ZIARUL BURSA

05 septembrie 2018
Ediţia din 18.09.2024
Ilustraţie de MAKE

PORUMBEII DOAMNEI FIREA Primarul Capitalei continuă războiul cu ministrul de Interne

George MarinescuPolitică / 5 septembrie 2018

"S-a încercat ca prefectul să fie scos ţap ispăşitor"  

"Sprijinul de la guvernare nu prea a fost, deci nu prea are ce să-mi retragă"

Primarul general al Capitalei a fost audiat, ieri, în calitate de martor, de către procurorii Parchetului General, în dosarul privind evenimentele petrecute în 10 august în Piaţa Victoriei. Înainte de a intra în sediul Parchetului, Gabriela Firea a spus că îşi menţine afirmaţiile făcute imediat după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD şi a susţinut: "Întotdeauna vorbesc numai pe bază de argumente, nu doar în acest domeniu, juridic, ci şi în alte domenii, inclusiv politic. Eu voi răspunde întrebărilor domnului procuror care m-a contactat şi care mi-a spus că trebuie să fiu audiată în dosarul care este acum în anchetă privind intervenţia jandarmilor de pe 10 august".

Ping-pong între palate cu rectificarea bugetară

Ping-pong între palate cu rectificarea bugetară

Emilia OlescuMacroeconomie / 5 septembrie 2018

Rectificarea bugetară continuă să fie motiv de scandal între cele două palate. Mult aşteptata şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) care s-a reunit ieri ca să avizeze proiectul de rectificare bugetară a fost suspendată, neobţinându-se un consens.

Rata de neocupare a spaţiilor de birouri - la minimul istoric al ultimilor 9 ani

CBRE: Rata de neocupare a spaţiilor de birouri - la minimul istoric al ultimilor 9 ani

E.O.Companii / 5 septembrie 2018

Rata de neocupare în domeniul spaţiilor de birouri a atins minimul istoric al ultimilor nouă ani, situându-se la 8%, iar stocul modern de spaţii de birouri din Capitală a ajuns la 2,79 milioane de metri pătraţi, conform unui comunicat transmis de CBRE. Conform acestuia, în semestrul întâi al acestui an au fost tranzacţionaţi 149.000 mp de astfel de spaţii.

George Maior: "Solicit audierea lui Liviu Dragnea şi Victor Ponta"

ÎN FAŢA COMISIEI SRI: George Maior: "Solicit audierea lui Liviu Dragnea şi Victor Ponta"

GHEORGHE IORGOVEANUPolitică / 5 septembrie 2018

Unul dintre cele mai vânate personaje, în ultima perioadă, de către membrii coaliţiei PSD-ALDE este George Maior, ambasadorul Româ-niei în SUA, fostul şef al Serviciului Român de Informaţii. Maior şi-a atras antipatia foştilor săi colegi de partid, deoarece el a fost primul politician care a spus adevărul în legătură cu scrisoarea trimisă de Rudolph Giuliani preşedintelui Klaus Iohannis şi pentru că a susţinut că protocoa-lele încheiate de SRI cu alte instituţii ale statului nu au afectat actul de justiţie.

Johan Meyer, CEO al Franklin Templeton Investment Management Ltd. UK, Sucursala Bucureşti, a declarat că este în tratative cu mai multe părţi interesate de vânzarea acţiunilor deţinute la Hidroelectrica.

JOHAN MEYER, CEO FRANKLIN TEMPLETON INVESTMENT MANAGEMENT: "Fondul Proprietatea nu va trece la o distribuire trimestrială de dividende"

Vlad DobreaPiaţa de Capital / 5 septembrie 2018

Fondul Proprietatea nu va trece la o distribuire trimestrială de dividende pentru că, în situaţia în care dividendele plătite nu ar fi pe măsura profitului, ar trebui să ceară banii înapoi de la acţionari, a afirmat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Johan Meyer, CEO al Franklin Templeton Investment Management Ltd. UK, Sucursala Bucureşti.

Borcea, acuzat că a "jucat" mai mult în deplasare cât a fost încarcerat

JUSTIŢIE Borcea, acuzat că a "jucat" mai mult în deplasare cât a fost încarcerat

D.N.Anticorupţie / 5 septembrie 2018

Fostul acţionar al lui Dinamo, Cris­tian Borcea, nu a scăpat definitiv de problemele legate de justiţie. Liderul Federaţiei Sindicatelor din Adminis­traţia Naţională a Penitenciarelor, Sorin Dumitraşcu, susţine că fostul acţionar al Dinamo Cristian Borcea, eliberat condiţionat în 2 iulie, a beneficiat ilegal de 10 permisiuni de ieşire din penitenciar într-un singur an, în perioa­da iunie 2017 - iunie 2018.

Hoţii de azi

Cornel CodiţăEditorial / 5 septembrie 2018

Cornel Codiţă

Ce mai fură "omul" azi, prin Româ-nia? Da', ce nu fură? S-a furat cu totul calea ferată, de la miile de vagoane şi locomotive dispărute fără urmă, la miile de kilometri de şină şi cabluri transformate în fier vechi de reţelele "afaceriştilor" domeniului, atît de spectaculos rămaşi în anonimat, chiar şi pentru falnica noastră justiţie... ai zice aproape "total acoperiţi"

Lichiditatea se menţine sub media anului

BVB Lichiditatea se menţine sub media anului

Vlad Dobrea Piaţa de Capital / 5 septembrie 2018

BET-FI, singurul indice pe minus  

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în şedinţa de ieri, un rulaj în creştere de 21,99 milioane de lei, aproape dublu faţă de rulajul consemnat în şedinţa bursieră anterioară de 12,3 milioane de lei, dar sub valoarea medie zilnică a acestui an, de circa 42 de milioane de lei.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER-05 Septembrie 2018

MACRO NEWSLETTER-05 Septembrie 2018

Macroeconomie / 5 septembrie 2018

Preţurile de consum din Elveţia şi-au menţinut creşterea anuală la 1,2% în august 2018, pe fondul unei stagnări lunare, după o scădere de 0,2% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 1,1%, de la 1,5% în...

Grupul MET a preluat RWE Energie România

Grupul MET a preluat RWE Energie România

E.O.Companii / 5 septembrie 2018

Grupul elveţian MET a finalizat preluarea RWE Energie România (RWEE), noua achiziţie consolidând poziţia MET pe piaţa non-rezidenţială de energie şi plasând compania printre primii trei furnizori de energie din ţara noastră.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo