Investitorii europeni se tem de consecinţele răspândirii Covid - varianta Delta

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier / 6 iulie 2021

Investitorii europeni se tem de consecinţele răspândirii Covid - varianta Delta

Bursele din Europa au fluctuat ieri, investitorii având temeri legate de creşterea numărului de îmbolnăviri de Covid (varianta Delta) la nivel global, care va afecta redresarea economiei.

Deutsche Börse

- Acţiunile producătorului auto Bayerische Motoren Werke AG (BMW) s-au depreciat cu 0,3%, la 89,79 euro la ora locală 16.25, cele ale rivalului Daimler AG - cu 0,1%, la 76,14 euro. Asociaţia Constructorilor Germani de Automobile (VDA) a anunţat că şi-a redus estimările privind ritmul de creştere a producţiei în acest an, de la 13% la 3%, adăugând că în ultimele luni producţia a fost "semnificativ sub aşteptări". În prezent, VDA se aşteaptă ca 3,6 milioane de automobile să fie produse în Germania în 2021, cu 400.000 de unităţi mai puţin decât în prognozele precedente.

- Indicele DAX s-a apreciat cu 0,1%, la 15.668,08 puncte la ora 16.27.

Euronext Paris

- Titlurile producătorului francez de băuturi alcoolice Pernod Ricard SA au înregistrat un minus de 0,5%, la 184,35 euro la ora 16.27. Producătorii francezi de şampanie s-au declarat "scandalizaţi" de o nouă legislaţie privind etichetarea şampaniei în Rusia drept "vin spumant", promulgată vineri de către Vladimir Putin. Aceştia i-au interpelat ieri pe diplomaţii francezi şi europeani, pentru a interveni, declarând: "Producătorii de şampanie îi îndeamnă pe diplomaţii francezi şi europeni să obţină modificarea acestei legi inacceptabile".

- Indicele CAC 40 a crescut cu 0,4%, la 6.575,82 puncte la ora 16.30.

London Stock Exchange

- Acţiunile grupului britanic de retail Morrisons Supermarkets Plc au câştigat 11%, atingând 266,13 pence la ora 15.46. Compania a acceptat, la finele săptămânii trecute, oferta de preluare în numerar, de 6,63 miliarde de lire sterline (8,7 miliarde de dolari), de la Fortress Investment Group. Oferta de la Fortress, grup sprijinit de Canada Pension Plan Investment Board şi Koch Real Estate Investments, depăşeşte propunerea de 5,52 miliarde de lire sterline primită de la firma americană de private equity Clayton, Dubilier & Rice (CD&R), pe care Morrisons a respins-o în 19 iunie, pe motiv că valoarea era mult prea scăzută. De menţionat că, ieri, încă un grup de private equity, Apollo Global Management, a informat că se află în stadiul preliminar al evaluării unei posibile oferte pentru Morrisons, dar nu a abordat Consiliul de Administraţie al grupului britanic.

- Indicele FTSE 100 a crescut cu 0,5%, la 7.161,16 puncte la ora 15.51.

Bursele americane au fost închise ieri. Duminică, 4 iulie, SUA au sărbătorit Ziua Independenţei.

Tokyo Stock Exchange

Şi bursele din Asia au fluctuat ieri, din cauza temerilor generate de faptul că autorităţile de la Beijing au decis să elimine aplicaţia companiei de ride-sharing Didi Global Inc., pe motiv că ar fi colectat ilegal datele personale ale utilizatorilor.

- În conetxtul dat, acţiunile companiei nipone de tehnologie Tokyo Electron Ltd. au stagnat la 46.930 yeni.

- Titlurile companiei japoneze de transport maritim Mitsui O.S.K. Lines s-au apreciat cu 1,5%, la 5.260 yeni, cele ale Nippon Yusen Kabushiki Kaisha - cu 1,1%, la 5.570 yeni. Preţurile containerelor maritime au atins nivelul record al ultimelor 18 luni, în conduiţiile în care există un deficit uriaş de containere goale.

- Indicele Nikkei 225 a coborât cu 0,6%, la 28.598,2 puncte.

Sydney Stock Exchange

- Titlurile companiei petroliere australiene Santos Ltd. au urcat cu 2%, la 7,27 dolari australieni, cele ale Woodside Petroleum Ltd. - cu 2,8%, la 23,60 dolari australieni, ca urmare a avansului cotaţiilor de pe piaţa de profil. În acelaşi sector, acţiunile Beach Energy Ltd. au înregistrat un avans de 0,8%, la 1,28 dolari australieni, cele ale Oil Search Ltd. - de 1%, la 3,90 dolari australieni.

- Acţiunile producătorului de aur Evolution Mining Ltd. s-au apreciat cu 0,2%, la 4,56 dolari australieni, cele ale Newcrest Mining Ltd. - cu 1,2%, la 25,66 dolari australieni, preţul metalului galben fiind în urcare.

- Titlurile companiei miniere Northern Star Resources Ltd. au pierdut, însă, 0,1%, atingând 10 dolari australieni.

- Indicele S&P/ASX 200 a crescut cu 0,09%, la 7.315 puncte.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Nu se teme nimieni de COVID.. ci de hitlerismul guvernelor care copiaza la indigo deciziile guvernului mondial din umbra care conduce planeta (stapanii lu Ursula).

    Israelul a raportat luni o scădere a eficacității vaccinului Pfizer / BioNTech COVID-19 în prevenirea infecțiilor și a bolilor simptomatice, dar a declarat că a rămas foarte eficient în prevenirea bolilor grave, scrie Reuters.

    S-a dovedit ca vaccinarea in timpul unei pandemii, in timpul unui val (asa cum a facut Israel) este contraindicata pentru ca prelungeste pandemia si creeaza noi valuri. 

    1. Eficacitatea vaccinului în prevenirea atât a infecției, cât și a bolilor simptomatice a scăzut la 64% din 6 iunie, a declarat Ministerul Sănătății.

      Cum????? Dupa 3 luni de la vaccinarea completa, eficienta a scazut de la 90+% la 60%? DEZASTRU pentru vaccinati. Au si efecte secundare, sufera si acum se vor infecta in continuare. Ce cobai prosti. 

      Domnilor sunt foarte ingrijorat daca aasa arata viitorul cu analfabeti ca dumneavoastra. Antivaxeri analfabeti adepti ai teoriilor conspiratiilor nu ati ratat nimic din panoplia omului modern care nu e in stare sa citeasca si sa inteleaga ceva.

    Vedeti ca organizatia fascist-teorirista numita "OMS" promoveaza puternic tulpina Delta desi nu se vede nicaieri vreo crestere brusca si alarmanta a numarului de cazuri pe planeta... Baietii isi vad in continuare de plan.. valul patru e planificat sa fie pus in opera in toamna cand iar va incepe showul cu incalcarea grava a drepturilor omului.

    Unde spune in articol ca aceste miscari bursiere au vre-o legatura cu Covid. S-a facut vre-un sondaj, a aparut vre-o stire Covid majora, ce s-a intamplat?

    Ca si cum ar spune ca bursa merge prost din cauza rezultatelor la un meci de fotbal recent. Correlation does not imply causation. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb