PENTRU CONVERSIA CREDITELOR LA CURS ISTORIC Împrumutaţii în CHF se pregătesc să iasă din nou în stradă

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 24 august 2016

Împrumutaţii în CHF se pregătesc să iasă din nou în stradă

Vacanţa de vară se apropie de final, parlamentarii trebuie să se întoarcă la lucru, iar clienţii împrumutaţi în franci elveţieni (CHF) se pregătesc să îi aştepte "cu alai".

Debitorii vor să iasă din nou în stradă şi să ceară (pentru a câta oară?) conversia creditelor la cursul istoric.

Administratorii Grupului Clienţilor cu Credite în CHF au lansat un sondaj, pe grupul lor de socializare, în vederea organizării unui marş, în primul sau în al doilea weekend din luna septembrie.

Înainte de vacanţă, parlamentarii au promis să reia discuţiile pe marginea proiectului de conversie a creditelor în valută, discuţii abandonate la Comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Este vorba despre iniţiativa legislativă a deputatului PSD Ana Birchall, care a depus, încă din anul 2014, un proiect de lege ce vizează conversia creditelor contractate în valută.

Textul de lege susţine conversia împrumuturilor luate în CHF la o valoare determinată ca medie aritmetică a cursurilor medii lunare din luna acordării creditului până la momentul conversiei.

Acesta, însă, a fost amendat de deputatul liberal Daniel Cătălin Zamfir, care a promovat Legea dării în plată.

Amendamentul depus la iniţiativa doamnei Birchall presupune conversia împrumuturilor în CHF la cursul istoric.

Acest proiect nu este singurul din Parlament ce are ca obiectiv conversia creditelor, dar este cel care se află în cel mai avansat stadiu de dezbatere.

În ultimul an, câteva bănci - Volksbank, OTP Bank, Bancpost, Raiffesien Bank - au lansat programe de conversie a creditelor acordate în moneda elveţiană, cu diverse discounturi la sold sau reduceri de dobândă.

Piraeus Bank România a propus şi ea, recent, un program de conversie în lei a creditelor contractate în franci elveţieni (CHF) şi reducerea soldului acestora. Concret, oferta băncii propune reducerea imediată a soldului creditului în CHF cu 15%, conversia în lei a soldului obţinut după aplicarea reducerii menţionate şi, suplimentar, două reduceri de câte 10%, aplicate la fiecare 3 ani, dacă pe parcursul acestor perioade nu vor fi înregistrate întârzieri la plata ratelor.

Directiva 17/2014, care ar fi trebuit transpusă în legislaţia noastră încă din data de 21 martie anul curent, prevede şi ea conversia creditelor. Autorităţile au anunţat că proiectul legislativ care va transpune textul Directivei şi care a fost întocmit de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) va fi aprobat prin Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului, însă, până acum, nu s-a întâmplat acest lucru.

Dacă Ordonanţa va fi aprobată în forma în care a fost redactată, atunci creditorul va fi obligat să se asigure că, în cazul în care un contract de credit se referă la un împrumut în valută, acest contract prevede dreptul consumatorului să poată converti, oricând pe parcursul relaţiei contractuale, creditul într-o monedă alternativă.

În acelaşi timp, pe rolul instanţelor se află o serie de cazuri pe conversie.

Avocatul Gheorghe Piperea a anunţat, ieri, că, în data de 13 octombrie, se reia, la Tribunalul Bucureşti, procesul în care Asociaţia Parakletos a cerut "încetarea practicilor înşelătoare" ale unui număr de nouă bănci (...) care utilizează în contractele de credit cu consumatorii un curs de schimb leu/CHF de circa două ori mai mare decât cel de la data contractării creditelor".

Avocatul notează, pe pagina sa de Facebook: "Dacă acţiunea se va admite, atunci efectul va fi că această practică înşelătoare va înceta. Acele nouă bănci nu vor mai putea utiliza cursul de schimb leu/CHF de la data plăţii, ci vor fi obligate să utilizeze cursul de la data contractării, singurul care ar semnifica încetarea practicii înşelătoare a dublării sau chiar a triplării volumului de plăţi în lei pentru creditele «denominate», indexate sau «consolidate» în franci elveţieni. (...)

Efectul erga omnes se va fi obţinut doar dacă vom câştiga acest proces. (...) Cu un astfel de proces câştigat, legea conversiei la cursul istoric a creditelor în valută (pe care o susţin şi care va intra în dezbatere în Camera Deputaţilor în două săptămâni) va deveni o simplă formalitate".

Împrumutaţii în CHF au început să aibă dificultăţi la plată după ce, în 15 ianuarie 2015, cursul francului elveţian a explodat, ca urmare a desfiinţării pragului de 1,2 CHF/euro, impus de Banca Centrală a Elveţiei în 2011.

Opinia Cititorului ( 76 )

  1. Penibili! O sa vina din nou treicasarul de pe Remetea, cu funia de gat, ca l-au furat bancile, amaratu' de el? Da' agresivul Teodorescu ce face? Vine? Si asta alt amarat, tocmai a venit dintr-o vacanta in Seattle USA, asa cum fac toti oamenii sarmani si furati de banci.

    1. E dreptul nostru sa protestam si sa ne aparam vietile si casele. Parlamentarii sunt inainte de alegeri si vor intelege disperarea miilor de familii care ajung in strada! Legea conversiei ar fi un sprijin si altfel nu ii vom vota. Conversia la cursul acordarii si despagubiri pentru abuzuri! #haisus!

      Va aparati vietile si casele(in cazul lui Hadareanu vreo 3(TREI) case) pe banii si pe vietile tinerilor si tinerelor familii. Ati blocat creditarea si ati aruncat preturile apartamentelor in aer, din mai pana acum au crescut preturile cu vreo 7000-8000 de euro. Nu crezi, vezi ca sunt toate siteurile de specialitate care confirma lucrul asta. Le puneti tot felul de oprelisti altora cu tampeniile voastre, dar de altii nu va intereseaza, important e sa va salvati voi "vietile si casele". Si mai interesant e ca din povestea asta au de castigat cel mai mult alde Hadarean, Mitache, Stanescu, Ciubotaru si alti "luptatori", "eroi" chf, care au mai multe casute in patrimoniu si fac nitica specula cu chirii. Blocajul asta le prinde ff bine....;-)

      Spui numai prostii. În lipsa creditării, nu ai cerere pe piața imobiliară, în lipsa cererii nu poti avea cresteri de prețuri.

      Pe o piata netransparenta poti manipula papagalii sa majoreze preturile de oferta, piata se prabuseste in absenta tranzactiilor, pastrezi iluzia unor valori ale activelor imobiliare pana cand dispare. 

      Fondul locativ romanesc este expirat, locuinta medie este reprezentata de micul dormitor ceausist, iar pretul sustenabil prin prisma cererii solvabile este 10 000 euro.

      Restul e manipulare si postaceala pentru bonusurile bancherilor si comisioanele parazitilor imobiliari. 

      Spui numai prostii. În lipsa creditării, nu ai cerere pe piața imobiliară, în lipsa cererii nu poti avea cresteri de prețuri.

      Pe o piata netransparenta poti manipula papagalii sa majoreze preturile de oferta, piata se prabuseste in absenta tranzactiilor, pastrezi iluzia unor valori ale activelor imobiliare pana cand dispare. 

      Fondul locativ romanesc este expirat, locuinta medie este reprezentata de micul dormitor ceausist, iar pretul sustenabil prin prisma cererii solvabile este 10 000 euro.

      Restul e manipulare si postaceala pentru bonusurile bancherilor si comisioanele parazitilor imobiliari. 

      Baiete, uita-te pe siteurile de specialitate, citeste ce spun specialistii in domeniu, profesorii de economie ca Mitroi sau Paun si pe urma vino sa dai cu gura. Omul cand se duce sa isi cumpere o casa trebuie sa dea PRETUL PIETEI. Nu ii da nimeni casa la juma' de pret daca incepe sa insire balivernele spuse de Zamfir, Piperea sau de postacii GCCC. Vorbesti despre castigurile bancherilor si agentilor imobiliari. Dar despre castigul gccc-istilor Mitache, Hadarean sau Stanescu, speculanti de chirii, care au cel mai mult de castigat dintr-un blocaj al vanzarilor, vad ca nu spui nimic. De ce oare?...

      Eu am prezis prabusirile de preturi din 2008, nu specialistii tai. De fapt, specialistii tai manipulau piata.

      Eu am prezis prabusirea lirei sterline de la 1,5 la 1,3 in timp ce specialistul Mitroi spunea, citez, Piețele financiare se pregătesc de un galop de sănătate după un vot favorabil rămânerii Marii Britanii în UE

      Asculta papagalii astia in continuare! 

      esti un bancher care nu isi mai ia bonusurile cumva?frustrat si neinspirat!

      site-uri de specialitate? ha, ha, ha...Hai sus GCCC, Piperea, Zamfir si toti care va deranjeaza!!!! Ne-am saturat de opinii personale. Ceva concret? Un contract la masa de pranz? papam hartia sau nu?

      Cat te plătesc cămătarii cu acte pt. lătratulaaăsta prin presă?

      Mesaj eliminat, conform regulamentului.

      Dar pe tine cu cat de platesc infractorii GCCC, ca sa facem o comparatie?

      TROL este cuvant ce te poate carcteriza.

       

      Domnul meu drag. Te rog sa te împrumuți si tu in franci si asa vei vedea pe pielea ta ce însemna. Ne auzim după 6 ani cu rata dublata si soldul dublat ? Eu sunt un om simplu si te asigur ca interesul este al meu si nu al oamenilor politici. Nu mai transformați in joc politic viețile oamenilor, tot ce se întâmpla este si pentru viitorul dumneavoastră si a copiilor noștri.

      Mesaj eliminat, conform regulamentului.

      mai napoleoane, prezicatoru luminii, te leaga astia de nebun, taci coane

      Poți găsi predicțiile.

      Analizele lui Mitroi sunt pe primele pagini ale ziarelor. Nu trebuie să le cauți. 

      Oricum te apuci să cauți doar dacă ai minim 2 neuroni funcționali. Pentru un singur neuron, Mitroi e numai bun.

      Adică de data asta nu-ți mai dau link. 

    Ar trebui să folositi sintagma "unii imprumutati in CHF", pentru că grupul nu este reprezentativ pentru toti împrumutații, si in plus este plin de impostori si nulitati, ca New Marco si Silviuls zum Dortmund, o adunătură de frustrati si exaltate nefecundate.

    1. Faci tu parte din grup cumva si te simti nereprezentat ?

      moamaaa...dar v-ati prins! baurati lapte?

      În curînd ai sa crapi de foame,ești din ce în ce mai penibil .marș la frimiturile care ți le arunca băncile sa le manunci ,în cotețul tău insalubru și plin de dejecții în care te scalzi zi de zi.

      Daca crezi ca nu esti reprezentat cu toate ca nu avem nici o obligatie fata de tine domnul anonim iti oferim privilegiul sa reprezinti tu imprumutatii in Chf si te vom numi ADMIN....da ti numele si in secundele urmatoare vei fi admin sa reprezinti tu imprumutatii....asteptam

      Te-am recunoscut măi New Marco după limbaj, merge,merge [...]?

      Haha....raspuns gresit daca te bazezi te fac admin cum am spus .....dar esti la mana a doua ..adica un handel...

      Ești un postac mort de foame Costina. Jalnic...

      Sunteti un intrus?

      NU este lupta dvstra

      lasati-ne! 

    Populism ce nici macar comunistii nu l-au gandit.

    Si atunci cursurile valutare aveau o flotatie libera.

    1. Absurd! Probabil și sclavii cereau libertate în sclavagism. Cine a mai pomenit?!? Dacă ai semnat contractul cu banca, libertatea s-a dus, nu mai ceri nimic, taci si platesti bonusurile bancherilor si primele politicienilor de la BNR.

      Noi ne-am dorit numai o casa ca sa nr crestem copii. Nu aveam de unde sa stim ca vor creste ratele. Am semnat la un curs , corect este sa platim la acel curs.

      Nu este asa. Mai citeste o data contractul. Sigur scrie pe acolo de variatia cursului de schimb.

      Aveati de unde sa stiti daca faceati ceva foarte simplu: SA VA CITITI CONTRACTELE INAINTE SA LE SEMNATI!

      Prin impunerea de acte aditionale asumate unilateral de catre banca orice lectura contractului initial este inutila.

      Debitorii n-au facut sa-si dea acordul ca bancile sa-i batjocoreasca fara limite.

      Reglementatorul e in masura sa elimine comportamentul abuzavi al bancilor din Romania. 

      Aloooo redactia am scris un msg fara injurii si unde estte ce a ti facut mi sa folosit numele si voi a ti sters dreptul la replica nu i frumos......

    Da, stim. Debitarzii CHF vor iesi vreo 50 in strada. Si asta presupune ca lumea trebuie sa ii si asculte.

    1. Sper sa anunte din timp data la care se organizeaza. In Februarie m-am distrat copios cand am fost:)))) Sunt tare curios cum o sa fie acum :)))) [...]

      Mesaj eliminat, conform regulamentului.

      Azi in Lamotesti, maine in toata tara

      Ai sa te oftici pină ai sa crapi. Ca nu ai o chiftea în burta

      Corect, sistemul e numit neofeudalism. Practic e sclavagism ascuns in font de 4. :)

    O sa fim prezenți! Din Ploiesti 30 de persoane!

    1. Mesaj eliminat, conform regulamentului.

      Vreo 30 de persoane poate din toata tara:)))) Ati mai anuntat voi un miting cu surle si trambite si nu ati fost decat 11 :)))))

      Nu inteleg de ce se cenzureaza urarile de bine si sanatate

      Din Ploiesti pe Laotesti, robule hai sa traiesti! 

      11 dar buni luptători! !!! Acum o sa venim 12 sa fii și tu mulțumit....ha ha ha 😂

    Mă uit la comentarii, câți slugarnici ai cămătarilor cu acte scrie tot felul de aberații.Slugarnicilor v-ați vândut cămătarilor pentru cateva firmituri. Sunteți niște jeguri de oameni.

    1. De fapt sunt doar vreo 1- 2 troli, platiti de banci sa duca o discutie serioasa in derizoriu. Interesant e ca troli sunt anonimi , oare de ce?

      Din acelasi motiv din care si postacii GCCC sunt anonimi ;)

      Sa ii ignoram. E ca atunci cand mergi pe strada si se ridica praful. Asta nu inseamna ca nu mai pasim.sa ne vexem mai departe de drum si de lupta noastra

      tu de ce esti anonim, postacule gccc?

      pentru si noi trebuie sa luptam cu aceleasi arme ca voi,camatarilor

    Stimati cititori pe acest sait salasluieste un postac platit de banci. Acesta scrie permanent sub anonimat sau acoperit de pseudonime. Denigreaza persoane pe care nici macar nu le cunoaste in speranta ca unii se vor speria si nu vor mai participa La actiuni sau chiar se vor retrage din GCCC. Seamana frica, crezind chiar, ca cineva se mai sperie. Eu personal I-am mai spus sa inceteze cu afirmatile false despre mine, atata timp cat nu ma cunoaste. Oricine cauta pe google, poate gasi proprietatile pe care le detin pentru ca sunt la vanzare pe anunturi online. Postacule, ma chinui sa vand de mult timp si am impresia ca insuccesul meu ti se datoreaza prob faptul ca ma asociezi cu un speculant imobiliar. Tin sa iti spun ca aceasta vina ti-o atribui direct si esti un motiv in plus sa urasc bancile care deci, nici sa vand nu ma lasa prin aportul tau. Asadar, stimati cititotri, sunt convins ca intelegeti miscarea "dezbina si cucereste " platita din banii pe care ii dam noi la banci si pusa in practica de acest postac.

    1. Ce e bo$$? Ti-ai dat seama ca intre sondajul pus de Necula si "o mare manifestare populara" cu zeci de mii de oameni in strada, e cale lunga? :))))) Deja stiti ca o sa fiti vreo 11, ca atunci la BNR si incerci sa gasesti motive: postaci care seamana frica, bancheri si alte nebunii de genul asta :)))))) In rest, la ce ai scris, treci pe la un control taticu', e rau de tine, paranoia a atins niste cote maxime :))))))))))

      Sssssspeculantule!

      Bai, da' tu nu mai dai in plata niciuna dintre proprietati? Ca pana prin mai urlai cat te tineau plamanii sa treaca legea, injurai de mama pe oricine zicea ceva impotriva, plangeai prin articole pe internet, sa treaca domne legea, sa dai in plata, sa te simti din nou om. Numai darea in plata iti aducea linistea familiei inapoi, fericirea si tineretea. Cum a trecut legea, cum ti-a trecut si tie limbarita, mai arunci cate-o fumigena pe aici si gata. Deci, poate le spui stimatilor cititori ce si cum ai urmarit exact cu legea vietii.

      "anonim" oamenii seriosi si fara teama de asi exprima parerile isi dau un nume, chiar si Dan, precum al meu, tu insa te obosesti sa te scrii 6 caractere " anonim" cu a mic, precum omul din spatele numelui, caci doar atata stii. In fisa postului sta scris ca caractere mari si bolduite "poatezi ca anonim" asa vei trece si prin viata ca un anonim frus...

      No, sezi bland.

      Keep calm ca va dirijez! 

      Ignorati.l! Acest postac bancar comenteaza le orice scrie un om care gandeste. Bancilor nu le convine ca am inceput sa gandim, sa punem sub semnul intrebarii modelul lor de business, sa ne luptam cu ele in mass media sau justitie. Faptul ca sare la gatul dvs. Arata ca le sunteti incomod,deci nu dati inapoi.eu nu dau

      Tu te auzi cu "sa punem sub semnul intrebarii modelul lor de business"? Pai voi nu sunteti in stare sa intelegeti o lege sau un contract...

      Keep calm ca o sa aveti si lectii de aritmetica si comprehension! Pam-pam :-)) 

      I gandire sanatoasa de bancher, intotdeauna va dispretui oamenii. Dar e bine roata se cam intoarce! Deja au inceput. Tot felul de reclame pe net si la tv, si unde pui ca iar exprima tot felul de povesti nemuritoare......te realizezi in viata..... Ahahaha :))))))). Minciuni taica. Dar nici oamenii nu mai e prosti !

      Dle.prostacule o sa ai soarta lui BO😂😂😂

    Dacă crezi in ceea ce spui , de ce iti zici ''anonim ,, ? Noi ne gandim la viitor , la copii nostri si chiar si la ai tai ! După cum se vede treaba , va place sa traiti asa , in coruptie si minciună.Omule trezeste teeeee , ori esti unul dintre ipocritii care traieste furand din banii publici.NOI NE PLATIM TAXELE SI lMPOZILELE , Respectam tot ce tine de lege, dar din pacate suntem mancati de molii ca voi !

    1. Ma che cazzo fai?

      Scuze....faceam referire la acel postac Paisie care m a enervat la maxim .!

    Oferta atat de trambitata a OTP consta in a converti echivalentul din chf a 1000 eu.imprumutati in 2006 la~1100 sau 1200 eu acum ,si asta dupa ce ai platit in cei 10 ani toata suma imprumutata.

    Apoi ii lauda isarescu ca "au fost umani cu clientii"

    1. Cat reprezentau in ruble in 2006 banii imprumutsti si cat reprezinta azi in forinti, dupa plata ratelor in cei 10 ani? E un calculmultmai interesant si cu m7lt mai relevant decat ce echivalent in lei sau euro aveau francii pe care i-ai bafatla traistuta.

      Keep calm ca va converteste!!!! [...] 

      Tranzacțiile în România se fac în lei. Creditele în valută sunt instrumente derivate. Debitorii au fost fraudați. Orice instanță din UE, mai puțin România, ar trimite escrocii la pușcărie.

      "Creditele in valuta sunt instrumente derivate", asa v-au invatat la sinaia? Ca vad ca repeti ca un papagal niste tampenii pe care nu le intelegi si pe care ti le-a zis cineva. Probabil ca saprofite de sufletul tau simplu. Nu, speculantule imobiliar si valutar, creditele in valuta nu sunt nici un instrument derivat. Si nu-ti bate capul sa fi de acord sau impotriva pentru ca pur si simplu te depaseste cu mult problema.

    La fel cala ultimul miting, limbricul dela Cisnadie nu se vaprezentala Bucuresti de teama sanu dea ochii cu van groh. Va sta si va rade in pumni de cei 460 de oameni care vor stain soare si vor fi amendati de jandarmerie pentru nerespectarea autorizatiei. Puteti cenzura si bloca oricat, adevarul va iesi la iveala si ceea ce trebui se vaintampla. Stiti foarte bine ca cenzura e dovada disperarii in fata adevarurilor neplacute. Senila istoriei va va storci,puteti doar amana deznodamantul.

    1. Așteptăm deznodământul.

      Eu mă aștept ca Deutsche Bank să dea tonul. Nu exclud HSBC sau Barkley. 

    Orice gand schimbat in grupul GCCC merita sa devina stire in ziarul Bursa? Ce relevanta are pentru cititor? Nu cumva este o forma mascata de publicitate pentru miscarea respectiva? Sper ca sunteti platiti pentru astfel de articole. Pentru ca senzatia pe care o lasati tuturor cititorilor este ca SUNTETI PLATITI. Macar sa si fiti asa, daca tot lasati aceasta impresie.

    Cititor, fost abonat, acum scarbit de atitudinea editoriala. 

    1. Bursa e singurul ziar care urmareste subiectul creditelor in chf si o face bine, probabil si a castigat o multime de cititori noi.intre plecaciunile si limbile dezgustatoare date de dan popa al hotnewsului catre bnr, si aberatiile hostiuciene de la zf ul falimentar, bursa e un ziar cinstit.felicitari!

      E suficient sa observi mesajele cenzurate pe motive de "identitate neasumata" sau limbaj neortodox (adica faci misto de francalai) si mesajelepline de fecale si venin la adresa bancarzilor, a lui mugurel si a lui van groh.

      Azi de exemplu in 15 minute a fost cenzurat mesajul "5.1. De la Ploiesti la Lamotest, Robule hai sa teaiesti" fara sa aiba ceva nelalocul lui. L-a enervat pe Ioane si mai ales pe musteatza asa ca a sunat-o pe doamna O. sa scoata toate raspunsurile cu referiri la Lamotesti. Ceea ce s-a si executat.  

      Asa cum am mai zis, cenzura e o dovada clara ca sunt niste ADEVARURI care deranjeaza. Zau asa, ce era de cenzurat in mesajul 5.1. Concluziile si le trage fiecare, asa daca apuca sa vada mesajul astainjurios si mincinos :)))))))))))))) 

      Probabil a castigat citiri (de aia si tine stirile biesed sus ca sa genereze trafic) dar cititori nu are cum sa fi castigat mai mult de 50-100 cu toate rudele voastre de panala gradul 4. In ceea cepriveste calitatea cititorilor castigati... e ca si cum le-ai prezenta Mercedesuri unor aborigeni de acum 6 secole. Mai bine lipsa.

      Zau daca m-am enervat. Chiar mi se pare ca ne-mpretenim. Ce zici?

    Super ofsrta de la Piraeus este o noua țeapă! Aveți grija!

    În strada fraților! Nu mai dormiți!  

    Citesc mesajele si mi-e sila de răutatea unora.Ce dacă Teodorescu e în Seattle?E la muncă.Asta înseamnă că trebuie să plătească o rată enorma?Ce daca Hadarean are 3 case?Le-ați văzut cumva?Știți cum arată?Sunteți niște penibili si frustrați!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb