Viorica Dăncilă şi Ioan Mircea Paşcu, consultanţi în cadrul BNR

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 19 mai 2021

Viorica Dăncilă şi Ioan Mircea Paşcu, consultanţi în cadrul BNR

Fostul premier social-democrat Viorica Dăncilă şi colegul ei de partid, fostul europarlamentar Ioan Mircea Paşcu vor face parte, începând din 1 iunie, din echipa Băncii Naţionale a României (BNR). În timp ce Ioan Mircea Paşcu va fi consultant pentru viitorul Departament de Geopolitică al băncii centrale, Dăncilă va fi consultant pentru Strategia de Sustenabilitate şi Energie Verde din cadrul BNR.

Care a fost motivaţia acestei numiri? "Experienţa de prim-ministru şi cunostinţele pe care le are în domeniu", a precizat Dan Suciu, directorul de comunicare al BNR. Referitor la numirea Vioricăi Dăncilă, Adrian Vasilescu, consultant de strategie în cadrul BNR, a declarat: "Banca Naţională face eforturi de 12 ani, când am înfiinţat Comitetul de trecere la Euro. Acum am intrat într-o fază nouă. Va fi nevoie de contacte directe şi permanente cu Parlamentul European, cu Comisia Europeană şi cu cabinete din Zona Euro. Pentru aceste întâlniri, BNR a organizat cinci departamente care se vor ocupa de pregătirea pentru intrarea în zona Euro. Aceste departamente vor fi Departamentul Euro (coordonator), Departamentul Economiei Reale, Departamentul Bănci Centrale, Departamentul Monede Digitale şi Departamentul Economie Verde. Pentru toate aceste departamente se fac angajări. Doamnei Dăncilă i-a fost semnat vineri contractul. Dânsa este consultant în Departamentul Economie Verde. Pentru că finanţările pentru economia verde vor forma o categorie specială în bătălia în intrarea în Zona Euro. Doamna Dancila a fost parlamentar, are blazon de fost premier, a avut relaţii speciale cu ecologiştii din Parlamentul European".

În schimb, Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedinte al PNL, premierul care i-a succedat la Palatul Victoria Vioricăi Dăncilă, întrebat despre noua funcţie a acesteia, a răspuns că probabil vocea şi talentul au recomandat-o pe fostul lider al PSD pentru postul din Banca Naţională a României. Liderul liberal a precizat însă că este strict atribuţia conducerii BNR să se ocupe de angajările din cadrul instituţiei respective, fără vreun amestec din partea Executivului sau din partea Legislativului.

Cristian Seidler, vicepreşedintele USR PLUS, a spus că există suspiciuni cu privire la interviul susţinut de Viorica Dăncilă pentru funcţia respectivă, mai ales că pregătirea sa profesională nu o recomandă pentru o asemenea poziţie în cadrul băncii centrale.

Viorica Dăncilă este absolventa Facultăţii Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi de la Institutul de Petrol şi Gaze. Ulterior, a terminat şi un masterat în Spaţiul Public European la SNSPA.

Potrivit unor surse citate de g4media.ro, Viorica Dăncilă a fost angajată în 14 mai, iar salariul său net va fi de aproximativ 16.000 de lei lunar.

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. incet sistemul (de)cadea

    1. Cu sica, ghinea si restul turmei cade sigur si repede.

    Orice leu ii este frica....

    Huo, paraziti incompetenti!

    Probabil ca singurele lor "competentze" pt care au fost angajati la BNR, au fost acelea de a stinge lumina dupa ce pleaca Mugurel! Probabil ca si Cuţu este platit pe un post de consilier pt cresterea accelerata a cursului euro fatza de leu, fiind cel mai mare "expert national" in imprumuturi fara numar, ca de altfel si Sica, angajat ca degustator exceptional al vinurilor de la Crama Isărescu!

    Este o angajare dezgustatoare si degradanta, semn ca nu exista nici o diferenta de etica intre BNR si ASF. Rusine domnule Isarescu! Oamenii batrani rareori se cramponeaza in halul asta, ca dumneavoastra, de pozitiile de conducere. Ar fi trebuit sa va impotriviti nominalizarii acesteia rusinoase, punandu-va mandatul de guvernator pe masa. Rusine!

    Ar trebui schimbat statutul BNR. Nici un fost implicat politic nu ar trebui să lucreze la BNR. Acum, problema care se pune este dacă sunt căpușele unui partid sau ale altuia. Este adevărat că ar trebui să plece cam toți. Și cele care mătură pe acolo sunt pile susținute politic.

    1. Sa vina oameni noi de la onegheurile marxiste. Cel mai important oneghe este sexul vs barza.

    Daca stam stramb si judecam drept,amandoi sunt mai buni decat Voiculescu si altii ca el.

    Asteptam cooptarea la BNR a lui Jiji Becali, Nutu Camataru, Dan Diaconescu Direct, precum si a altor oameni care stiu sa faca bani cu usa inchisa.

    1. Ar merge si chirila, oana pellea si ciumetele ala care umbla in chiloti prin metrou.

    Referitor la Ioan Mircea Pașcu. Un om la 72 ani nu ar trebui să-și mănânce liniștit pensia, pensiile, etc..

    Fostă profesoară de atelier a găsit dalta și ciocanul

    pe tarlaua lui Isărescu. La cei 10.000 € pe lună probabil

    ciocanul e poleit cu aur !! 

    1. Critici ca și CTP maimuța pavian de Videle... dar numai cu dalta și ciocanul poți placa /polei cu aur mândrul nostru LEU - RON în podgoria (tarlaua?) lui Isărescu. Tremură deja toate valutele lumii... Dorele! ; doar lira britanicilor va fi paritate 1-1 cu... (ursul carpatin era mai potrivit ca valută românească, moș Martin (sau Arthur ?).

    Numirile politice din companiile de stat sunt mai grave și mai dăunătoare pentru statul român și pentru acționarii minoritari decât numirile unor consilieri la BNR. Un exemplu al zilei de azi este Transel ectrica.

    Pentru ca se poate.

    Se bucura sec-ul când își bate joc de romani.

    Manole, tic, tac, tic, tac!  

    Central Bank's - Such a powerful private institution is susceotible to corruption and would be difficult to control.

    A history of Central Banking  

    The most powerful oponents of a Central Bank is President, but the cantillon effect but he manages to corrupt every new group in power. 

    A history of money creation and flow 

    PS: am zis de anul trecut ca AURUL nu CADE ci CONZOLIDEAZA, de acum doar veselie.  

    Lapte si miere; lapte si miere. 

    Cine lucreaza pe venit prin salariu ar face bine sa caute alt job, sa caut esurse exterene, sa creasca randamentul, sa ceara marire de salariu. Nu e buna situatia pe termen scurt (3-5 ani) pentru cei cu venituri fixe. 

    "Veorica" e bagata direct la sursa. 

    PSS: bursa am si eu o intebare: 

    Can articole su cu entitatiel noastre politice (sau nu) ce sunt "angajate" in 3-5 posturi consecutive, unde REAL nu se pot prezenta la toate joburile? 

    Curtea de Conturi e CHIOARA? 

    Sau Justitia tot Oarba cu Balanta stricata? 

    semnat comenturi "cretine" 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb