ZIARUL BURSA

24 august 2016
Ediţia din 15.08.2024
"Afirmaţiile lui Steven van Groningen sunt de natură să afecteze imaginea instanţelor judecătoreşti"

CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII: "Afirmaţiile lui Steven van Groningen sunt de natură să afecteze imaginea instanţelor judecătoreşti"

Andrei StanBănci-Asigurări / 24 august 2016

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) apreciază, într-un comunicat de presă, că afirmaţiile făcute de Steven van Groningen, preşedinte al Patronatelor Bancare din România şi CEO al Raiffeisen Bank, referitoare la practica neunitară a instanţelor judecătoreşti în litigiile dintre bănci şi clienţii acestora, având ca obiect rambursarea creditelor în valută, în special cele în franci elveţieni (CHF), au fost de natură să afecteze imaginea instanţelor judecătoreşti, aducând atingere independenţei şi imparţialităţii sistemului judiciar în ansamblul său.

Oltchim se vinde pe bucăţi

PENTRU EVITAREA SANCŢIUNILOR ÎN ANCHETA PRIVIND UN EVENTUAL AJUTOR DE STAT Oltchim se vinde pe bucăţi

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 24 august 2016

Actualizare 16:22 Constantin Niţă (PSD): "Vânzarea Oltchim pe bucăţi, o mare greşeală"

Vânzarea combinatului chimic "Oltchim" pe bucăţi reprezintă o mare greşeală, o decizie "extrem de proastă" împotriva căreia PSD trebuie să aibă o poziţie fermă şi să-i ceară vicepremierului Borc să renunţe la ea, a scris deputatul social-democrat Constantin Niţă, pe blogul său.

Actualizare 09:16 Costin Borc: "Mi-am stabilit printre priorităţi, încă de la începutul mandatului meu, Oltchim"

---------

Combinatul chimic "Oltchim" (OLT) va lansa un proces competitiv de vânzare a activelor, grupate în nouă pachete, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Armata turcă şi coaliţia antijadistă au lansat o operaţiune împotriva ISIS, în Siria

Armata turcă şi coaliţia antijadistă au lansat o operaţiune împotriva ISIS, în Siria

Stelian BădescuInternaţional / 24 august 2016

Actualizare 18:05 Guvernul sirian condamnă incursiunea turcă

Ministerul de Externe de la Damasc a condamnat incursiunea militară a Turciei pe teritoriul sirian declanşată împotriva organizaţiei Stat Islamic, cu sprijinul coaliţiei internaţionale condusă de SUA, informează Reuters.

--------

Armata turcă, sprijinită de avioane de luptă ale coaliţiei internaţionale, a lansat în această dimineaţă o operaţiune militară care are că scop "curăţarea graniţei cu Siria" de membri ai grupării jihadiste Statul Islamic (ISIS), au declarat surse militare turce, potrivit Reuters.

Guvern: 16,5 milioane lei pentru şomerii de la CE Oltenia, CE Hunedoara şi Valea Jiului

Guvern: 16,5 milioane lei pentru şomerii de la CE Oltenia, CE Hunedoara şi Valea Jiului

Ionuţ StănescuCompanii / 24 august 2016

Guvernul a alocat, în şedinţa de astăzi, suma de 16,5 milioane de lei din bugetul asigurărilor de şomaj pe anul 2016 pentru cei 3.090 angajaţi ce vor fi disponibilizaţi de la Complexul Energetic Oltenia, Complexul Energetic Hunedoara şi Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului, potrivit unui comunicat de presă al Executivului, trimis redacţiei.

Un acţionar cere schimbarea conducerii Cemacon

Un acţionar cere schimbarea conducerii Cemacon

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 24 august 2016

Kanata Invest Corporation, care deţine 6,02% din producătorul de cărămizi "Cemacon" Cluj, a solicitat convocarea Adunării Generale a Acţionarilor, pentru schimbarea Consiliului de Administraţie, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

"Primele teste pe dezinfectanţi Hexi Pharma, atât pozitive, cât şi negative"

PROCURORUL GENERAL AUGUSTIN LAZĂR: "Primele teste pe dezinfectanţi Hexi Pharma, atât pozitive, cât şi negative"

C.I.Companii / 24 august 2016

Actualizare 15:33 Parchetul General: "Rezultatele testelor de eficacitate în cazul Hexi Pharma efectuate până în prezent sunt variate"

Rezultatele testelor de eficacitate efectuate până în prezent în cazul dezinfectanţilor produşi de Hexi Pharma sunt variate, iar pentru efectuarea unora dintre aceste teste, care nu pot fi efectuate în ţara noastră, s-a apelat la un laborator acreditat dintr-un alt stat al Uniunii Europene, informează un comunicat al Parchetului General trimis redacţiei.

----------

Testele de eficienţă privind anumite produse Hexi Pharma au avut atât rezultate pozitive, cât şi negative, a declarat, ieri, procurorul general Augustin Lazăr, adăugând că nu poate aprecia în acest moment ponderea celor pozitive faţă de cele negative.

România va acorda sprijin de cinci milioane de euro pentru Republica Moldova

România va acorda sprijin de cinci milioane de euro pentru Republica Moldova

Victor LupuInternaţional / 24 august 2016

România va acorda sprijin în valoare de cinci milioane de euro pentru finanţarea unor proiecte de investiţii în infrastructura preşcolară şi a unor programe adresate comunităţilor locale din Republica Moldova, în baza Acordului între Guvernele celor două state privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în valoare de 100 milioane de euro, informează Guvernul României prin intermediul unui comunicat de presă.

Luare de ostatici într-o bancă din Moscova

Luare de ostatici într-o bancă din Moscova

G.G.Internaţional / 24 august 2016

Un individ a luat patru ostatici miercuri seară într-o bancă din centrul Moscovei şi ameninţă că se va arunca în aer, informează presa rusă.

Conform primelor informaţii, forţele speciale au fost mobilizate pentru intervenţie.

Spitalul "Marie Curie" va fi extins, iar clădirea Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "C.C. Iliescu" va fi înlocuită

Spitalul "Marie Curie" va fi extins, iar clădirea Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "C.C. Iliescu" va fi înlocuită

V.L.Miscellanea / 24 august 2016

Guvernul a aprobat astăzi, printr-un memorandum, propunerea Ministerului Sănătăţii de iniţiere a unui Program de Modernizare a Infrastructurii Spitaliceşti (PMIS) şi demarării, împreună cu Ministerul Finanţelor Publice, a negocierilor cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare în vederea accesării Facilităţii de Pregătire a Proiectelor de Infrastructură pentru realizarea fazei pilot din program.

Guvernul discută condiţiile în care România ar putea să devină membru al AIIB

Guvernul discută condiţiile în care România ar putea să devină membru al AIIB

L.B.Politică / 24 august 2016

Guvernul va dezbate astăzi rezultatul discuţiilor privind condiţiile în care România ar putea să devină membru al Băncii Asiatice pentru Investiţii în Infrastructură (AIIB) şi aprobarea transmiterii unei scrisori, semnate de către ministrul finanţelor publice, conducerii AIIB prin care România îşi exprimă oficial interesul de a deveni membru al Băncii, conform ordinii de zi a şedinţei executivului.

"Creanţele cesionate îşi păstrează titlul executoriu"

CASA DE AVOCATURĂ DELEANU VASILE ÎL CONTRAZICE PE AVOCATUL CUCULIS: "Creanţele cesionate îşi păstrează titlul executoriu"

DRAGOŞ RÂMNICEANU, Avocat asociat SCA "Deleanu Vasile - Avocaţi"Bănci-Asigurări / 24 august 2016

Într-un articol recent (n.r. "Avocatul Adrian Cuculis:

«Creditele cesionate nu pot fi executate decât în instanţă»", publicat în ediţia din 23.08.2016, în ziarul BURSA) a fost vehiculată ideea ca în momentul de faţă creditele cesionate de către bănci către societăţi de recuperare nu ar putea fi executate decât în instanţă, dat fiind faptul că, prin cesionarea contractelor, acestea şi-ar pierde valoarea de titlu executoriu.

Tiberiu Trotea şi Andrei Maioreanu candidează pentru Consiliul de Supraveghere al CEO Oltenia

Tiberiu Trotea şi Andrei Maioreanu candidează pentru Consiliul de Supraveghere al CEO Oltenia

Piaţa de Capital / 24 august 2016

Actualizare 17:45 Surse din Ministerul Energiei: Trotea nu figurează pe lista scurtă pentru Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia

Tiberiu Trotea nu a fost selectat pe lista scurtă pentru Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia (CEO), au confirmat surse din Ministerul Energiei pentru publicaţia Pandurul.ro.

----------

Lista scurtă cu cei 7 candidaţi pentru Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia (CEO) ar trebui finalizată, conform legii, până la finalul acest luni, cel mai târziu cu 15 zile înainte de 12 septembrie, când va avea loc Adunarea Generală a Acţionarilor, potrivit unor surse din piaţa de energie.

ASF: "Vârf istoric al daunei medii totale, pe segmentul RCA, în al doilea trimestru"

PIAŢA RCA A AVUT UN AVANS DE 33%, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ANULUI ASF: "Vârf istoric al daunei medii totale, pe segmentul RCA, în al doilea trimestru"

A.A.Bănci-Asigurări / 24 august 2016

Primele brute subscrise pe piaţa RCA au însumat peste două miliarde de lei în primul semestru al acestui an, înregistrând un avans de 33% faţă de aceeaşi perioadă din 2015, în condiţiile în care numărul contractelor (unităţi anuale) s-a ridicat la 2.714.303, fiind în creştere cu 5,6%, potrivit unui comunicat al Autorităţii de Supraveghere Financiară.

IFC a semnat un acord de finanţare cu Eurobank

IFC a semnat un acord de finanţare cu Eurobank

Jurnal de criză / 24 august 2016

International Finance Corporation (IFC), divizia de investiţii a Băncii Mondiale, a semnat, ieri, un acord de finanţare în valoare de 100 milioane de euro cu Eurobank, acţionarul majoritar la Bancpost, şi are în vedere acorduri similare şi cu celelalte trei mari bănci elene, NBG, Piraeus Bank şi Alpha Bank, transmite Reuters.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER24 August 2016

MACRO NEWSLETTER24 August 2016

Internaţional / 24 august 2016

Preţurile producătorilor industriali din Elveţia şi-au temperat declinul anual în iulie 2016, până la 0,8%, de la 1% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%, după o creştere de 0,1% în luna anterioară.

REVISTA PRESEI 24.08.2016

Willy HomnerRevista Presei / 24 august 2016

ADEVARUL 

Ce a cauzat catastrofa de la Petromidia

Anchetatorii încearcă să stabilească motivul producerii acestui grav accident de muncă din seara de luni, 22 august, când la Petromidia a izbucnit un incendiu puternic, care a rănit şase...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo