Împăratul muştelor

Gheorghe Piperea
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 ianuarie 2021

Gheorghe Piperea

De vreo patru ani, OECD se străduieşte, fără succes, să determine aplicarea unei taxe pe cifra de afaceri a corporaţiilor Big Tech, care să evite optimizarea fiscală (plata de impozite şi taxe care tind asimptotic către zero).

Franţa are chiar legislaţie pregătită în acest scop. În presă i se spune taxa GAFAM. Inutilă, deocamdată.

Chiar şi la nivelul UE există proiecte de reglementări care îşi pro­pun să impoziteze plusvaloarea acolo unde se produce, ceea ce vizează, în primul rând, corporaţiile Big Tech, care fac munţi de bani în Europa, dar nu prea plătesc taxe şi impozite aici (nu plătesc mai niciunde, de altfel, că aşa e când ţi-ai asigurat un statut a-naţional, global, de corsar informatic şi tehnologic care urmează propriile legi în "marea liberă" a inter­netului).

De ce credeţi că nu a funcţionat?

Pentru că s-a opus Trump.

Asta a înţeles el prin make America great again (MAGA).

A făcut nu doar mult prea mari pentru a fi lăsate să falimenteze, a făcut inevitabile corporaţiile GAFAM.

Iar el a devenit nu doar mic, a devenit nesemnificativ, pentru că aşa au vrut protejaţii săi, giga-miliardarii proprietari ai GAFAM şi ai mass-media main-stream americane.

Sigur, au contat şi munţii de bani ai GAFAM, a contat şi armata de consultanţi, avocaţi, influenceri, lobbyşti şi birocraţi revolving door utilizată la greu de GAFAM pentru a-i ajuta pe giga-miliardarii patroni de Big Tech să adauge lunar sute de miliarde în cont şi pondere globală în puterea de control al miliardelor de captivi ai reţelelor lor de păianjen tehnologic.

Dar decisiv a fost Trump, care a avut forţa imperialistă, militară şi de inteligence pentru a spune NO to all şi să îi protejeze pe distrugătorii săi.

Culmea e că şi Comisia Europeană a avut de luptat cu aceşti corsari informatici, pe tărâmul monopolului, al abuzului de poziţie dominantă şi al practicilor anti-concurenţiale. CE mai mult a pierdut la CJUE decât să fi câştigat.

Trump nu a făcut nimic pentru a împiedica imperialismul juridic practicat ca politică de stat de Obama, timp de două mandate. Dimpotrivă, a dat şi mai tare cu pumnul juridic american în masă şi a intimidat instanţele europene care erau sesizate cu acţiuni contra GAFAM.

Iar acum Trump nu numai că a pierdut alegerile, dar este şi redus aproape total la tăcere, prin interzicerea informatică şi în mass-media care i s-a aplicat, dar e pasibil şi de puşcărie şi de faliment personal, totul pentru că protejaţii săi vor şi pot să îl distrugă.

Culmea totalitarismului chinezesc (sau iranian, dacă vreţi) este că zilele astea toţi "trumpiştii" sunt bannaţi bucată cu bucată, iar alternativele firave la platformele de comunicare ale GAFAM, cum ar fi Parler, sunt hingherite.

Deci, aş zice că Trump merită tot ceea ce i se întâmplă.

Numai că restul ne priveşte pe noi.

Prin controlul informaţiei şi interzicerea opiniilor care nu concordă cu "valorile comunităţii", s-a instaurat un giga-totalitarism global care funcţionează pe bază de fake news prin omisiune. Libertatea de opinie, accesul liber la informaţie şi chiar educaţie, egalitatea de şanse - toate au "şanse" să devină istorie, pentru că GAFAM deţine controlul şi, iată, în lăudatul stil chinezesc, nu ezită să abuzeze de el.

Noi cui rămânem? Noi, ăia care vom cădea sub linia apartheidului informatic şi sanitar?

PS

Polonia are o lege care sancţionează cu 2 milioane de euro orice platformă electronică de comunicare, socializare sau comerţ care încalcă dreptul de acces la informaţie sau interzic persoane, idei sau opinii pe motiv că încalcă "valorile comunităţii", valori care NU sunt precise şi în acord cu legile Poloniei. Nu ştiu cât de eficientă va fi această lege poloneză, dar e un exemplu de urmat. În lipsa unei reacţii ferme la excesele corsarilor GAFAM, riscăm să devenim un penitenciar planetar aflat sub controlul unor copii care au fost lăsaţi singuri pe o insulă pierdută şi ajung să îşi pedepsească supuşii pentru că mişcă şi respiră, ca în Împăratul muştelor.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. Dle Piperea mare dreptate aveți!

    Aș ridica însă si o altă problemă. Aceste Big Tech nu prea plătesc nici în SUA și, în timp, americanii fără bani la buget vor fi siliți să tipărească bani la infinit!

    Unde vom ajunge?? 

    Opinie greșită în raport cu realitatea dacă spui că Trump nu mai înseamnă nimic pt că l-au scos rețelele sociale din joc. Tocmai acest click a pus lumea decidenților in mișcare și va avea un efect de bumerang asupra șefilor rețelelor sociale. Nu ai cum sa suspenzi președintele american și lider politic pentru jumătate din America fara niciun sprijin legal - fara o măsură decisă de un judecător sau de către legislativ având în vedere impactul social uriaș al acestor rețele. Cred că momentul Trump înseamnă începutul reglementarii GAFA. Dar aceste atacuri urate și frustrate ale autorului la Trump arata mai degrabă o lipsă de caracter decât o lipsă de cunoaștere a realității. Trump a făcut multe lucruri bune, dar presa -unealta și activiștii anti - Trump caută să distorsioneze realitatea cu tot felul de intoxicări. Distrugerea isis, acordurile de pace din Orientul mijlociu, denunțarea Chinei și a măsurilor anti chineze, acordurile de retragere a SUA din Afganistan, anii de boom din SUA, programul warp pt producția de vaccinuri anticovid SUA fiind primul producător mondial cu 2 vaccinuri aprobate și utilizabile pe scara largă, politica antirusia care a pus în gardă și Germania contorsionista care prefera sa bage bani in nordstream decât să își respecte obligatiile de alocare 2 la sută din pib, relativa potolire a coreei de Nord și Iranului, pe val în timpul lui Obama și care vor reîncepe cursa înarmării in vremea lui biden, sprijinirea taiwanului sunt fapte, nu vorbe. dar e facil sa mergi pe moda sa înjuri la Trump sa vedem ce o sa îi aducă autorului și altor harnici treaba asta.

    1. E un asasinat politic de tip stalinist, oricât am da-o la întors. Daca corporațiile au dat lovitura de stat la democrație și au instalat statul totalitar atunci trebuie sa ne punem problema supraviețuirii într-un astfel de regim politic așa cum ne puneam înainte vreme problema supraviețuirii pe timpul comuniștilor.

      Adică stat totalitar dictatorial, cenzura, Ind netare, vaccinare forțată, supraveghere în masă, carpa la gură în domeniul libertăților civile, etc. Adică cel mai negru coșmar. 

      Nu e vorba de Trump, e vorba de noi toți care am crescut la sân un sistem totalitar corporatist.

      Toți suntem vinovați pentru dictatura iudeo-masonica. Globalistii n-au picat din cer. Noi i-am făcut bogați, noi i-am ajutat sa devină ceea ce sunt acum. 

      Spuneti f.bine! Subscriu!

      Inainte sa subscrii, intreba-l pe Cristian ce intelege prin dictatura iudeo-masonica. Vei vedea ca habar n-are. Asa ca nu ai de ce sa subscrii.

      Da, omul este un inginer incult.

      Asa pare a fi, dar odata cu ocuparea Capitoliului (precedata de sustinerea obsesiva a fraudei in alegeri, fara dovezi coerente) toate aceste reusite ale lui Trump au fost sterse cu buretele. Pentru lumea larga, un atac asupra centrului democratiei SUA, necondamnat de Trump, este o lovitura de imagine mai mare decat orice a reusit Trump in materie de politica economica sau externa.

      Asemenea

      Dle Mischie ești urmasu lu' (?) Care avea adevărul în pix?

      Păi Capitoliu nu înseamnă ziduri ci ideile Declarației de Independență si oamenii cu vederi democratice ! 

      Când ăștia au dat jos statuile reprezentative ale țării s-a dus Declarația!

      Când în Georgia au câștigat acum doi oameni aleși după criterii cunoscute de noi la Eurovizion.,numai la democrație nu m-am gândit! 

      Dictatura iudeo-masonica însemna cabala ticăloasă care conduce lumea, marea finanța mondială care trage sforile pe planetă, oligarhii preocupați de neomarxism, școala de la Frankfurt și Marea Resetare care nu are girul democratic al popoarelor libere.

      Stăpânii banilor sunt plaga mondială care a inventat acest virus in scopuri evident totalitare, staliniste. 

      Simplu. Ia uita-te la aia care il cenzureaza pe Trump. Zuckerberg, directoarea Youtube (Susanne Wojcicki), fondatorii Google (Larry Page si Serghei Brin). Ghici ghicitoarea mea ce au in comun? Pe urma ne uitam cine a infiintat Parler. Twitter, chiar daca e condus de un alb, are legaturi cu stranse cu organizatia evreiasca Anti Defamation League. Care l-a acuzat pe Trump de "antisemitism". Slabe sanse, cu ginere evreu si baietii lui casatoriti cu evreice. Directorul CNN Jeff Zucker, oare ce-o fi? Si-acuma un senator evreu cere desfiintarea colegiului electoral. Care inseamna, in combinatie cu imigratia in masa, ca Republicanii si mai ales albii nu vor mai avea nici un cuvant de spus in alegeri.

      Asa ca lasa-ne Piperea cu gogosi de-astea despre  

    Eu ma declar depășit! Vine Covidul,Trump dă o grămadă de bani la companiile farmaceutice acestea...anunță că au descoperit vaccinul la câteva...zile după alegeri! Trump anunțase descoperirea dar Big Pfarma nu confirmă!

    A doua chestie: Twitter este realmente pe butuci în 2016,vine Trump cu comunicatele, urmărite acum înțeleg de peste 80 mil. Utilizatori,acțiunea crește cu aproape 300%, iar drept mulțumire...Trump este interzis si acțiunile cad în prima zi cu 8% !

    Ce se întâmplă, americanii sunt pe...invers, ca gândire? 

    1. Altii sun prea orgoliosi ca s-o faca. Tot ce se intampla acum nu are legatura cu banii ci cu puterea si controlul. Banii nu mai sunt de mult o problema sau un scop pentru oameni ca Bill Gates, Bezos sau altii ca ei. Iti dau un indiciu: ce se intampla acum trebuie gandit ca un conflict intre doua etnii. Sau mai multe. DIntre care cel putin una uraste albii. De moarte.

    Deci statul mondial paralel exista! nu-i inventie romaneasca.

    1. Oligarhia transfrontaliera paralela exista și este complotista, nu noi cei care începem, datorita iesilor lor la scena deschisa prin Gates și gașca, sa vedem cit de cit din planul lor. Ei sint conspirationisti, căci de ar fi acționat pe față, s-ar fi ridicat și ultimul idealist naiv împotriva. Asa, au acționat precum mafioții. De fapt de-a lungul istoriei, înțelegerile făcute între mai marii lumii au fost secrete. Acum ăștia se cred calare pe situație, iar în locul SUA pe post de haidamac, jandarm universal, vor încerca să folosească China. Ingrediente major:vaccinarea, restricțiile, etc.

    Mai, problema nu e de Facebook, Twitter, etc de care te poți dispensa (sunt inutile) ci de alte companii mari care se pot molipsi de la aceste corporații in privința politicii totalitare, staliniste la nivel global. Companiile aviatice se pot virusa cu neomarxism iar efectele chiar pot fi importante, vezi tembelismul din Spania cu registrul persoanelor care refuza vaccinarea, o inițiativă absolut stalinistă oribilă care afectează grav libertățile umane.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb