LA DEPĂŞIREA RATEI DE 3 LA MIE Certificatul digital Covid-19, obligatoriu pentru activităţile neesenţiale

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 20 septembrie 2021

Certificatul digital Covid-19, obligatoriu pentru activităţile neesenţiale

Accesul în restaurante, cinema, piscine, locuri de joacă închise, la spectacole, concerte, nunţi, botezuri, săli de fitness şi mitinguri se va face numai în baza certificatului verde care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală, conform modificărilor adoptate, la finalul săptămânii trecute, de Guvern, la hotărârea privind prelungirea stării de alertă pentru 30 de zile, începând cu 10 septembrie. Obligativitatea accesului pe baza certificatului verde, digital, este valabilă doar în localităţile în care incidenţa pentru ultimele 14 zile este cuprinsă între 3 la mie şi 6 la mia de locuitori. În baruri, discoteci şi sălile de jocuri de noroc, vor avea acces doar persoanele vaccinate, cu schema completă de vaccinare, în funcţie de tipul de vaccin.

Actul adoptat de Executiv nu cuprinde prevederi similare şi pentru centrele comerciale, unde, prin urmare, vor putea să meargă în continuare persoanele nevaccinate şi netestate.Mallurile se vor supune reducerilor de program prevăzute în hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă, în funcţie de rata de incidenţă, care se aplică însă tuturor operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, adică şi celor pentru care este necesar certificatul verde.

Pentru rata de incidenţă cuprinsă între 3 şi 6 la mia de locuitori în respectiva hotărâre de guvern se mai prevăd, printre altele, următoarele restricţii:

- competiţiile sportive organizate în spaţii închise sau deschise, se vor desfăşura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, cu purtarea măştii de protecţie şi asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între spectatori;

- activitatea în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu purtarea măştii de protecţie;

- organizarea şi desfăşurarea în spaţii deschise a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale poate fi realizată cu participarea a cel mult 1000 de spectatori, cu purtarea măştii de protecţie;

- evenimentele private în spaţii închise (nunţi, botezuri), în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente se pot desfăşura cu participarea a maximum 200 de persoane, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 metri pătraţi pentru fiecare persoană;

- activitatea restaurantelor şi cafenelelor, în spaţii închise, se poate desfăşura în intervalul orar 05:00-02:00 până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului;

- activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc poate fi realizată cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului;

- activitatea piscinelor interioare poate fi realizată până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului.

- persoanele vaccinate pot merge în cluburi şi discoteci, în intervalul orar 05:00-02:00, care vor funcţiona la 30% din capacitate, precum şi în sălile de jocuri, în acelaşi interval ora, săli care vor funcţiona la 50% ddin capacitatea maximă a spaţiului respectiv.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Acest certificat este discriminatoriu pentru ca ratele de infectare in Romania sunt aproape egale intre vaccinati si nevaccinati.

     

    Daca Bursa ar avea colaboratori cu verticalitate, ar putea verifica informatiile chiar folosind raportul INSP. 

    Din acest raport rezulta ca ratele de infectare sunt 63 de cazuri la 100 000 de vaccinati si 83 de cazuri la 100 000 de nevaccinati. 

     

    Prin urmare este FAKE NEWS cand Arafat vine si ne spune ca "vaccinatii se infecteaza mult, mult mai rar". 

    Prin urmare este o DISCRIMINARE sa ceri unui nevaccinat sa se testeze pe banii lui/ei, iar unui vaccinat sa intre fara test. O discriminare clara de pe Marte. O discriminare descrisa in legile statului roman. 

    Dar societatea este moarta, este impotenta iar presa nu mai exista decat pentru campanii ale statului. 

    1. daca ar fi corecti, ar spune ca diferenta serioasa e doar la cazuri grave si decese (conform datelor lor). infectarea nu pare influentata in vreun fel (diferenta e prea mica ca sa spui ca sigur e datorata vaccinarii si nu altor factori)

      Nu este chiar adevarat ce spui. Autoritatile au dreptate cand sustin ca vaccinatii se infecteaza mult mai rar, dar doar atunci cand vaccinarea are doar 3 luni vechime si in fata variantei Alpha. Autoritatile romane se bazeaza doar pe studiul CDC facut intre dec-mar 2021, la scurta vreme dupa vaccinare. Dar multe s-au schimbat de atunci.

      Eu consider ca Bursa are verticalitate, insa mare parte dintre articolele despre COVID sunt regurgitari ale comunicatelor diseminate "de sus".

      Exceptie de la aceasta sunt unele articole semnate de domnii C. Dogaru, C. Rechea si doamna J. Pandi, care nu se feresc sa gandeasca si sa ajunga astfel la concluzii diferite de ce ni se serveste pe post de dogma inatacabila (sub amenintarea statusului de "terorist"). 

      Tot ca un plus la capitolul "verticalitate", apreciez faptul ca este posibil sa expunem opinii mai mult sau mai putin anonim. 

      Ce nu am vazut in Bursa (sau poate mi-a scapat): 

      Desi MAKE este foarte vocal pe unele teme la care tine, pe subiectul COVID nu am vazut un articol de prima pagina scris de dumnealui. Sunt curios cum apreciaza un om extrem de inteligent precum MAKE situatia in care ne aflam, felul cum sunt marginalizate/cenzurate opinii contrare, chiar daca sunt sprijinite prin studii publicate, precum si logica (sau lipsa acesteia) masurilor luate mai ales in ultima perioada.

      Multumesc ziarului Bursa, autorilor sus numiti si utilizatorilor care comenteaza constructiv pe marginea articolelor, abtinandu-se de la opinii emotionale si folosind detalii din articole stiintifice publicate. 

      Interesant comentariul tau.

      Chiar daca Make m-a banat, m-a insultat in cateva ocazii, chiar daca am si renuntat sa mai semnez comentariile de multa vreme, asta nu ma impiedica sa consider ca Make a fost vertical cand nu a scris despre subiect si nu a facut propaganda folosind talking points venite de la conducerea medicala a politicii. Nu putea sa nu fie vertical si sa nu accepte spaga guvernamentala data intregii prese, pentru ca in capitalism mori daca guvernul intervine pe piata si da concurentei multi bani iar tu nu iei nimic pentru ca esti vertical. Oamenii din spatele Bursa au familii de intretinut. 

    nicaieri nu e folosit in textul oficial cuvantul "neesential". pt ca e o lipsa crasa de respect sa decizi care e esential si care e neesential. daca nu pt toti clientii lor cu siguranta pt toti angajatii si patronii din domeniile respective. e neesential sa-si castige traiul?

    Să le explice cineva tâmpiților care conduc aceasta țară că 80% din populație nu merge la niciun restaurat, nici la cinema, nici la piscină și nu are după ce bea apă, după 30j de ani de capitalism. De asta nici nu se vaccinează, că nu are motiv.

    1. mda, dar lumea merge mai des la restaurant in orase mai mari sau mai bogate, unde si incidentele sunt in general mai mari, de la aglomeratie mai mare si testare mai raspandita. in localitatile mici sau sarace nu o sa aiba de ce sa se vaccineze din doua motive: ca sunt mai saraci dar si ca nici macar nu o sa se depaseasca incidenta 3.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb