GOLDMAN SACHS: "Companiile cu afaceri în SUA se vor descurca mai bine decât cele expuse masiv în Europa"

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 septembrie 2022

"Companiile cu afaceri în SUA se vor descurca mai bine decât cele expuse masiv în Europa"

"Piaţa de acţiuni americană oferă un randament ajustat la risc mai bun decât pieţele europene, afectate de recesiune" Echipa de la Goldman se aşteaptă ca S&P 500 să termine anul la 4.300 de puncte, cu 5,7% peste închiderea de vineri

Firmele americane care îşi desfăşoară cea mai mare parte a afacerilor în Statele Unite se vor descurca mai bine decât cele expuse masiv în Europa, unde o recesiune este aproape garantată, potrivit strategilor Goldman Sachs, scrie Bloomberg.

O echipă a grupului financiar american condusă de David Kostin spune că, deşi situaţia economiei americane poate fi "incertă", situaţia din Europa este "îngrozitoare", potrivit sursei menţionate.

"În ciuda îngrijorărilor pe care le au investitorii legate de piaţa de acţiuni din Statele Unite, credem că aceasta oferă un potenţial de randament absolut şi de randament ajustat la risc mai mare decât pieţele europene afectate de recesiune", a scris echipa grupului financiar într-o notă.

Preferinţa celor de la Goldman pentru piaţa americană apare într-un context foarte dificil pentru mediul de afaceri din Europa, marcat de o criză a gazelor, inflaţie în creştere şi înăsprirea politicii băncii centrale. În dolari, indicele pan-european Stoxx 600 a avut o dinamică mai slabă în acest an faţă de S&P 500, iar un coş de acţiuni ale unor firme americane asamblat de Goldman, cu vânzări 100% în piaţa internă, a avut o performanţă superioară unuia compus din companii cu vânzări mari în Europa.

Pe lângă companiile americane ce îşi defăşoară cea mai mare parte a afacerilor în plan intern, echipa condusă de Kostin agreează pentru acest an titluri ale companiilor cu fundamentale solide, aşa-numitele acţiuni de tip "value" şi bune plătitoare de dividende.

"Investitorii îngrijoraţi de contracţia economică ar trebui să deţină dividende - fie prin contracte futures, fie prin acţiuni individuale", au scris strategii. "Dividendele oferă investitorilor expunere la creşterea fundamentală a S&P 500, reducând în acelaşi timp expunerea la riscul de evaluare al acţiunilor".

Echipa lui Kostin preferă acţiuni ale unor companii de calitate, cu un bilanţ solid şi creşteri stabile ale vânzărilor şi profiturilor. Ei se aşteaptă ca S&P 500 să termine anul la 4.300 de puncte, cu 5,7% peste închiderea de vineri, presupunând că înăsprirea politicii Rezervei Federale va duce la o decelerare continuă a creşterii economice din Statele Unite, conform Bloomberg.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. sa nu cumva sa fie invers.... bursele USA datoreaza o cadere crunta ...in curand ... prea bat toti marii analisti toba cu valoarea usd , a pietei de capital SUA, etc... si Armstrong si Goldman Sachs si Bank of America si altii de genul asta...

    cand TOTI iti spun sa te uiti intr-o unica directie CEVA E PUTRED SI INCEPE SA MIROASA!  

    1. SP500 va termina mult mai sus de 4300 puncte anul acesta (poate sa aiba loc chiar - !!!!! - si o retestare a all times high-ului de la 4808 puncte ..sau aproape de acea zona prin Dec 2022 sau Ian 2023 - gen - 4745-4760 puncte) ... dar asta nu va insemna nimic altceva decat.. un double top cu tinta urata jos de tot... pe la 2400-2500 puncte! Desigur e doar o (slaba) posibilitate sa se intample asa....

      o alta varianta ar fi ca in urma alegerilor USA din Nov 2022 sa inceapa valul 3 descendent.  

      deci despre ce vorbim ?  

      bursele SUA datoreaza un mare val 3 descendent si isi vor plati datoriile ... mai repede (daca toti retailerii tampiti nu mai shorteaza atat de crunt) sau mai tarziu (data retailerii tot shorteaza si imping bursele US in sus cand isi inchid shorturile).  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb