ZIARUL BURSA

12 ianuarie 2021
Ediţia din 15.08.2024
Vremea cenzurii

Vremea cenzurii

Cătălin AvramescuEditorial / 12 ianuarie 2021

Cătălin Avramescu

Twitter a închis, definitiv, contul lui Donald Trump. Pentru unii, poate că asta este o veste bună. Omul a făcut multe în ultimele zile. S-ar putea ca pentru unele dintre isprăvile sale să ajungă în faţa Justiţiei. Dar problema mea, acum, nu este ce a făcut el.

Împăratul muştelor

Gheorghe PipereaInternaţional / 12 ianuarie 2021

Gheorghe Piperea

De vreo patru ani, OECD se străduieşte, fără succes, să determine aplicarea unei taxe pe cifra de afaceri a corporaţiilor Big Tech, care să evite optimizarea fiscală (plata de impozite şi taxe care tind asimptotic către zero).

Reacţii europene la cenzurarea lui Trump

Reacţii europene la cenzurarea lui Trump

Internaţional / 12 ianuarie 2021

Cancelarul german Angela Merkel consideră "problematică" închiderea de către mai multe reţele de socializare - între care şi Twitter - a conturilor preşedintelui american în exerciţiu Donald Trump, a anunţat, ieri, purtătorul său de cuvânt.

Tăriceanu, pus sub acuzare pentru luare de mită

DE LA CINCI NEVESTE, LA DOUĂ DOSARE PENALE Tăriceanu, pus sub acuzare pentru luare de mită

I.Ghe.Anticorupţie / 12 ianuarie 2021

Direcţia Naţională Anticorupţie, prin intermediul Parchetului General, a solicitat, ieri, preşedintelui Klaus Iohannis să aprobe cererea de efectuare a urmăririi penale într-un dosar de corupţie care îl vizează pe Călin Popescu Tăriceanu şi în care Senatul a votat în iunie 2019 împotriva ridicării imunităţii. Ulterior, au fost efectuate acte de urmărire penală cu privire la fapte şi alte persoane, între care un om de afaceri trimis în judecată.

"Vrem să vedem de la ministrul Economiei nişte asumări de obiective, de termene şi nu doar transparenţă"

FLORIN JIANU, PREŞEDINTELE CNIPMMR: "Vrem să vedem de la ministrul Economiei nişte asumări de obiective, de termene şi nu doar transparenţă"

George MarinescuPolitică / 12 ianuarie 2021

Guvernul nu a reuşit să se încadreze în indicele minim convenit cu Comisia Europeană pentru cele trei scheme de sprijin pentru mediul privat afectat de pandemia Covid-19, a declarat, ieri, cu prilejul unei conferinţe de presă, Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

FELIX CĂPRARIU, PREŞEDINTE ATEEE: "Facturile la energia electrică vor creşte cu 7%, în luna februarie"

George MarinescuMiscellanea / 12 ianuarie 2021

Liberalizarea preţului la energia electrică şi lipsa de informare a consumatorilor vor duce la facturi mai mari în lunile următoare, coroborat şi cu faptul că în luna decembrie s-a înregistrat un preţ pe piaţa de echilibrare de 1200 lei pe MW, a afirmat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Felix Căprariu, preşedintele Asociaţiei Teritoriale pentru Energie şi Eficienţă Energetică (ATEEE).

"Menţinerea restricţiilor şi întârzierea schemei de ajutor pentru HoReCa duc la închiderea a peste 15.000 de firme"

DANIEL MISCHIE, PREŞEDINTE HORA: "Menţinerea restricţiilor şi întârzierea schemei de ajutor pentru HoReCa duc la închiderea a peste 15.000 de firme"

G.M.Companii / 12 ianuarie 2021

Antreprenorii din industria ospitalităţii sunt trataţi incorect de autorităţi, care menţin în marile oraşe - Bucureşti, Cluj, Constanţa şi Timişoara - restricţii drastice privind desfăşurarea activităţii pe baza unor cifre inexacte sau care nu sunt corect interpretate, a declarat, ieri, Daniel Mischie, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA).

Antreprenorii, pregătiţi pentru vaccinarea anti-Covid

Antreprenorii, pregătiţi pentru vaccinarea anti-Covid

G.M.Miscellanea / 12 ianuarie 2021

Vaccinul anti-Covid19 este opţional şi nu poate fi subiect de discriminare, a afirmat, ieri, Daniel Mischie, preşedintele HORA, care a adresat un apel către cetăţeni să se vaccineze, pentru ca societatea românească să revină la normal şi pentru ca industria ospitalităţii din ţara noastră să îşi reia activitatea la parametri optimi.

Când vom garanta investiţiile în aur cu bitcoin?

OPINII Când vom garanta investiţiile în aur cu bitcoin?

Cristian DogaruBănci-Asigurări / 12 ianuarie 2021

Am crezut că viitoarea moneda virtuală care va declanşa goana investitorilor va fi una garantată cu aur. Mă aşteptam să vină din China aşa ceva la un moment dat, lansată poate chiar de Banca Chinei pentru a avea un plus de credibilitate. Iată că evenimentele nu mai au răbdare şi nici nu mai trebuie să aşteptăm criptomoneda cu acoperire în aur, avem o bancă de investiţii care se aşteaptă ca bitcoinul să valoreze la un moment dat cât plasamentele în aur la nivel global!

Nicole Oacă

O propunere de strategie de guvernare pentru "telecomunicaţii"

Dr. Nicole OacăCompanii / 12 ianuarie 2021

Implementarea tehnologiei 5G pentru accelerarea digitalizării 

De câţiva ani România tot amână licitaţia 5G. Prima planificare a licitaţiei, anunţată în 2017, a fost pentru anul 2018. A urmat amânarea pentru anul 2019, apoi pentru 2020 şi, în fine, amânarea pentru trimestrul II din anul 2021, conform planului ANCOM.

Natura ne "testează" - Spania, sub zăpadă, în Grecia se face plajă

Natura ne "testează" - Spania, sub zăpadă, în Grecia se face plajă

Octavian DanMiscellanea / 12 ianuarie 2021

Iarna aceasta este una mai puţin obişnuită la nivelul Europei. Dovadă stau temperaturile înregistrate în anumite zone ale continentului, dar şi nivelul precipitaţiilor. Dacă în Spania, în zona Madridului, au fost ninsori masive, cum nu au fost în ultimii 50 de ani, în Grecia se face plajă la 28 de grade, recordul ultimei jumătăţi de veac pentru această dată.

România iese în evidenţă şi din cauza eşecului liberalizării preţurilor la energie electrică, proces gestionat într-o manieră extrem de proastă de către ANRE, reglementatorul pieţei energiei. Consumatorii casnici care nu vor trece din piaţa reglementată în piaţa concurenţială vor intra într-un aşa numit "serviciu universal", piaţă unde se poate plăti o factură cu până la 29% mai mare în funcţie de regiune şi implicit furnizor.

Costurile de finanţare pe termen lung ale Guvernului ating un nou minim multianual

Mihai GongoroiMacroeconomie / 12 ianuarie 2021

Scăderea costurilor de finanţare, semnal pozitiv pentru planurile Guvernului Presiunile inflaţioniste ar putea să deraieze tendinţa de scădere a randamentelor la obligaţiunile guvernamentale 

Costurile de finanţare pe termen lung ale statului român au continuat tendinţa din ultimele luni şi au scăzut în prima săptămână din noul an sub pragul de 3%, rata de dobândă la titlurile de stat pe 10 ani atingând nivelul de 2,93%. Evoluţiile macroeconomice de pe plan intern coroborate cu "unda de optimism din pieţele financiare internaţionale şi cu excesul de lichiditate şi ameliorarea percepţiei de risc pe plan intern au condus la scăderea ratei de dobândă la titluri de stat la 10 ani", arată într-un raport Andrei Rădulescu, directorul de analiză macro de la Banca Transilvania.

Marile bănci americane, aşteptate să răscumpere titluri de peste 10 miliarde de dolari

ÎN PRIMELE TREI LUNI DIN 2021 Marile bănci americane, aşteptate să răscumpere titluri de peste 10 miliarde de dolari

A.V.Bănci-Asigurări / 12 ianuarie 2021

Sfârşitul solid de an din 2020 a pregătit calea pentru ca băncile de top din SUA să cumpere acţiuni proprii de peste 10 miliarde de dolari în primul trimestru din 2021, în măsura în care pierderile din împrumuturi din anul pandemiei nu vor fi foarte mari, iar pieţele de capital sunt în ascensiune, conform analiştilor chestionaţi de Financial Times.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Debut negativ de săptămână pentru indici

BVB Debut negativ de săptămână pentru indici

A. I.Piaţa de Capital / 12 ianuarie 2021

Prime Transaction: "Piaţa obligaţiunilor a avut un aport de circa 30% la rulajul zilnic" 

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut un debut de săptămână negativ, în ton cu cel din pieţele europene, ce au cunoscut scăderi...

HANDBAL Mondialul masculin, fără spectatori

O.D.Sport / 12 ianuarie 2021

Criza sanitară a mai "ciuntit" o competiţie sportivă majoră. Optimismul oficialilor egipteni a fost învins de realitatea în care coronavirusul este încă departe de a fi învins. Ediţia 2021 a Campionatului Mondial de handbal masculin, care...

MACRO NEWSLETTER 12 Ianuarie 2021

MACRO NEWSLETTER 12 Ianuarie 2021

Macroeconomie / 12 ianuarie 2021

Producţia industrială din Cehia şi-a temperat creşterea anuală în noiembrie 2020, până la 0,4%, de la 1,3% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 1,7%, după o creştere de 2,7% în luna anterioară. Producţia din industria...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo