ZIARUL BURSA

20 septembrie 2021
Ediţia din 15.08.2024
Ilustraţie de MAKE

PRĂBUŞIREA CASEI CITY INSURANCE Realitatea complicităţii ASF cu frauda de la City Insurance. De la Mişu Negriţoiu la Nicu Marcu. Parchetul să se sesizeze, Parlamentul să revoce (I)

Radu SovianiBănci-Asigurări / 20 septembrie 2021

Radu Soviani

Nicu Marcu pentru noi este Camenco Petrovici doi. La fel cum CEC-ul, condus de Camenco Petrovici, a păcălit populaţia prin falsa garantare a Fondului Naţional de Investiţii (FNI), la fel şi Nicu Marcu a păcălit populaţia prin falsa garantare de către Autoritatea de Supraveghere Financiară a capitalului (şi bonităţii) City Insurance, societate care se dovedeşte că a fraudat sute de milioane de euro din banii asiguraţilor în timp ce era mângâiată pe creştet de ASF.

Cum se propagă undele cutremurului City Insurance

PRĂBUŞIREA CASEI CITY INSURANCE Cum se propagă undele cutremurului City Insurance

Andrei IacomiBănci-Asigurări / 20 septembrie 2021

Avocatul Gheorghe Piperea: "Fondul de Garantare va primi toate cererile de despăgubire şi va efectua plăţile" 

Premierul Florin Cîţu: "Aş vrea să văd dacă situaţia era mai veche şi a fost ascunsă - atunci ar fi o problemă; falimentul este parte din capitalism"

Preşedinte COTAR, Vasile Ştefănescu: "Ceea ce vedem că se întâmplă pe piaţa asigurărilor RCA din România este un nou Caritas"

City Insurance, liderul pieţei RCA din ţara noastră, este gata să sucombe, după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a cerut falimentul companiei, dar autorităţile şi unele sindicate din domeniu dau comunicate liniştitoare privind capacitatea de gestionare a situaţiei din piaţă. În acelaşi timp, se cer anchete şi demiteri la nivelul conducerii ASF, pentru că, sub ochii săi, problemele de la City s-au acutizat în ultimii câţiva ani, până la colaps.

Inflaţia mare deja dă semne că nu e tranzitorie

Ben MadadiMacroeconomie / 20 septembrie 2021

Ben Madadi

Adevăratul motiv pentru inflaţie mare este faptul că economia Chinei a început să fie o economie de consum 

Tocmai s-a publicat rata anualizată a inflaţiei din SUA pentru luna august şi pare să se fi diminuat: de la 5,4% în iulie, la 5,3% în august. Însă 1,3%, cifra inflaţiei din august 2020 în SUA, nu a fost prea mică raportat la ultimii 20 de ani. Poate să fi fost, eventual, cu 0,7% sub media ultimilor ani din cauza pandemiei.

Banca centrală din China reia injecţiile de lichiditate, pe fondul crizei Evergrande

Banca centrală din China reia injecţiile de lichiditate, pe fondul crizei Evergrande

Mihai GongoroiInternaţional / 20 septembrie 2021

Societe Generale: "O încetinire severă şi extinsă a activităţii economice pare destul de probabilă"  

Evergrande se apropie de un colaps financiar ce ar putea provoca valuri în economia şi societatea chineză

Autorităţile monetare din China şi-au intensificat injecţiile de cash în sistemul financiar, pe fondul crizei datoriilor grupului Evergrande, al doilea cel mai mare dezvoltator imobiliar din China, un semn că autorităţile chineze încearcă să calmeze investitorii şi pieţele odată cu apropierea finalului de trimestru când lichiditatea se reduce, scrie Bloomberg.

Noile companii din indicii de pieţe emergente ai FTSE, vedetele sesiunii bursiere

BVB Noile companii din indicii de pieţe emergente ai FTSE, vedetele sesiunii bursiere

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 20 septembrie 2021

Tranzacţii de 144,9 milioane de lei pentru OMV Petrom şi de 28,3 milioane de lei  

în cazul TeraPlast Avans de 0,41% pentru BET, care de astăzi va cuprinde nouăsprezece emitenţi

OMV Petrom (SNP) şi TeraPlast (TRP), cele două companii de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) care de astăzi fac parte din indicii de pieţe emergente ai FTSE Russell, conform deciziei agenţiei britanice din urmă cu o lună, au fost vedetele sesiunii de tranzacţionare de la finele săptămânii trecute.

Va cotiza şi Fondul Proprietatea la compensarea facturilor umflate din energie?

OPINII Va cotiza şi Fondul Proprietatea la compensarea facturilor umflate din energie?

Cristian DogaruPiaţa de Capital / 20 septembrie 2021

În condiţiile în care facturile la energia electrică şi gaze ameninţă să le explodeze în nas consumatorilor în lunile următoare, autorităţile caută soluţii - ba o lege a consumatorului vulnerabil care scapă ceva firimituri celor cu salarii sub minimul pe economie, ba promisiunea unei plafonări a preţurilor fără ca profiturile traderilor şi producătorilor să fie afectate (cu diferenţa suportată de la buget). Există, însă, şi o veste bună.

Partide de pradă şi partide de paradă

Cristian PîrvulescuEditorial / 20 septembrie 2021

Cristian Pîrvulescu

Confruntarea fără limite şi pudoare pentru conducerea PNL este un simptom al politicii de pradă. Iar când grupurile politice de pradă preiau conducerea, partidelor lor devin partide de pradă.

Datoria în marjă - driverul principal al bulei din pieţele americane

Datoria în marjă - driverul principal al bulei din pieţele americane

M.G.Macroeconomie / 20 septembrie 2021

Începând cu luna martie 2020, datoria în marjă din pieţele americane, sumele împrumutate de investitorii de pe Wall Street de la brokeri pentru a specula pe pieţele financiare, a început un trend ascendent de 15 luni care a dus în iunie la atingerea unui un vârf de 882,1 miliarde de dolari, cu mult peste orice alt vârf din ciclurile anterioare şi un nivel periculos în eventualitatea unei declin de doar 10% al cotaţiilor indicilor principali americani.

Cresc preţurile la culorile de toamnă

PLASAMENTE ALTERNATIVE Cresc preţurile la culorile de toamnă

Marius TiţaInvestiţii Personale / 20 septembrie 2021

Marius Tiţa

Ne aflăm în momentul ieşirii din vară şi concedii şi al intrării în activitatea intensă, poate cea mai intensă, de toamnă, când toate funcţionează din plin. Începe un nou sezon al vânzării de artă. Sau, cel puţin, aşa era o dată, nu venea bine întâi de septembrie şi deja începea sarabanda licitaţiilor. În octombrie, motoarele erau turate la maxim, iar în noiembrie începea deja "luna cadourilor", adică decembrie. De multe decenii de economie de piaţă, pregătirile de Crăciun erau gata cel mai târziu la 25 noiembrie.

Ministrul Educaţiei nu susţine vaccinarea obligatorie

Ministrul Educaţiei nu susţine vaccinarea obligatorie

O.D.Miscellanea / 20 septembrie 2021

Vaccinarea obligatorie a principalilor actori din sistemul de învăţământ este propusă/discutată/hulită/respinsă tot mai intens. Nici la nivelul autorităţilor nu există o "unanimitate" în ceea ce priveşte părerile. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că nu a susţinut şi nu susţine vaccinarea obligatorie: "Vaccinarea obligatorie nu a fost niciodată susţinută de mine în calitate de ministru al Educaţiei. Nu este susţinută nici acum. Îndemnul la vaccinare este cu totul altceva, dar nu vaccinare obligatorie".

CE SE MAI SCUMPEŞTE? Apa de izvor va costa cu 20% mai mult

O.D.Miscellanea / 20 septembrie 2021

Valul scumpirilor a ajuns şi la ...apa de izvor. Producătorii de apă de izvor vor majora cu 20% preţurile apei îmbuteliate, fiind nevoiţi să transfere către clienţii finali o parte din costurile suplimentare provocate de creşterea preţurilor din energie, ambalaje şi combustibili, informează Asociaţia Producătorilor din Industria Apei (APRIA).

Teatru Independent la Muzeul Ţăranului şi la "Antipa"

O.D.Cultură / 20 septembrie 2021

Pandemia nu reuşeşte să pună stop evenimentelor culturale, deşi ridică uneori ziduri apparent de netrecut. Undercloud, Festivalul de Teatru Independent, propune la sfârşitul acestei luni spectacole de teatru, workshop-uri-experienţă, spectacole-lectură în premieră mondială, expoziţie de video-portrete, lansări de carte în prezenţa autorilor şi ateliere de actorie şi dezvoltare personală pentru copii şi adolescenţi.

Certificatul digital Covid-19, obligatoriu pentru activităţile neesenţiale

LA DEPĂŞIREA RATEI DE 3 LA MIE Certificatul digital Covid-19, obligatoriu pentru activităţile neesenţiale

George MarinescuPolitică / 20 septembrie 2021

Accesul în restaurante, cinema, piscine, locuri de joacă închise, la spectacole, concerte, nunţi, botezuri, săli de fitness şi mitinguri se va face numai în baza certificatului verde care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală, conform modificărilor adoptate, la finalul săptămânii trecute, de Guvern, la hotărârea privind prelungirea stării de alertă pentru 30 de zile, începând cu 10 septembrie.

PREPARATE DIN PEŞTE, TOT DE LA BULGARI Cotele europene de pescuit la Marea Neagră, în defavoarea ţării noastre

I.Ghe.Companii / 20 septembrie 2021

În sezonul estival următor se pare că turiştii de pe ţărmul vestic al Mării Negre ar trebui să se îndrepte tot către staţiunile din Bulgaria, dacă vor dori să se bucure de o masă cu preparate din peşte, atât timp cât cota stabilită de Comisia Europeană pentru vecinii de la sud de Dunăre pentru pescuitul în mare este mai mult decât dublă în comparaţie cu aceea a ţării noastre.

CSOMA BOTOND, DEPUTAT UDMR: "Problema desfiinţării SIIJ va fi rezolvată după congresele PNL şi USRPLUS"

G.M.Politică / 20 septembrie 2021

Parlamentarii UDMR doresc desfiin­ţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), dar nu în forma în care aceasta a fost propusă, şi speră ca problema să fie tranşată după congresele PNL şi USRPLUS, a afirmat Csoma Botond, liderul grupului deputaţilor Uniunii, cu prilejul congresului formaţiunii respective, care a avut loc la finalul săptămânii trecute.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 20 septembrie 2021

MACRO NEWSLETTER 20 septembrie 2021

Macroeconomie / 20 septembrie 2021

Producţia industrială din SUA şi-a temperat creşterea anuală şi în august 2021, până la 5,7%, de la 6,6% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,4%, după un avans de 0,8% în luna anterioară. Producţia

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo