ÎN ZIUA ÎN CARE COMPANIA ŞI-A PUBLICAT REZULTATELE PRIMULUI TRIMESTRU Răzvan Lefter, administrator al Sphera, a cumpărat acţiuni SFG de jumătate de milion de lei

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 mai 2021

La finele anului trecut, Răzvan Lefter deţinea 30.000 de acţiuni Sphera

Răzvan Ştefan Lefter, membru al Consiliului de Administraţie al Sphera Franchise Group (SFG) a cumpărat, în data de 17 mai, 29.000 de acţiuni SFG, pentru care a plătit aproape 499.000 de lei, a informat ieri compania ce operează brand-urile Pizza Hut, KFC şi Taco Bell printr-un raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În acea zi, Sphera şi-a publicat rezultatele pentru primul trimestru al anului, compania obţinând un profit de exploatare din restaurante de 15,75 milioane de lei, în creştere cu 111% faţă de cel din primele trei luni ale lui 2020, în timp ce veniturile din restaurante au fost de aproape 211,43 milioane de lei, cu 6,6% peste cele din intervalul ianuarie-martie a anului trecut.

Administratorul Sphera a cumpărat acţiunile la un preţ mediu de 17,2 lei/titlu, cu 1,77% peste cel de închidere de din şedinţa anterioară, într-o zi în care cotaţia SFG a urcat cu 3,55%, la 17,5 lei, pe fondul unui volum de circa 115.000 de titluri, cu mult peste media ultimei luni de tranzacţionare. Conform informaţiilor din raportul anual al emitentului, la finele lui 2020, Răzvan Lefter deţinea 30.000 de acţiuni SFG.

Sphera a fost una dintre cele mai lovite companii de la BVB de măsurile impuse de autorităţi pentru limitarea răspândirii pandemiei Covid-19, preţul acţiunii atingând, în data de 6 noiembrie 2020, minimul istoric de la listarea din noiembrie 2017, de 11,9 lei. Ulterior, cotaţia SFG s-a înscris pe traiectorie ascendentă, însă pe termen lung preţul acţiunii operatorului lanţurilor de alimentaţie publică este pe un trend descendent.

Pentru primul semestru al acestui an conducerea companiei estimează că Sphera va continua să fie afectată de restricţiile impuse de stat şi autorităţile locale, dar începând cu semestrul al doilea din 2021 se aşteaptă reluarea normală a activităţii. Pentru întregul an, conducerea compasniei estimează vânzări în restaurante de 1,157 miliarde de lei şi un profit de exploatare a restaurantelor de 150,5 milioane de lei. De asemenea, se preconizează că vânzările prin livrare vor avea o pondere semnificativă în vânzările totale în 2021, de aproximativ 25%.

Planul de dezvoltare include deschiderea a şaisprezece restaurante noi în 2021, dintre care opt restaurante KFC, trei Pizza Hut şi trei restaurante Taco Bell în România şi două restaurante KFC în Italia.

La finele anului trecut, Tatika Investments (Cipru) avea 28,23% din acţiunile SFG, Computerland România - 20,53% şi Wellkept Group (România) - 16,34%. Tatika Investments şi Wellkept Group sunt deţinute de Radu Dimofte, iar Computerland de Nicolae Badea.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. De unde a avut juma de milion daca e lefter ?

    1. Secretul cel mare este ca acum trebuie sa se puna pe mancat pentru un profit considerabil si-un ficat foarte sanatos!

    E semnal de buy, pentru cine are stomac si nu se uita pe extern unde indicii americani par sa fi obosit.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb