Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului, arestat pentru dare de mită

C.I.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 24 august 2016

Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului, arestat pentru dare de mită

Procurorii anticorupţie l-au reţinut ieri, pentru 24 de ore, pe Lazăr Iordache, vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului, pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă.

Conform unui comunicat al DNA, în perioada aprilie - iunie 2016, inculpatul Iordache Lazăr i-a promis unei persoane cu funcţie de conducere din cadrul Ministerului Sănătăţii un procentaj de 5% din sumele alocate de Ministerul Sănătăţii pentru două spitale (destinate construirii unei staţii de epurare, respectiv pentru dotarea cu echipamente medicale).

De asemenea, la data de 28 aprilie 2016, Lazăr Iordache i-a remis suma de 126.000 lei în legătură cu atribuţiile de serviciu ale funcţionarului privind semnarea alocărilor bugetare către acele spitale şi pentru ca acesta să îşi exercite influenţa asupra persoanelor responsabile din minister, astfel încât să fie semnate alocările bugetare.

Sumele de bani promise şi remise de Iordache Lazăr proveneau chiar din fondurile alocate de Ministerul Sănătăţii pentru realizarea, la cele două spitale, a proiectelor de construire a unei staţii de epurare, respectiv dotarea cu echipamente medicale.

Referatul procurorilor DNA prin care se cere arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Lazăr Iordache precizează că acesta îşi exprima teama că DNA l-a filmat în momentul remiterii plicului cu bani, în cadrul întâlnirilor în scopul intervenţiilor pentru alocările bugetare către cele două spitale: "Bă, ne-o fi filmat că am dat plicul?".

Procurorii mai spun că Lazăr Iordache se interesa dacă s-a emis ordinul cu alocările bugetare către cele două spitale, martorul răspunzându-i că, având în vedere că nu a fost numit un nou ministru al Sănătăţii ca urmare a demiterii fostului ministru (...), nu are cine să semneze ordinul. De asemenea, Lazăr Iordache îl asigura pe martor că persoanele cu care lucrează sunt de încredere şi îi promitea că şi în viitor vor colabora la fel.

Ministerul Sănătăţii (MS) a precizat că denunţătorul în cazul vicepreşedintelui Autorităţii Naţionale a Medicamentului este chiar "persoană cu funcţie de conducere" din MS căreia i s-au oferit bani.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb