PORUMBEII DOAMNEI FIREA Primarul Capitalei continuă războiul cu ministrul de Interne

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 5 septembrie 2018

Ilustraţie de MAKE

Ilustraţie de MAKE

"S-a încercat ca prefectul să fie scos ţap ispăşitor"

"Sprijinul de la guvernare nu prea a fost, deci nu prea are ce să-mi retragă"

Primarul general al Capitalei a fost audiat, ieri, în calitate de martor, de către procurorii Parchetului General, în dosarul privind evenimentele petrecute în 10 august în Piaţa Victoriei. Înainte de a intra în sediul Parchetului, Gabriela Firea a spus că îşi menţine afirmaţiile făcute imediat după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD şi a susţinut: "Întotdeauna vorbesc numai pe bază de argumente, nu doar în acest domeniu, juridic, ci şi în alte domenii, inclusiv politic. Eu voi răspunde întrebărilor domnului procuror care m-a contactat şi care mi-a spus că trebuie să fiu audiată în dosarul care este acum în anchetă privind intervenţia jandarmilor de pe 10 august".

După aproape trei ore de audieri, primarul Capitalei a declarat că "s-a încercat ca prefectul să fie scos ţap ispăşitor" în cazul intervenţiei la protestul din 10 august, când Jandarmeria a acţionat în forţă pentru evacuarea manifestanţilor paşnici.

"Ancheta va releva că Speranţa Cliserru nu are nicio vinovăţie. Din ce ştiu, nu avea cum să aibă acces la secrete de serviciu şi ordine de serviciu. Nu avea certificat ORNISS, pentru că era prefect de doar trei săptămâni. La solicitarea reprezentantului jandarmeriei a contrasemnat ordinul scris, întocmit de jandarmerie, aşa cum arată legislaţia în vigoare", a susţinut Gabriela Firea.

Referitor la audierea sa în calitate de martor în acest dosar, Gabriela Firea a spus: "A fost vorba despre elemente care sunt în responsabilitatea primarului general şi în special cele privind autorizarea mitingului, solicitările, dacă acestea au fost sau nu aprobate, dacă a existat un organizator care şi-a asumat responsabilitatea pentru organizarea mitingului de pe 10 august. Primarul trebuie să res­pecte legea 215 privind administraţia publică locală, noi nu avem atribuţii militare, de intervenţie, să participăm sau să cunoaştem secrete de serviciu ale structurilor abilitate de lege să restabilească ordinea şi nu putem coordona astfel de evenimente, de aceea nu puteam fi întrebată de acestea decât tangenţial, cu privire la modul în care a fost promovat acest miting. Eu eram în delegaţie oficială la Tallinn".

Gabriela Firea, nemulţumită de lipsa de sprijin a Guvernului

Primarul Capitalei a continuat declaraţiile dure la adresa ministrului de Interne, Carmen Dan, pe care a acuzat-o pentru modul în care a gestionat intervenţia jandarmilor din seara zilei de 10 august.

Referitor la afirmaţiile de la sfârşitul săptămânii trecute ale primarului Capitalei, care susţinea că minis­trul Carmen Dan îi urmăreşte conversaţiile, DGPI a precizat, ieri, că discuţiile de pe WhatsApp, despre care Gabriela Firea a spus că ministrul Carmen Dan le-ar fi adus la şedinţa PSD pe hârtii, nu au fost efectuate de instituţie şi respinge ferm încercarea implicării acesteia în dispute politice.

Precizarea făcută de angajaţii Minis­terului de Interne a fost făcută în contextul în care primarul general al Capitalei a reiterat, cu prilejul unei emisiuni tv, acuzaţiile aduse lui Carmen Dan, la şedinţa PSD care a avut loc la Neptun: "Doamna ministru a scos dintr-un dosar, deşi nu cred că avea de unde să ştie ce voi spune eu, decât dacă îmi urmăreşte corespondenţa, probabil, a scos nişte foi că sunt xeroxuri convorbiri private dintre doamna prefect şi un secretar de stat. Am întrebat. (...) A întors atunci discuţia şi a spus că domnul secretar de stat i-a pus la dispoziţie. I-am spus că, dacă la acest nivel am ajuns... Noi ne luptăm cu statul paralel, dar parte din statul paralel e pe lângă noi, cu o doamnă ministru de Interne care vine la Comitetul Executiv pregătită în apărarea sa cu nişte mesaje private".

Gabriela Firea a declarat, ieri, că nu se teme că i se va retrage sprijinul politic, deoarece acesta a lipsit în realitate: "Sprijinul de la guvernare nu prea a fost, deci nu prea are ce să-mi retragă. Sprijinul politic ar trebui propus de cineva şi ar trebui aprobat de colegi. Eu nu cred că se va ajunge până într-acolo".

Preşedintele interimar al PSD Bucureşti acuză manipulările din partid

Gabriela Firea, care este şef interimar al social-democraţilor din Capitală, a mai susţinut că nu este în tabăra celor care critică PSD, ci este "printre cei care au luciditate în Partidul Social Democrat şi nu acceptăm la nesfârşit să se distorsioneze adevărul şi să fim noi manipulaţi şi să se transmită în spaţiul public manipulări". Ea a menţionat că rămâne membru al PSD, că nu se alătură adversarilor politici ai social-democraţilor, ci aşteaptă să înţeleagă şi ceilalţi colegi din partid că lucrurile nu au luat-o pe făgaşul corect şi bun.

Primarul Capitalei a spus: "Nu ne permitem nici să închidem ochii, nici să mai permanentizăm ceea ce se întâmplă acum şi nici să mai acceptăm această manipulare, că dacă cineva îndrăzneşte să facă o afirmaţie sau să ridice un subiect este imediat catalogat, că a fost racolat de servicii secrete, că a fost racolat de adversari, că a fost racolat de Iohannis. Dacă de mine se poate spune aşa ceva, înseamnă că în România domneşte manipularea. (...) Nu sunt acoperit, nici descoperit. Sunt convinsă că adevărul va învinge, chiar dacă acum mi-este foarte greu. Sunt convinsă că, după aceas­tă furtună, va ieşi şi soarele".

Gabriela Firea a mai spus că nu se gândeşte să candideze pentru funcţia de preşedinte al ţării, deoarece vrea să îşi ducă până la capăt mandatul de primar general al Capitalei.

La Parchetul General a fost audiat, ieri, şi viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, cel căruia Gabriela Firea i-a delegat atribuţiile în data de 10 august. Până în prezent au fost depuse 770 de plângeri în urma violenţelor din 10 august.

Reprezentanţii Jandarmeriei au precizat, ieri, într-un răspuns formulat în urma unei solicitări trimise de site-ul Ziare.com, că informaţiile privind cantitatea de gaze, grenade lacrimogene şi numărul recipientelor de spray folosite de jandarmi, în timpul intervenţiei din 10 august, în Piaţa Victoriei, sunt date încadrate în categoria "Secret de serviciu".

Este vorba de o informaţie esenţială privind intervenţia jandarmilor din ziua de 10 august, după ce mai mulţi protestatari s-au plâns de efectele gazelor, dureri de cap şi de stomac, prezente şi la câteva zile de la eveniment.

Opinia Cititorului ( 23 )

  1. "întocmit de jandarmerie", contrasemnat, ..., dacă ești de 3 sapt ești în probe?

    Realitatea Romaneasca ne arata o clasa politica si un govern praf...Din nefericire opozitie nu exista, cu atat mai putin variante de administratie, P.S.D.-A.L.D.E. trebuie sa isi duca crucea inca 24 de luni, romanii trebuie sa inteleaga ca acesta este nivelul tarii si mai ales poporului.

    Gabita a incercat un blitz-krieg. Nu i-a iesit, pentru ca trupele din jurul ei sunt sublime, dar lipsesc cu desavarsire. Pumnul de fier al teleormaneanului si pomenile impartite de el cat a fost Ministru al Dezvoltarii conteaza mai mult in ochii baronilor rosii, decat miscarile browniene ale Gabitei. Pentru ca da, Gabita se misca haotic, brownian, ca o drosophila melanogaster ametita de otetul in care traieste. Ea este rosie, dar vrea sa fie si patrioata, si revolutionara, de la pasopt, nenicule. Gabita nu este altceva decat o Zoe Trahanache moderna, cu apucaturi de mahalagioaica de Obor.

    1. La propaganda securistă vă place ideea de blitzkrieg (n-are legătură cu blițul, așa cum insinuezi) pentru că Securitatea s-a insinuat deasupra guvernărilor în timp, după zeci de ani de prosteli, după multe țepe și șopârle.

      Nu v-au lipsit decât forța și inteligența. :))))) 

      ptiu , puti de desteptaciune ! de forta ce sa mai spun , ati pus batele pe oameni .

      SRI și-a scos loazele bătăușe în stradă. Acum sunt vinete. :)))

      Taci mai valetule pesedist!

      Eu zic ca a raspuns la un blitzkrieg . Daca nu avea k-oaie si-o lua rau de la daddy care arunca vina pe ea pt 10 august.Eu zic ca e bine ca a ripostat.

      SRI e structură militară. Numai șeful e sclavul americanilor, restul sunt sclavii șefului. :))))))

    Si credeati ca Basescu a creat haos in tara si razboaie. Pai ce facea el cu Ponta si cu PSD e Pepsi light fata de ce e acum. Haos ca acum n-am mai avut decat dupa Revolutie. Acum nu ca-i tin partea, dar lumea da vina pe Firea ca nu face nimic dar guvernul n-o ajuta cu nimic deci...e cam complicata faza. Cand esti intr-o echipa de alunecosi si panarame si tu pari la fel, asta pana cand iesi din rand si vorbesti cu subiect si predicat.

    bravo pentru curajul de a te opune nazistului dragnea!

    1. cand erau impotriva rechinului doar era inca un pic si credeai ca si noaptea se intalnesc sa discuta politica. Acum cand a vazut ca nea Liviu e la ananghie doamna Firea e prima sobolanca care sare din barcuta...Liviu si cu alegatorii sai highlaenderi nu e mai reprobabil decat jupan Treichl si Chisinaul sau ...

      Maestre, comparatia este ca nuca-n perete; Treichl este performant, Dragnea este un retrograd.

      Panimaesi? 

      Nu numai ca pare a sari din barcuta , dar cred ca e o apa de ploaie aceasta disidenta ; ce s-a mai auzit de razvratirea Ecaterinei Andronescu?

      e campeon mondial la cum sa faci din 5 miliarde pierdere 5 castig. Daca era actorul principal din Lupul de pe Wall Street il eclipsa pe Belfort de la Beverly Hills ...

      Da da da

    Pe naiba; porumbelul pacii este Dragnea. 

    Firea: Nu sunt acoperit, nici descoperit...!!? nici n-are cum, ea poate fi doar acoperita//descoperita; in ultima ipostaza se pare ca tot mai rar, nea Pandele, noaptea este mereu ocupat. 

    Jos palaria in fata doamnei Gabi Firea!

    O femeie care face cat 100 de mustaciosi pesedisti! 

    FIRESC : in ,, parohie " crește UN pui de STAT PARALEL ...

    Doamne ajuta! Poate scapam de porc pana la Craciun!

    doamna firea plange ca toti ii baga bete in roate.Dar intreb este un bun manager al capitalei,din cate se vede NU.Tot o da ca nu are bani, eu zic ca nu se pricepe DELOC.Atata timp cat ea este si a fost o salariata nu are cum sa fie altceva decat BATUL PRIN GARD

    1. Au iesit propagandistii saraci cu duhul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb