ZIARUL BURSA

19 mai 2021
Ediţia din 15.08.2024
Eduard Dumitraşcu

VIDEOCONFERINŢA ELECTROMOBILITATEA / EDUARD DUMITRAŞCU, PREŞEDINTELE ASOCIAŢIEI ROMÂNE PENTRU SMART CITY: "Avem nevoie de proiecte de investiţii"

M.G.Companii / 19 mai 2021

În România avem tendinţa de a spune că nu avem bani pentru proiecte şi investiţii, însă de data această banii există şi este nevoie de proiecte, a afirmat Eduard Dumitraşcu, preşedintele Asociaţiei Române pentru Smart City (ARSC) şi moderatorul conferinţei. Acesta a dat ca exemplu Primăria Turda care şi-a electrificat întreg sistemul de transport în comun.

Oana-Marciana Özmen

VIDEOCONFERINŢA ELECTROMOBILITATEA / OANA-MARCIANA ÖZMEN, MEMBRU ÎN COMISIA PENTRU INDUSTRII ŞI SERVICII DIN CAMERA DEPUTAŢILOR: "Ne dorim autobuze care să emită cât mai puţine emisii de carbon"

G.M.Companii / 19 mai 2021

Electromobilitatea reprezintă un domeniu în care ţara noastră se află abia la început, dacă ţinem cont de faptul că la sfârşitul anului 2019 pe întreg teritoriul naţional existau doar 344 de staţii de încărcare electrică, a afirmat deputatul Oana-Marciana Özmen (USR PLUS), membru al Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor.

Viorica Dăncilă şi Ioan Mircea Paşcu, consultanţi în cadrul BNR

Viorica Dăncilă şi Ioan Mircea Paşcu, consultanţi în cadrul BNR

I.Ghe.Politică / 19 mai 2021

Fostul premier social-democrat Viorica Dăncilă şi colegul ei de partid, fostul europarlamentar Ioan Mircea Paşcu vor face parte, începând din 1 iunie, din echipa Băncii Naţionale a României (BNR). În timp ce Ioan Mircea Paşcu va fi consultant pentru viitorul Departament de Geopolitică al băncii centrale, Dăncilă va fi consultant pentru Strategia de Sustenabilitate şi Energie Verde din cadrul BNR.

Frank Hajdinjak

VIDEOCONFERINŢA ELECTROMOBILITATEA / FRANK HAJDINJAK, VICEPREŞEDINTE CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI: "Avem circa 1.000 de puncte de încărcare în România, din care 25% sunt rapide"

M.G.Companii / 19 mai 2021

"Electrobilitatea este unul dintre subiectele cheie ale momentului", arată Hajdinjak 

Electromobilitatea este unul dintre subiectele cheie ale momentului, atât în România cât şi în Europa, a afirmat Frank Hajdinjak, vicepreşedintele Centrului Român al Energiei (CRE). Acesta precizează că România are în jur de 1.000 de staţii de încărcare pentru autovehicule electrice, din care 25% sunt staţii de încărcare rapide.

Dreptul european, mai presus de reglementările constituţionale şi deciziile CCR

CURTEA DE JUSTIŢIE A UNIUNII EUROPENE A STABILIT Dreptul european, mai presus de reglementările constituţionale şi deciziile CCR

George MarinescuPolitică / 19 mai 2021

CJUE: Înfiinţarea SIIJ trebuie verificată sub două aspecte - buna administrare a justiţiei şi garanţia că nu este un instrument de control politic a activităţii magistraţilor 

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a stabilit, ieri, că dreptul comunitar are prioritate în aplicare, în faţa reglementărilor de rang constituţional şi a deciziilor Curţii Constituţionale, mai ales cu privire la Mecanismul de Cooperare şi Verificare privind statul de drept din ţara noastră.

Daniel Pintilie

VIDEOCONFERINŢA ELECTROMOBILITATEA / DANIEL PINTILIE, CEO WATTO: "Strategia energetică ar trebui să aibă în vedere nevoia tot mai mare de servicii electrice"

V.R.Companii / 19 mai 2021

"Ţara noastră nu este pregătită să facă faţă unei cereri mari de energie electrică" "Dorim să facem posibilă călătoria cu o maşină electrică pe distanţe foarte lungi" 

O strategie energetică pe care să se bazeze România ar trebui să aibă în vedere nevoia din ce în ce mai mare de servicii electrice, fie că vorbim despre servicii de încărcare, fie despre nevoia generală de energie electrică pentru marii consumatori, afirmă Daniel Pintilie, CEO al WATTO, care menţionează: "Ţara noastră nu este pregătită să facă faţă unei cereri mari de energie electrică, care va veni automat cu creşterea numărului de maşini electrice. De aceea, autorităţile ar trebui să vină cu strategii în domeniu".

Rareş Hurghiş

VIDEOCONFERINŢA ELECTROMOBILITATEA / RAREŞ HURGHIŞ, PUBLIC AFFAIRS MANAGER FUTURE ENERGY LEADERS ROMÂNIA: "Proporţia maşinilor electrice în total vânzări este aşteptată să crească la 10% până în 2024"

M.G.Companii / 19 mai 2021

"Autovehiculele electrice reprezintă doar 3% din totalul vânzărilor auto din Europa", arată Hurghiş 

Proporţia autovehiculelor electrice în total vânzări auto este aşteptată să crească de la 3% în prezent la 10% în 2024, potrivit lui Rareş Hurghiş, public affairs managers la asociaţia Future Energy Leaders (FEL) România. În ceea ce priveşte performanţa şi preţul acestora comparativ cu autovehiculele cu combustie internă, este estimată ajungerea la paritate la nivelul anului 2025.

Cosmin Vajkovszki

VIDEOCONFERINŢA ELECTROMOBILITATEA / COSMIN VAJKOVSZKI, MANAGING DIRECTOR LAPP ROMANIA: "Ne concentrăm pe o prezenţă cât mai activă pe piaţa locală"

V.R.Companii / 19 mai 2021

"Am fost printre primele companii preocupate de electromobilitate, înfiinţând încă din 2009 un birou destinat studierii soluţiilor din domeniu" 

LAPP România, parte a grupului german LAPP, furnizor de cabluri, conductori şi accesorii pentru cabluri, se va concentra, în perioada următoare, pe o prezenţă cât mai activă a companiei pe piaţa locală, în special prin soluţii personalizate pentru diverse aplicaţii, infrastructură de telecomunicaţii şi proiecte de energie verde, potrivit domnului Cosmin Vajkovszki, Managing Director al LAPP România.

Dalia Stoian

VIDEOCONFERINŢA ELECTROMOBILITATEA / DALIA STOIAN, PROJECT MANAGER SOLAR DECATHLON EUROPE 2021, EFDEN: "Folosirea bateriilor uzate la maşinile electrice poate reduce costurile unei aplicaţii de stocare rezidenţială cu până la 30%-40%"

Emilia OlescuCompanii / 19 mai 2021

Oraşele reprezintă o sursă de poluare foarte mare, fiind responsabile atât de consumul de energie, cât şi de emisiile de CO2, subliniază Dalia Stoian, Project Manager Solar Decathlon Europe 2021, EfdeN. Conform domniei sale, oraşele contemporane ocupă 2% din suprafaţa terestră a pământului, dar găzduiesc 50% din populaţia lumii, sunt responsabile de 75% din consumul global de energie şi 80% din emisiile de CO2.

Mihai Mardale

VIDEOCONFERINŢA ELECTROMOBILITATEA / MIHAI MARDALE, HEAD OF E-MOBILITY, ENEL X: "Ne propunem să ajutăm tranziţia energetică a transportului public şi privat"

A.I.Companii / 19 mai 2021

"Enel X România are în plan crearea unei reţele naţionale de staţii de încărcare" 

Zona de mobilitate electrică reprezintă un pilon strategic în cadrul Enel X, companie ce îşi propune să ajute tranziţia energetică a transportului public şi privat, a spus Mihai Mardale, Head of E-Mobility în cadrul Enel X.

Marius Miroslav

VIDEOCONFERINŢA ELECTROMOBILITATEA / MARIUS MIROSLAV, CEO FASTPARK: "Ne propunem să venim în sprijinul celor care utilizează maşini electrice"

A.I.Companii / 19 mai 2021

Am creat un ecosistem smart prin care putem achita taxe pentru orice tip de parcare şi prin orice metodă de plată, a spus directorul fastPark  

Furnizorul de soluţii pentru parcări fastPark îşi propune ca, prin sistemele sale, să vină şi în sprijinul celor care utilizează maşini electrice, inclusiv să-i ajute să plătească energia electrică, a subliniat Marius Miroslav, director general al companiei.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Agenda malthusianistă şi oceanul lumii virtuale

Cornel CodiţăEditorial / 19 mai 2021

Cornel Codiţă

Acţiunea se petrece în ţinutul numit Youtube. Clipul durează 3 minute şi 27 de secunde. Un distins personaj cu păr alb, trecut clar de vîrsta a doua, plasat în faţa unui raft tixit de cărţi, care umple tot fundalul, un cadru bust, imobil.

Atac cibernetic, urmat de acuzaţii încrucişate

O.D.Companii / 19 mai 2021

Războiul cibernetic aflat în plină desfăşurare are propriile reguli, încă nescrise. După cum se poate vedea, spre deosebire de atacurile teroriste "clasice", cele cibernetice rămân cel mai adesea nerevendicate.

MACRO NEWSLETTER 19 Mai 2021

MACRO NEWSLETTER 19 Mai 2021

Macroeconomie / 19 mai 2021

Preţurile de consum din Polonia şi-au accelerat peste aşteptări creşterea anuală şi în aprilie 2021, până la 4,3%, de la 3,2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,8%, după un avans de 1% în luna anterioară. Preţurile...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo