Gabriela Firea pregăteşte condiţii drastice pentru taximetriştii din Capitală

GEORGE MARINESCU
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 5 septembrie 2018

Gabriela Firea pregăteşte condiţii drastice pentru taximetriştii din Capitală

Primarul general al Capitalei doreşte să reglementeze cât mai repede activitatea de taximetrie din Bucureşti. Gabriela Firea a pregătit pentru şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti, care va avea loc joi, un proiect de hotărâre privind regulamentul-cadru pentru organizarea şi executarea serviciului public de transport în regim de taxi.

Conform documentului, fiecare transportator autorizat va avea serviciu de dispecerat pentru toate taxiurile. Aceste servicii vor fi executate doar de către dispecerii taxi autorizaţi de Primăria Municipiului Bucureşti.

Proiectul prevede că taxiurile vor fi dotate obligatoriu cu aparat de taxat fiscalizat, o staţie radio emisie-recepţie şi o lampă taxi - toate în stare de funcţionare şi care au însemne, înscrisuri şi elemente de culoare ale caroseriei - integral galben taxi-stabilite în conformitate cu reglementările în vigoare. Taxiul va trebui să ofere în exterior, prin însemne, înscrisuri, elemente de caroserie de culoare stabilită şi dotări, vizibile de la distanţă, informaţii privind tarifele de transport aplicate.

Dispeceratele de taxi vor fi nevoite să asigure o prezenţă în trafic de 70% din numărul total de autoturisme ale societăţii, între orele 7:00 şi 17:00, minimum 50% în perioada orară 17:00-23:00, minimum 15% în timpul nopţii şi minimum 50% în weekenduri şi în zilele de sărbători legale.

Totodată, transportatorii vor fi nevoiţi să asigure serviciul public de transport în regim de taxi, în mod continuu, fără întrerupere, iar taximetriştii vor avea următoarele obligaţii: un comportament civilizat şi preventiv faţă de partenerii de trafic şi organele de control; ţinută îngrijită (pantalon, cămaşă, sacou, în funcţie de anotimp); să întreţină aspectul curat şi îngrijit al maşinii; să nu polueze fonic în staţiile de aşteptare; să nu folosească un limbaj neadecvat, suburban care să deranjeze clienţii; să utilizeze numai tarifele vizate de către autoritatea de autorizare; să nu refuze transportul persoanei cu dizabilităţi şi al dispozitivului de mers; să preia exclusiv prin staţia radio emisie-recepţie comanda pe care dispeceratul a preluat-o prin aplicaţia informatică de preluare a comenzilor. În timpul executării serviciului de transport persoane în regim de taxi se interzice fumatul şi folosirea telefoanelor.

Proiectul vine să pună în practică o parte dintre nemulţumirile exprimate de Gabriela Firea săptămâna trecută cu prilejul unei conferinţe de presă organizate la Primăria Capitalei. Primarul general a declarat atunci: "Vreau să stârpim mafia taximetriştilor de la aeroport, de la Gara de Nord şi Centrul Vechi. Împreună cu Lucian Şova, Minis-trul Transporturilor, vom impune un set de măsuri drastice care să îi elimine de pe piaţă pe taximetriştii certaţi cu legea. Nu este normal ca la porţile de intrare în capitală, aeroportul şi Gara de Nord să mai avem astfel de taximetrişti. Avem de la Poliţia Locală rapoarte în-fiorătoare cu privire la acest aspect".

Una dintre măsuri se referă la introducerea de automate la aeroportul Henri Coandă şi Gara de Nord, unde persoanele care doresc un taxi să obţină un bon de ordine, iar taximetriştii să stea la coadă şi să intre în perimetrul din faţa gării şi aeroportului în funcţie de numărul solicitărilor.

În cele două locaţii şi în Centrul Vechi, Gabriela Firea susţine că vor avea acces doar taxiurile nepoluante, cu taximetrişti civilizaţi, cu limbaj adecvat şi care ascultă în autoturisme un alt gen de muzică faţă de cel ascultat acum în majoritatea taxiurilor din Bucureşti.

Amenzile pentru nerespectarea prevederilor viitorului regulament sunt cuprinse între: 100 - 5.000 lei (pentru conducătorii auto), 500 - 50.000 lei (pentru transportatorii autorizaţi) şi 1.000 - 50.000 lei (pentru dispeceratele taxi).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb