ÎN PRIMA JUMĂTATE A ANULUI OMNIASIG a înregistrat o creştere de 9% a primelor brute subscrise

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 5 septembrie 2018

OMNIASIG a înregistrat o creştere de 9% a primelor brute subscrise

OMNIASIG Vienna Insurance Group a înregistrat, în primele şase luni ale acestui an, o creştere a primelor brute subscrise cu peste 9%, ajungând la o valoare totală de peste 558 milioane lei, faţă de aceeaşi perioa­dă din 2017, potrivit unui comunicat transmis redacţiei.

Datele companiei arată că profitul net înregistrat în acest interval, conform standardelor de raportare IFRS în scop de consolidare, a fost de peste 13 milioane lei, în creştere faţă de valoarea perioadei similare din 2017. Tot în creştere, cu peste 8%, a fost şi volumul total al despăgubirilor plătite, respectiv de peste 306 milioane lei.

Mihai Tecău, preşedinte directorat Omniasig Vienna Insurance

Segmentul Property (Clasa asigurărilor de incendiu şi calamităţi naturale) a crescut în prima jumătate a anului curent cu mai mult de 4% faţă de acelaşi interval din 2017, conform datelor companiei.

În ceea ce priveşte segmentul asigurărilor auto (CASCO şi RCA), aces­ta a evoluat pozitiv. Astfel, OMNIASIG a înregistrat, cumulat pe cele două linii, prime brute subscrise de peste 388 milioane lei. Pe linia CASCO, primele brute subscrise au crescut cu peste 12% faţă de acelaşi interval din anul anterior, iar linia RCA a înregistrat o creştere de peste 4%. Evoluţia pozitivă pe linia RCA a avut la bază o creştere a numărului de poliţe vândute, aspect corelat însă, în acelaşi timp, şi cu o scădere semnificativă, ca efect al evoluţiilor din piaţă, precum şi al modificărilor legislative de anul precedent, a primei medii la nivel de portofoliu, în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2017, potrivit sursei citate.

Valoarea totală a despăgubirilor plătite, cumulat pe cele două linii de asigurări auto, a fost de peste 278 milioane lei, cu peste 12% mai mult decât în primul semestru din 2017, conform OMNIASIG. Pe linia RCA, s-a înregis­trat o creştere a ratei daunei, generată atât de scăderea primei medii, dar şi de creşterea daunei medii.

Linia asigurărilor de sănătate a înregistrat în prima jumătate a anului o creştere puternică, în conformitate cu strategia de dezvoltare a companiei în această direcţie, ajungând la o valoare de peste 5,5 milioane lei a primelor brute subscrise, informează compania.

Totodată, numărul de reclamaţii înregistrate unic per petent şi per caz de către OMNIASIG în primele şase luni ale anului 2018 a fost în cuantum de doar 277. Raportat la numărul poliţelor de asigurare emise de companie în primul semestru al anului curent şi care nu au fost anulate, numărul de petiţii înregistrate unic per petent şi per caz reprezintă doar 0,043% din acestea, mai transmite compania.

Raportat la numărul de dosare de daună avizate în primul semestru al anului 2018, numărul de reclamaţii înregistrate unic per petent şi per caz reprezintă doar 0,353% dintre acestea.

OMNIASIG este o societate administrată în sistem dualist, a cărei conducere este asigurată de Directorat, sub supravegherea şi coordonarea Consiliului de Supraveghere. Compania are un portofoliu de peste 100 produse şi o reţea teritorială extinsă.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul expert pe piaţa asigurărilor în Austria, precum şi in Europa Centrală şi de Est. Grupul cu o tradiţie îndelungată, branduri puternice şi o relaţie apropiată cu clienţii este format din aproximativ 50 de companii din 25 de ţări. VIG are o experienţă de aproape 200 de ani în domeniul asigurărilor. Având aproximativ 25.000 de angajaţi, Vienna Insurance Group este lider incontestabil în Austria ş i în pieţele ECE pe care activează. Grupul se bucură de o poziţionare excelentă, care îi permite să valorifice oportunităţile de creştere pe termen lung, într-o regiune cu 180 de milioane de locuitori. Vienna Insurance Group este compania cel mai bine cotată dintre emitenţii care fac parte din ATX, indicele principal al Bursei de Valori din Viena. Grupul este, de asemenea, listat la Bursa din Praga.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Performante da, dividende ba.

    Unde se evapora performantele?. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb