ÎN URMA ATENTATELOR TERORISTE:  Pierderi de 750 de milioane euro pentru industria turistică din Paris

ADELINA TOADER
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 august 2016

Pierderi de 750 de milioane euro pentru industria turistică din Paris

Industria turistică din regiunea Parisului a pierdut aproximativ 750 de milioane de euro din cauza atentatelor teroriste, grevelor şi inundaţiilor din prima jumătate a acestui an, după cum au declarat oficiali francezi pentru Reuters, citat de Agerpres.

Frederic Valletoux, preşedintele autorităţii turistice regionale din Paris, a declarat: "A venit timpul să conştientizăm că sectorul turistic traversează o perioadă de dezastru. Nu mai este timp pentru campanii de comunicare, ci pentru un plan de salvare".

Preşedintele autorităţii turistice regionale din Paris a mai precizat că este nevoie de investiţii semnificative pentru a proteja locurile de muncă din sectorul turistic şi a cerut minis-trului francez de Extern, Jean-Marc Ayrault să se întâlnească rapid cu oficialii din turism, conform sursei citate.

În regiunea Ile-de-France sunt aproximativ 500.000 de oameni cu locuri de muncă care au legătură cu turismul, aceasta fiind şi cea mai mare industrie din regiunea din jurul Parisului.

Turismul din Franţa generează circa 7% din Produsul Intern Brut al ţării şi peste 13% în cazul regiunii Ile-de-France, care include Parisul, cel mai vizitat oraş al lumii.

Conform sursei citate, industria turistică din Franţa a avut de suferit după ce anul trecut 130 de persoane au fost ucise într-un atac terorist pe străzile Parisului. Acest atentat a fost urmat de o nouă lovitură, în data de 14 iulie a acestui an, la Nisa, iar două săptămâni mai târziu doi oameni au ucis un preot într-un mic oraş din Normandia. La toate aceste atentate, s-au adăugat o serie de greve faţă de un proiect de reformă a legii muncii precum şi inundaţiile din luna iulie.

Numărul înnoptărilor la hotelurile din regiunea Ile-de-France au scăzut cu 8,5%, în prima jumătate a acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, în timp ce numărul turiştilor străini a scăzut cu 11,5%, iar al turiştilor franacezi s-a diminuat cu 4,8%, potrivit datelor oficiale citate de Reuters, citat de Agerpres.

Cu aproape 85 de milioane de turişti străini în 2015, dintre care 16 milioane numai în Paris, Franţa este cea mai vizitată ţară din lume.

Conform sursei citate, activitatea slabă din acest an a afectat deja profitul semestrial al grupului hotelier AccorHotels, în timp ce Air France-KLM se aşteaptă la scăderea veniturilor în lunile iulie-august din cauza situaţiei din Franţa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb