VIDEOCONFERINŢA ELECTROMOBILITATEA / EDUARD DUMITRAŞCU, PREŞEDINTELE ASOCIAŢIEI ROMÂNE PENTRU SMART CITY: "Avem nevoie de proiecte de investiţii"

M.G.
Ziarul BURSA #Companii / 19 mai 2021

Eduard Dumitraşcu

Eduard Dumitraşcu

În România avem tendinţa de a spune că nu avem bani pentru proiecte şi investiţii, însă de data această banii există şi este nevoie de proiecte, a afirmat Eduard Dumitraşcu, preşedintele Asociaţiei Române pentru Smart City (ARSC) şi moderatorul conferinţei. Acesta a dat ca exemplu Primăria Turda care şi-a electrificat întreg sistemul de transport în comun.

Dumitraşcu a afirmat: "Cred că avem nevoie de proiecte. Avem această tendinţă în România să spunem că nu avem bani. Ei bine, de data aceasta cred că avem bani, avem bugete disponibile pentru comunităţile noastre, dacă înţelegem să scriem proiecte. Noi tot repetăm de ani de zile: să trecem de la idee la proiect. Ideile noastre sunt foarte simpatice pentru că sunt alte noastre, dar nimeni nu le va finanţa. Aţi văzut mai devreme ce înseamnă abordarea primarului Cristian Matei de la Turda: 38 de proiecte deja scrise aşteaptă să fie finanţate".

Totodată, Dumitraşcu a anunţat ieri că Primăria Oradea a primit în teste primul autobuz electric produs în România. Acesta a declarat că, în acest deceniu, România are o şansă istorică de a-şi dezvolta în mod durabil comunităţile locale.

"În ultimii cinci ani noi am provocat conceptul de start-city, de comunitate creativ-inteligentă. În acest concept avem şase verticale principale, iar una din ele se numeşte chiar smart-mobility. (...)

Despre PNRR şi despre următorul exerciţiu financiar 2021-2027 (trebuie să discutăm) pentru că România are o oportunitate majoră. Aveam această posibilitate de a ne dezvolta comunităţile creativ-inteligente, cu bani europeni, cu tehnologie de ultimă oră, dar mai ales în trendul european, în trendul internaţional, să nu spunem în 2030 «ce am făcut prin anii 2020-2021 când toţi colegii noştrii din Europa implementau aceste proiecte?». Eu sunt la Oradea, unde astăzi (ieri - n.r.) România are oportunitatea de a lansa primul autobuz electric produs în România. Îl vom da în teste primăriei din Oradea", a declarat Eduard Dumitraşcu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb