Acţiunile Twitter listate în Germania au scăzut cu 8% luni, prima zi de tranzacţionare după ce reţeaua socială a suspendat permanent contul lui Donald Trump, care avea 88 de milioane de urmăritori, transmite Reuters, potrivit Agerpres.
Vineri seara, Twitter a informat că a suspendat permanent contul lui Donald Trump invocând riscurile "incitării la violenţă" din partea preşedintelui american, la două zile după ce protestul susţinătorilor săi a degenerat în violenţe iar clădirea Capitoliului a fost luată cu asalt.
"După o analiză atentă a tweet-urilor recente de pe contul @realDonaldTrump şi a contextului acestora am suspendat definitiv contul din cauza riscului de a continua incitarea la violenţă", a precizat compania americană într-o postare.
Luni, acţiunile Twitter înregistrau de asemenea un declin de 6,8%, la 47,94 dolari, în predeschiderea şedinţei Bursei de la New York. Anul trecut compania a raportat un profit ajustat de 37 milioane de dolari.
Analiştii de la Berstein se aşteaptă ca decizia Twitter să aibă un impact negativ moderat asupra bilanţului companiei americane.
"Sporirea moderării ar putea fi binevenită dar nu este ieftină şi de ea ar putea beneficia Facebook, care are mult mai mulţi angajaţi care se ocupă deja de moderare decât Twitter", apreciază analiştii de la Berstein.
La 7 ianuarie, Facebook şi alte platforme precum Snapchat sau Twitch au suspendat la rândul lor, pe durată nedeterminată, contul lui Trump.
Luni, comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton, şi-a exprimat "perplexitatea" faţă de decizia unor platforme digitale de a suspenda conturile preşedintelui american Donald Trump de pe reţele sociale, "fără control legitim şi democratic", o decizie care, în opinia responsabilului european, justifică proiectele Comisiei Europene de reglementare a giganţilor informatici.
"Faptul că un director executiv poate să scoată din funcţiune portavocea preşedintelui Statelor Unite fără nicio altă formă de control şi de contra-putere provoacă perplexitate", este de părere Breton, într-un articol de opinie publicat de cotidianul francez Le Figaro şi site-ul american Politico.
El subliniază că platformele digitale "nu se vor mai putea de acum deroba de responsabilitatea" în privinţa conţinuturilor lor.
În opinia lui Thierry Breton, care a prezentat la mijlocul lunii decembrie proiectele de legislaţie europeană - Regulamentul privind serviciile digitale (DSA) şi Regulamentul privind pieţele digitale (DMA) - destinate să pună capăt derivelor giganţilor informatici acuzaţi că abuzează de puterea lor, "aceste evenimente demonstrează că nu mai putem să stăm cu braţele încrucişate şi să ne încredem doar în bunăvoinţa platformelor".
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.01.2021, 11:56)
Foarte bine.
2. Trebuie ajutate
(mesaj trimis de Cristian în data de 12.01.2021, 14:28)
Trebuie ajutate sa se prăbușească. Toți putem contribui la asta prin boicotul asupra corporatiilor
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.01.2021, 17:28)
80% si tot era putin.