BVB Jumătate din lichiditate, realizată prin "deal"-uri cu titluri "Banca Transilvania"

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 24 august 2016

Jumătate din lichiditate, realizată prin "deal"-uri cu titluri "Banca Transilvania"

Rulajul a rămas la un nivel scăzut, de 4 milioane euro

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost dominată, în şedinţa de tranzacţionare de ieri, de cinci transferuri de tip "deal", realizate cu acţiuni "Banca Transilvania" (TLV), care au însumat 8 milioane lei, aproape jumătate (45%) din volumul total, de 17,73 milioane lei (3,9 milioane euro).

Cele cinci tranzacţii au fost încheiate la preţul unitar de 2,39 lei, cotaţia TLV crescând cu 0,84%. Pachetul de 3,34 milioane de acţiuni transferate ieri reprezintă 0,1% din societate.

Opt dintre indicii BVB au încheiat şedinţa în apreciere, în contextul în care rulajul total a fost mai mare decât luni, când a fost înregistrată o lichiditate de 3,4 milioane de euro.

Raportul zilnic realizat de compania de brokeraj Prime Transaction arată: "Majoritatea indicilor şi-au revenit parţial după scăderile de ieri (luni, n.r.), BET-NG fiind singurul care a continuat să scadă. Indicele de referinţă BET a urcat cu 0,31%, ajutat de evoluţia acţiunilor BRD - Groupe Societe Generale (BRD). Acestea s-au apreciat cu 1,33%, cea mai mare creştere a zilei (de ieri, n.r.) în rândul acţiunilor Blue Chip şi singura peste 1%. Valoarea tranzacţiilor a rămas la un nivel scăzut, 3,7 milioane de euro pe piaţa de acţiuni şi ceva mai mult de 200 de mii pe cea de certificate".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus tot de acţiunile TLV, simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 3,32 milioane de lei. Cotaţia TLV a urcat cu 0,63%, preţul de închidere fiind de 2,385 lei/unitate.

Titlurile "Fondul Proprietatea" (FP) au crescut cu 0,52%, la 0,779 lei/unitate, în urma unui rulaj de 1,38 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Romgaz" (SNG) de 0,97 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 23 lei/unitate, în scădere cu 0,22%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Electrica" (EL), cu un rulaj de 0,62 milioane de lei. Cotaţia EL s-a depreciat cu 0,44%, ultimul preţ fiind de 13,52 lei/unitate.

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a crescut cu 0,31%, iar indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 0,04%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,22%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a sporit cu 0,11%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb