VIDEOCONFERINŢA ELECTROMOBILITATEA / DANIEL PINTILIE, CEO WATTO: "Strategia energetică ar trebui să aibă în vedere nevoia tot mai mare de servicii electrice"

V.R.
Ziarul BURSA #Companii / 19 mai 2021

Daniel Pintilie

Daniel Pintilie

"Ţara noastră nu este pregătită să facă faţă unei cereri mari de energie electrică" "Dorim să facem posibilă călătoria cu o maşină electrică pe distanţe foarte lungi"

O strategie energetică pe care să se bazeze România ar trebui să aibă în vedere nevoia din ce în ce mai mare de servicii electrice, fie că vorbim despre servicii de încărcare, fie despre nevoia generală de energie electrică pentru marii consumatori, afirmă Daniel Pintilie, CEO al WATTO, care menţionează: "Ţara noastră nu este pregătită să facă faţă unei cereri mari de energie electrică, care va veni automat cu creşterea numărului de maşini electrice. De aceea, autorităţile ar trebui să vină cu strategii în domeniu".

WATTO este un start-up infiinţat în 2019, care dezvoltă o reţea de încărcare ultrarapidă de până la 350 kW pentru maşini electrice personale şi comerciale, iar în contextul mai sus menţionat, compania are în plan să dezvolte un nou concept. Domnul Daniel Pintilie explică: "Reţeaua regională de staţii de încărcare ultrarapidă pentru vehicule electrice WATTO are în vedere un nou concept care urmăreşte să acopere tot ceea ce înseamnă serviciile de încărcare pentru maşini mici, dar şi pentru autovehicule mari comerciale - viitoarele microbuze şi camionete comerciale. Dorinţa noastră este să reuşim să facem posibilă călătoria cu o maşină electrică pe distanţe foarte lungi".

Conform spuselor oficialului WATTO, noul concept va integra, în forma sa finală, mai multe servicii, de la staţii de încărcare ultrarapidă de până la 350 kW fiecare, până la baterii pentru stocarea energiei şi panouri fotovoltaice care să producă energie verde.

"Începem să construim, ca primă fază, o zonă urbană care va acoperi toate marile oraşe din ţară. Este o direcţie nouă pe care am decis s-o urmăm din acest an", spune oficialul WATTO, care menţionează: "Costurile proiectului sunt destul de mari, putând ajunge la 2-3 milioane de euro per locaţie, într-o formulă completă, care presupune suprafeţe foarte mari, mai mari decât cea a unei benzinării clasice, respectiv 2.000-3.000 de metri pătraţi. Staţiile vor fi amplasate doar în afara oraşelor, pe principalele coridoare de trafic. Ele vor include producţie de energie fotovoltaică, baterii de stocare şi putere instalată de până la un megawat pentru fiecare locaţie. Costurile vor trebui acoperite de undeva, iar în acest moment business-ul de încărcare ultrarapidă cu energie nu este profitabil. Atunci, raţiunea unui business pe această scală este controversată. De aceea vom începe cu un concept urban, ultrarapid, de până la 180 de kW per punct de încărcare".

Daniel Pintilie mai aduce în atenţie faptul că, dacă vrem să fim în trend cu ce întâmplă în acest moment la nivel global pe segmentul mobilităţii electrice, "este de dorit să avem opţiunea de a încărca maşina electrică din ce în ce mai mult pe tot teritoriul ţării, să nu mai depindem de un sistem electric destul de învechit, care nu face faţă cererii crescute de energie".

Domnul Pintilie concluzionează că, pe măsură ce piaţa evoluează şi maşinile electrice vor deveni tot mai ieftine, vom vedea în paralel o dezvoltare destul de evidentă a cererii de consum pentru energie, iar reţeaua electrică va fi supraîncărcată şi de aceea este necesară o putere disponibilă cât mai extinsă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb