să pună capăt anchetei din SUA, Regatul Unit şi Brazilia. Darea de mită a avut loc în perioada 1999 - 2013 în Africa, Orientul Mijlociu şi America de Sud, au declarat procurorii.

Cazul împotriva celor cinci persoane implică eforturi pentru a obţine un contract de 145 de milioane de dolari pentru furnizarea de echipamente şi servicii destinate alimentării unei conducte de gaze din Asia Centrală către China.

Ancheta a început în 2012, după ce, în mai multe postări pe internet, au apărut acuzaţii de mită privind "Rolls-Royce", ceea ce a provocat compania să informeze Biroul pentru Fraude Grave (SFO) din Regatul Unit. "Rolls-Royce" a lansat o anchetă internă, iar în 2013, SFO a deschis investigaţia oficială.

Cooperarea "Rolls-Royce" cu SFO a fost importantă, iar astfel compania a obţinut acordul de suspendare a urmăririi penale.

James Finley, fost director executiv la "Rolls-Royce", responsabil pentru divizia de vânzări de energie, a pledat vinovat în iulie pentru două acuzaţii, inclusiv conspiraţie la încălcarea legii împotriva corupţiei. Keith Barnett, de asemenea fost director executiv, a pledat vinovat, la rândul său, pentru conspiraţie.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb