Spitalul "Marie Curie" va fi extins, iar clădirea Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "C.C. Iliescu" va fi înlocuită

V.L.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 24 august 2016

Spitalul "Marie Curie" va fi extins, iar clădirea Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "C.C. Iliescu" va fi înlocuită

Guvernul a aprobat astăzi, printr-un memorandum, propunerea Ministerului Sănătăţii de iniţiere a unui Program de Modernizare a Infrastructurii Spitaliceşti (PMIS) şi demarării, împreună cu Ministerul Finanţelor Publice, a negocierilor cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare în vederea accesării Facilităţii de Pregătire a Proiectelor de Infrastructură pentru realizarea fazei pilot din program.

Proiectul include construcţia de clădiri noi pentru două spitale, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii "Maria Sklodowska Curie" şi Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "Prof. Dr.C.C. Iliescu", din Bucureşti, informează Guvernul României prin intermediul unui comunicat de presă.

"Ambele spitale au fost selectate pe baza unei analize care a ţinut cont de nevoile sistemului naţional de sănătate, existenţa unor echipe medicale specializate, mecanisme facile de monitorizare şi control la nivelul Ministerului Sănătăţii asupra structurilor respective, riscurile la care sunt supuşi pacienţii în lipsa unei intervenţii rapide şi experienţa anterioară în dezvoltarea unor investiţii importante a echipelor de management", se precizează în comunicatul citat.

Executivul informează că pentru spitalul "Maria Sklodowska Curie" a fost identificat terenul pe care urmează a fi realizată reorganizarea şi extinderea spitalului, în prezent acesta aflându-se în domeniul public al statului şi în administrarea Primăriei sectorului 4, fiind necesară trecerea în administrarea Ministerului Sănătăţii.

"Reorganizarea întregului complex şi extinderea spitalului «Maria Sklodowska Curie», iniţiativă deja susţinută şi fundamentată de managementul spitalului, ar fi de natură să amelioreze semnificativ situaţia gravă de la acest moment. Reorganizarea şi extinderea ar transforma acest spital în primul spital regional de urgenţă pentru copii din România, cu toate facilităţile necesare îngrijirii pediatrice. Conducerea spitalului a obţinut deja, din proprie iniţiativă, întocmirea unui studiu de pre-fezabilitate şi a unui studiu de fezabilitate pentru extindere. În acelaşi timp, o temă de proiectare ce prezintă nevoile spitalului este deja realizată", se mai arată în comunicat.

În privinţa Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "Prof. Dr.C.C. Iliescu", terenul pe care urmează să fie amplasată noua construcţie aparţine, de asemenea, domeniului public al statului şi se află în administrarea Ministerului Sănătăţii prin Institutul Clinic Fundeni.

Pentru identificarea mecanismelor optime de implementare a Programului de Modernizare a Infrastructurii Spitaliceşti (PMIS) se va constitui un grup de lucru inter-instituţional format din reprezentanţi ai Cancelariei Prim-Ministrului, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Finanţelor Publice şi Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice. Acest grup de lucru va avea ca obiectiv evaluarea cadrului normativ existent şi va propune eventuale soluţii legislative pentru facilitarea implementării PMIS.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Bravo

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb