Grupul MET a preluat RWE Energie România

E.O.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 5 septembrie 2018

Grupul MET a preluat RWE Energie România

Grupul elveţian MET a finalizat preluarea RWE Energie România (RWEE), noua achiziţie consolidând poziţia MET pe piaţa non-rezidenţială de energie şi plasând compania printre primii trei furnizori de energie din ţara noastră.

Grupurile MET şi Innogy (ELMÛ-ÉMÁSZ) au semnat, în 29 mai 2018, un acord privind achiziţionarea acţiunilor RWEE.

MET este prezent în ţara noastră prin intermediul filialei sale, MET România Energy S.A..

Cu o creştere constantă a cotei de piaţă, ce ajunge la aproape de 10%, MET România Energy se situează în top 3 furnizori pe piaţa concurenţială din România, cu aproximativ 5.000 de puncte de consum deservite, arată un comunicat de presă.

Potrivit acestuia, tranzacţia dintre cele două entităţi a fost finalizată în 3 septembrie 2018, după ce a fost aprobată de Consiliul Concurenţei. Contractul de achiziţie a fost încheiat în urma unei licitaţii competitive.

Activitatea principală a RWEE o reprezintă furnizarea de energie electrică şi de gaze naturale către clienţii non-rezidenţiali din România, în principal companii producătoare din indus­triile mari consumatoare de energie şi lanţuri de magazine. Petre Stroe, CEO MET Romania, a declarat: "Prin această nouă achiziţie, MET continuă să îşi consolideze poziţia pe piaţa energiei din România. Îmbinarea portofoliilor MET România şi RWEE va conduce la o creştere a eficienţei operaţionale, ajutându-ne să oferim clienţilor noştri servicii de încredere şi de înaltă calitate".

MET Group, o companie integrată de energie, cu o prezenţă europeană puternică, va menţine continuitatea afacerilor şi serviciilor pentru clienţi. Schimbarea dreptului de proprietate nu va afecta operaţiunile RWEE.

MET Group este o companie europeană integrată de energie, cu sediul în Elveţia, având activităţi în domeniul gazelor naturale, al energiei şi petrolului, axate pe comerţul en-gros cu mărfuri, precum şi în infrastructura energetică şi în active industriale. MET este prezent în 15 ţări, prin filialele sale, pe 28 de pieţe naţionale ale gazelor şi 23 de centre internaţionale de tranzacţionare. Grupul este deţinut de managerii şi angajaţii săi, CEO-ul Benjamin Lakatos având un pachet majoritar de peste 80% din acţiuni. MET Group are peste 1.700 de angajaţi, de 32 de naţionalităţi.

RWEE este deţinută în totalitate de ELMÛ şi ÉMÁSZ, filiala maghiară a Grupului Innogy. Compania a fost înfiinţată în 2008 şi achiziţionată de RWE în 2014. Activitatea principală a RWEE o reprezintă furnizarea de energie electrică şi de gaze naturale către clienţii non-rezidenţiali.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb