Germania, Europa şi doi litri de apă, de persoană, pentru zece zile!

CORNEL CODIŢĂ
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 august 2016

Germania, Europa şi doi litri de apă, de persoană, pentru zece zile!

Cum, n-aţi auzit? Fiecare cetăţean german trebuie să îşi facă provizii de apă şi de mîncare pentru cel puţin zece zile şi să deretice degrabă prin adăpostul anti-atomic individual de care dispune. Dacă nu dispune, trebuie să îşi cumpere degrabă unul, de preferinţă de la un producător german, iar dacă nu se poate, se acceptă şi de la unul american. Adăposturile anti-atomice la negru sau la mîna a doua, de provenienţă rusească, chinezească sau incertă nu sunt deloc recomandate, chiar dacă au preţuri care sparg piaţa! Surse bine informate, bazîndu-se pe documente oficiale germane - noua directivă a apărării civile - au făcut cunoscut că administraţia Merkel ia în serios posibilitatea unui război şi a început să îşi pregătească temeinic populaţia pentru ceea ce e mai rău. Prima ipoteză ar fi un atac fulger din partea Franţei, hotărîtă să spele ruşinea din cel de-al doilea război mondial şi să cucerească Berlinul în mai puţin de o săptămînă. Cum nemţii nu au nici un fel de linie Maginot pregătită, unii experţi militari se aşteaptă ca atacul surpriză francez să ajungă în capitala Germaniei, chiar mai repede. Cealaltă ipoteză ar fi un atac din partea Statelor Unite sau a Rusiei (ori a unei coaliţii ruso-americane) caz în care folosirea armelor nucleare ar fi foarte probabilă, pregătind terenul pentru uriaşul desant aerian şi naval care va pune capăt, o dată pentru totdeauna, rolului nefast al Germaniei în politica pescuitului oceanic în jurul insulelor Malvine. În sfîrşit, există şi cîteva ipoteze/scenarii mai puţin convenţionale, cum ar fi o amplă operaţiune de pedepsire lansată de Turcia, corelată cu insurgenţa populaţiei turce stabilită în Germania, combinaţie devastatoare menită să înlăture imediat toate obstacolele artificial create în calea aderării Turciei la UE, aderare care va finaliza, de fapt, operaţiunea militară. În sfîrşit, experţii războiului hibrid atrag atenţia asupra posibilităţii ca acţiunile militare să fie iniţiate de alianţa Belgia-Olanda-Danemarca, state profund nemulţumite de acţiunile Germaniei în vecinătatea imediată, prin restricţionarea drastică a micului trafic de graniţă. Evident, operaţiunea ar urma să fie susţinută logistic, militar şi diplomatic de cel puţin trei dintre cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate şi de cel puţin 4 din cei cinci membri ai BRICS. NATO, ocupat cu criza din Ucraina, nu va putea ridica nici un deget!

De unde şi necesitatea rezervelor de apă şi de mîncare, pe care populaţia Germaniei este obligată, prin lege, să şi le facă!!! Dacă ipotezele acestea nu par suficient de credibile, aş mai avea una! Ministrul de interne al Germaniei, domnul de Meziere, ca orice găină politică a făcut o mărgică, despre care crede că este un ou şi anume unul mai mare decît cel de struţ. Ca urmare, s-a apucat să cotcodăcească prin ogradă, să afle toată lumea cît e el de harnic şi cum a actualizat el planurile pregătirii civile a populaţiei, care se prăfuiseră prin sertarele guvernamentale, neatinse de mîini birocrate, de prin 1990!!! Presa l-a luat în serios şi, vorba lui Leonida, "bunioară, de par egzamplu, dintr-un nu-ştiu-ce ori ceva, cum e nevricos, de curiozitate, intră la o idee; a intrat la o idee? fandacsia e gata; ei! şi după aia, din fandacsie cade în ipohondrie. Pe urmă, fireşte, şi nimica mişcă".

Ei, cu toate acestea, ceva se mişcă prin Europa, iar Germania nu este de loc străină. Doar că, nu e vorba despre război, ci despre Uniunea Europeană şi "viitorul ei luminos"! Mă, rog, luminos, pînă de curînd, pînă cînd Londra s-a apucat să se joace pe lîngă heblu şi să tragă de el, în cele din urmă, ceea ce i-a băgat pe toţi cei 27 în beznă. Despre bezna incertitudinii este vorba, desigur. Şi, dacă după Brexit mai urmează şi alte exit-uri? Speriată că nu ştie cum să gestioneze un exit, darămite mai multe, birocraţia de la Bruxelles s-a agăţat cu două mîini de sirenă, ca V. Roaită. Povestea s-a nimerit să-i pice ca o mănuşă doamnei Merkel disperată să nu iasă din istorie chiar pe cea mai tristă dintre uşile din spate. Acum are ocazia să încerce să se reinventeze politic în rol de "Mare şi Ultim Salvator al Europei". Reuniuni peste reuniuni, castele peste castele, discuţii peste discuţii, înaintea altor discuţii care vor fi urmate, desigur, de noi discuţii, şi iată cum din cenuşa propriilor greşeli, doamna Merkel şi Germania însăşi, redevin buricul politic al Europei. Nimeni nu are nici o idee, nimeni nu are nici un plan; cîteva lozinci dar şi acelea subţirele... subţirele! "Totul este să nu lăsăm stîncile să se prăvale pe versant. Să oprim avalanşa". Proiectul politic al Europei este îngheţat, am spus-o şi acum domnul Junkers o repetă după noi, dar tocmai în aceasta stă puterea şi viabilitatea lui: dacă e îngheţat, care va să zică....nu se topeşte!!! Germania doamnei Merkel vrea cu tot dinadinsul să prezideze acest succes!!! Teamă îmi este că rezultatul va fi cam de aceeaşi dimensiune şi de acelaşi impact politic ca şi planurile cele noi ale protecţiei civile semnate de domnul de Meziere: o altă frecţie, la un alt picior de lemn, plus cotcodăcitul de rigoare. Singura parte bună a poveştii este că lumea va învăţa să îşi facă în casă provizii de apă şi de mîncare pentru două săptămîni; ceea ce ar putea să prindă foarte bine în cazul vreunui dezastru natural, sau social - cutremur, meteorit, inundaţii catastrofale, răzmeriţe şi alte revoluţii!

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. ... ne cam regasim astazi in situatia in care ascuderea anumitor adevaruri este mai nociva decat comunicarea lor ... expunerile pe derivate sunt buba si d-asta nu doarme germania, un maginot legislativ ar fi fost binevenit (desigur, ei au incercat dar ue nu i-a lasat) ... problema si solutia lor este ca ele sunt angajamente de natura juridica si tot acolo pot fi rezolavate ... piedica principala sta in faptul ca la un capat al lor stau bastani pusi pe incasat ... acuma, in caz de razboi s-ar putea ca, oricum! s-o incasam cu totii iar viata in buncare nu este chiar placuta, mai ales petru oameni carora nici lumea nu le mai ajunge dar m-am obisnuit sa nu subestimez stupiditatea umana ... pe scurt, pretentiile fiduciare sunt prea mari pentru a fi statisfacute, o reorganizare juridica cu termene permisive poate reazolva problema, chiar la nivel mondial ... desigur, ramane problema pretentiilor - c-apoi unii si cu doi litri de apa sunt considerati pretentiosi ;) ...

    1. Gândești ca un investitor care nu crede în pierderi, un investitor care știe să citească bilanțuri. :)))

      Pretențiile sunt mari atunci când piața permite. Când nu permite, pretențiile intră la apă, valoarea activelor se prăbușește,băncile sunt securizate cu sistem de blocare digital, investitorii acționari pierd tot, deponenții află noul prag garantat de stat, toată lumea se desumflă și nimeni nu mai are bani de război. :) 

      ... cand eu iti dau un cal si tu imi dai o vaca suntem chit (chiar daca vaca nu da laptele pe care il asteptam ;) ... cand eu iti dau un cal si tu imi dai suma convenita suntem chit ... cand eu iti promit un cal, tu il promiti la inca trei in timp ce sapte pariaza pe care din cei trei va primi calul iar alti trei pariaza pe moartea calului in timp ce cauta sa-l otraveasca si eu tocmai ce descopar ca a disparut calul, intrebarea justa este: unde-i calul?! ... situatia imi aduce aminte de un banc: cica in vestul salbatic, intr-un bar se aude la un moment dat: "ba! 't-ia calu!!!" dintr-o data zece gringos scot pistoalele si incep sa impuste in stanga si-n dreapta pana ce o voce timida se aude: "terminati bai cu sahul asta ca astia ne impusca pe toti!" ;) ...

    Dacă ironia editorialului ar durea, toate găinile politice și claponii aciuiți prin ograda UE ar urla de durere.

    Dar chiar nimic despre rolul crucial al României în înghețarea găinațului produs în exces de târtițele birocrate europene din cauza calității execrabile a verzei de Bruxelles? 

    Ar fi numai bun de subiect pentru "analiștii" noștri care se zbenguie în delir prin toate șanțurile și canalele media. 

    Și încă un subiect numai bun de luat în pliscuri ... Surse credibile ne-au informat că, la propunerea României, nea Bunkers, claponul șef din poiată, va fi înlocuit cât de curând cu nestematul Gorby.

    Nu știm dacă ăsta va reuși să facă găinațul UE praf, dar măcar are experiență căcălău în gestionarea treburilor groase care se împut (Ce, URSS n-a fost tot o uniune?)  

    O trecere de la euro la marcă, peste noapte, ar cam sufoca sistemul bancar care probabil ca intra într-o vacanță de 10 zile. Niște apă și mâncare nu strică la casa omului.

    Pregătirile de război sunt utile când bancherii urmează să mai tragă niște țepe, iar EURO este de departe cea mai uriașă țeapă din istoria omenirii. 

    1. Ce ai fumat ma nene?Atac asupra Germaniei din partea Frantei?Din partea SUA?Esti fumat rau nene..:))

      Da, sigur. Merkel stie ca rusii folosesc nucleara. De asta v-a spus sa aveti apa pentru 10 zile. De fapt nu se inchid bancile si nu se blocheaza sistemul financiar, ci dispare viata pe Terra in cateva minute.

      O gluma inceteaza sa mai functioneze cand anunti "Asta urmeza sa fie o gluma".

      Dar, matale ai nevoie de asta. 

      Matale esti....cremene.

      Dr. Bill Deagle, decembrie 2006, conferinţa de la Granada Forum:

      „… ei folosesc maşini de făcut tuneluri încă din anii ’90, care pot fora printr-un teren cu rocă dură, câţiva zeci de km pe zi, care pot sfărâma rocile cu o energie laser mare, al cărei impact pulverizează roca în nanoparticule, astfel încât nu rămâne moloz în urmă. Astfel, se formează un înveliş exterior precum cel vulcanic, iar spaţiul din interior este folosit de trenurile superrapide, care călătoresc cu viteze de până la 2 Mach, între aceste oraşe subterane foarte bine organizate. 

      Există 132 de baze în SUA, la o medie de 8,6 – 11,6 km3 în volum şi o adâncime de 2,4 – 7,2 km. Acestea sunt construite la depărtare de zonele geotectonice, dar tocmai din cauza lor vor apărea o mulţime de alte zone geotectonice.

      De ce se grăbesc ei să facă acest lucru? Pentru că ştiu că va veni o catastrofă. Şi de unde provin toţi aceşti bani? Nu provin de la „Bugetul negru“ propriu. Provin din vânzarea ilegală a drogurilor. În SUA există, în urma unor estimări ale conservatorilor, un sfert de miliard până la o jumătate de miliard de dolari proveniţi din vânzarea de droguri pe teritoriul SUA, bani care merg direct în aceste bugete subterane, din care 90-95% merg către DUMB (Deep Underground Millitary Bases – Baze militare subterane la mare adâncime).“ 

    Am invatat lectia de multa vreme cu proviziile de apa si mancare. Mai ales ca am 8 catelusi care consuma 12 l de apa pe zi.Eu fac provizii de apa si papa, pentru o luna, din lipsa de timp...mai greu e cu adapostul antiatomic, nu oricine isi poate permite acest lucru. Cand am participat la o dezbatere al Bruxelels prin 2008, un fost ambasador din Luxembourg m-a sfatuit, foarte serios sa imi cumpar adapost antiatomic pt ca familia sa deja are. unul.

    1. adapost antiatomic

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb