Mână întinsă pentru elevii din mediul rural

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 4 iunie 2021

Mână întinsă pentru elevii din mediul rural

Restricţiile sunt ridicate una câte una, dar asta nu înseamnă că odată cu acestea dispar şi problemele create de pandemie. Din contra, în unele cazuri acestea s-au acutizat.

În educaţie problemele sunt din ce în ce mai mari. Cifrele ultimelor 12 luni din sistemul autohton de învăţământ arată că 40% dintre elevii din mediile defavorizate, majoritatea înscrişi la şcolile din mediul rural, nu au reuşit să participe la şcoala online. Este esenţial ca digitalizarea să devină o componentă integrantă a procesului de educaţie, nu doar o soluţie de avarie.

În luna iunie, peste 400 de copii din 16 comunităţi rurale din judeţele Cluj şi Vaslui, parte din proiectele World Vision România, vor avea propriul calculator complet dotat şi cu sistemul de operare Windows 10 gata instalat, printr-o donaţie în valoare de aproximativ 100.000 de euro. Cinci entităţi din domenii diferite au pus umărul la această amplă acţiune care are drept scop final oferirea de şanse egale la educaţie copiilor care provin din medii vulnerabile. Astfel unităţile centrale refurbished, dar perfect funcţionale, au fost donate de Cognizant Softvision, una dintre cele mai mari companii de software din ţară, care a asigurat şi resursele financiare pentru achiziţionarea de monitoare, tastaturi, mouse-uri şi căşti noi. De procesul de curăţare, instalare şi verificare s-au ocupat în mod voluntar, Cercetaşii României - Oscar Skrabel Bistriţa, împreună cu voluntari de la Clubul de Robotică INFOTRONX al Colegiului Tehnic Infoel Bistriţa şi de la Clubul de Robotică Bolts and Gears al Colegiului Naţional Liviu Rebreanu din Bistriţa. Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România a declarat: "Pandemia a arătat încă o dată că digitalizarea educaţiei este un pas esenţial pentru învăţământul românesc. Trebuie să aducem educaţia în 2021. Suntem foarte recunoscători că avem parteneri care înţeleg importanţa şcolii şi susţin copiii din medii vulnerabile, aşa că le mulţumesc, în numele copiilor, Cognizant Soft Vision şi Cercetaşilor României - Oskar Skrabel Bistriţa". World Vision România este o organizaţie care desfăşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy, punând în centrul activităţii sale bunăstarea copilului. Organizaţia se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Fundaţia lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb