PRINTR-UN DOCUMENT ADRESAT MINIŞTRILOR DE FINANŢE ŞI GUVERNATORILOR BĂNCILOR CENTRALE DIN UE, Austria cere majorarea dobânzilor

A.P.
Ziarul BURSA #Internaţional / 5 septembrie 2018

Austria cere majorarea dobânzilor

Austria, ţară care deţine, acum, preşedinţia Consiliului UE, a cerut miniştrilor de Finanţe şi guvernatorilor băncilor centrale din blocul comunitar să discute o majorare a dobânzilor, cu prilejul reuniunilor prevăzute să aibă loc la Viena la finele acestei săptămâni, informează Reuters, conform Agerpres.

Guvernul austriac vrea să fie purtate discuţii pe tema "implicaţiilor majorării dobânzilor asupra stabilităţii financiare".

Într-un document consultat de agenţia de presă străină, Austria îi întreabă pe miniştrii de Finanţe şi pe guvernatorii băncilor centrale din blocul comunitar care se vor reuni vineri şi sâmbătă la Viena: "Sunteţi de acord că o normalizare a ratei dobânzilor, în sine, nu va genera probleme în sectorul financiar?"

Pe măsură ce inflaţia a crescut în zona euro, în ultimele luni, iar creşterea economică este solidă, BCE intenţionează să pună capăt programului de achiziţii de active la finele anului, însă dobânda de referinţă ar urma să rămână nemodificată timp de cel puţin un an.

Fără a sugera un anumit calendar pentru majorarea dobânzilor, preşedinţia austriacă a UE subliniază că, "în SUA, Rezerva Federală a început deja să majoreze dobânzile fără turbulenţe economice majore până acum".

Discuţiile miniştrilor de Finanţe şi guvernatorilor băncilor centrale din blocul comunitar vor fi ajutate de un document produs de centrul de reflexie CEPS, în care autorul Daniel Gros susţine că există puţine motive de îngrijorare cu privire la impactul normalizării politicii monetare asupra economiei reale. Documentul recunoaşte că există unele riscuri legate de o creştere bruscă a dobânzilor, în condiţiile în care debitorii puternic îndatoraţi ar putea să nu îşi poată rambursa datoriile.

România îşi va asuma, în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2019, Preşedinţia Consiliului UE. Acest mandat se asigură prin rotaţie între statele membre ale UE la fiecare şase luni. În timpul exercitării Preşedinţiei, România va reprezenta Consiliul UE în dialogul cu celelalte instituţii europene, în special Comisia Europeană şi Parlamentul European, lucrând, de asemenea, în strânsă coordonare, cu preşedintele Consiliului European în cadrul procesului decizional.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb