DANIEL MISCHIE, PREŞEDINTE HORA: "Menţinerea restricţiilor şi întârzierea schemei de ajutor pentru HoReCa duc la închiderea a peste 15.000 de firme"

G.M.
Ziarul BURSA #Companii / 12 ianuarie 2021

"Menţinerea restricţiilor şi întârzierea schemei de ajutor pentru HoReCa duc la închiderea a peste 15.000 de firme"

Antreprenorii din industria ospitalităţii sunt trataţi incorect de autorităţi, care menţin în marile oraşe - Bucureşti, Cluj, Constanţa şi Timişoara - restricţii drastice privind desfăşurarea activităţii pe baza unor cifre inexacte sau care nu sunt corect interpretate, a declarat, ieri, Daniel Mischie, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA).

El a dat exemplu municipiul Bucureşti care ieri a avut o rată de incidenţă Covid-19 situată un pic peste 4 la mie, dar care este calculată pentru o populaţie de 2,1 milioane de locuitori, când în realitate în Capitală avem cu mult peste 3 milioane de cetăţeni.

Toată această situaţie este în defavoarea insdustriei HoReCa, domeniu care, după 10 luni de pandemie, a ajuns la limita supravieţuirii.

"Menţinerea restricţiilor şi întârzierea schemei de ajutor pentru HoReCa duc la închiderea a peste 15.000 de firme. Din cei 45.000 de operatori HORA, 15.000 nu îşi vor mai redeschide porţile. Este un pericol care ne paşte în fiecare zi şi care va creşte cu fiecare zi de întârziere în luarea măsurilor corecte. Avem 100.000 de colegi în HORA plus încă 200.000 pe industria orizontală care sunt sub spectrul şomajului după ce se va termina măsura şomajului tehnic. Aproximativ 70.000 de oameni nu îşi vor mai găsi atunci un loc de muncă. De aceea solicităm deschiderea restaurantelor şi sancţionarea drastică, chiar cu ridicarea autorizaţiei de funcţionare, pentru antreprenorii care nu respectă restricţiile impuse de autorităţi", a spus Daniel Mischie.

Reprezentantul antreprenorilor din domeniu a mai arătat că pentru supravieţuirea industriei ospitalităţii este nevoie acută de fluxuri financiare din partea guvernului, referindu-se la necesitatea implementării rapide a dispoziţiilor OUG 224/2020 prin care se acoperă de la bugetul de stat 20% din pierderea cifrei de afaceri suferită anul trecut comparativ cu anul 2019.

"Este un program dedicat operatorilor pe 11 coduri CAEN. Din cei 75000 de operatori, 50.000 sunt numai din zona restaurantelor. Până la sfârşitul lunii ianuarie, Ministerul Economiei trebuie să elaboreze ghidul şi platforma de aplicare. Operatorii doresc să îşi închidă bilanţurile pe anul trecut mai devreme, adică până în luna februarie, pentru ca să aplice pentru acest sprijin şi să primească rapid infuzia de 20% din diferenţa de cifră de afaceri. Este nevoie de fluxuri financiare urgente pentru HoReCa. Noi astăzi nu mai avem sânge financiar pentru continuarea activităţii", a precizat Daniel Mischie.

El a mai arătat că este nevoie şi de înţelegere din partea autorităţilor locale care, în această perioadă, eliberează autorizaţiile de funcţionare ale agenţilor economici pentru anul în curs. De aceea, preşedintele HORA a făcut un apel la primarii din ţară şi la Asociaţia Municipiilor din România ca să să acorde autorizaţiile de funcţionare pentru anul în curs în baza unei simple cereri depusă de operatorii care au fost autorizaţi şi în 2020.

"Este vorba despre o măsură excepţională, doar pentru acest an, care să vină în sprijinul antreprenorilor din HoReCa", a concluzionat Daniel Mischie.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. L-am auzit astăzi pe cretinoidul de Rogojinaru (care a pupat in fund globalismul și fosta guvernare cât a putut el) că HORECA și industria vor da faliment, că sprijinul guvernamental ajunge greu la cei în nevoie.

    E bine că și acest tâmpit și slugă, a înțeles că e doar o vrăjeală tot ce propovăduia in trecut.

    Idem Jianu, Dragoș Anastasiu și alți slugoi ai capitalismului care credeau că a dat norocul peste ei cu kurzarbeit. Iată că au ajuns la sapă de lemn. 

    1. Ajutorul trebuie oferit proportional cu cat a contribuit fiecare HORECA cu taxe si impozite la stat, se stie foarte bine cata evaziune face acest sector economic.

    PAI IN iTALIA S AU INCHIS 300.000 DE FIRME IN anul pandemiei.....anunt facut de institutul de statistica italia, la noi trai si veselie, toata mass media moukles....de unde va plati populatia somera si firmele falimentare, taxe,impozite, rate la banci?

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb