ZIARUL BURSA

04 iunie 2021
Ediţia din 21.11.2024
"Riscăm conflicte armate dacă nu vom avea o guvernare globală a gestionării materiilor prime"

DUMITRU FORNEA, RAPORTOR CESE: "Riscăm conflicte armate dacă nu vom avea o guvernare globală a gestionării materiilor prime"

A consemnat George MarinescuMaterii Prime / 4 iunie 2021

Reporter: În Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă (MRR) se discută despre redresarea economică a Uniunii Europene. Cu toate acestea, din analiza planurilor naţionale de redresare şi rezilienţă depuse până acum, nu reiese nicio măsură privind asigurarea lanţurilor de producţie din industrie. Mai precis lipseşte componenta privind exploatarea materiilor prime critice şi aprovizionarea cu acestea a industriei. Cum priveşte CESE faptul că în MRR nu se regăsesc măsuri care să ajute acest sector de activitate?

Misterele pandemiei Vol II: Relaxarea

Cornel CodiţăEditorial / 4 iunie 2021

Cornel Codiţă

Fîlfîitul diafan de aripi al acestei capricioase primăveri ne-a adus pe nesimţite nu doar în pragul verii, ci şi la fericita întîlnire cu "relaxarea". Mult aşteptata fază a pandemiei în care avem motive întemeiate să considerăm că "ceea ce a fost mai rău a trecut", ba mai mult, că drumul spre "deplina normalitate" nu va mai fi presărat cu prea multe bariere.

"Medaliaţi cu bronz" la poluarea cu particule fine

"Medaliaţi cu bronz" la poluarea cu particule fine

O.D.Politică / 4 iunie 2021

Ţara noastră se află în fruntea unui alt clasament în care nimeni nu şi-ar dori să apară. Poluarea reprezintă o problemă gravă, care afectează direct sănătatea oamenilor. Paşi înainte s-au făcut în ultimii ani, dar încă suntem departe de o situaţie ideală.

Gabriela Folcuţ: "În momentul de faţă, rata creditelor neperformante se plasează undeva în jurul valorii de 4%. Este un nivel destul de redus, care tinde spre media europeană (...)".

GABRIELA FOLCUŢ, ASOCIAŢIA ROMÂNĂ A BĂNCILOR: "Băncile au susţinut clienţii aflaţi în dificultate din cauza pandemiei"

A.I.Bănci-Asigurări / 4 iunie 2021

"Comunitatea bancară este preocupată ca legea insolvenţei persoanelor fizice să instituie un echilibru între debitor şi creditor" 

Băncile au susţinut clienţii aflaţi în dificultate din cauza pandemiei, astfel încât în momentul de faţă, rata creditelor neperformante la nivelul sistemului este de circa 4%, a spus ieri Gabriela Folcuţ, Director Executiv al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), în cadrul unei conferinţe organizate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC).

George Copos, proprietarul ANA Hotels, Simona Constantinescu, CEO ANA Hotels şi Dominique Piquemal, Vice President Operations Continental Europe, Hilton Worldwide (de la stânga la dreapta).

ANA Hotels investeşte 30 milioane euro în renovarea Athenee Palace Hilton

Emilia OlescuCompanii / 4 iunie 2021

Prima etapă a investiţiei a fost finalizată Copos: "În 30 iunie 2022, Athenee Palace Hilton va fi un hotel total nou" 

Reprezentanţii ANA Hotels au anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, finalizarea primei etape din procesul de renovare a hotelului Athenee Palace Hilton, respectiv "Aripa nouă" cu cele 132 de camere. Investiţia în renovarea şi modernizarea hotelului-monument istoric din centrul Capitalei a fost calculată, iniţial, la valoarea de 25 de milioane de euro, dar se preconizează că, până la finalul proiectului, se va ajunge la 30 milioane euro. Valoarea primei etape a proiectului de renovare a ajuns la 13 milioane de euro. Finanţarea obiectivului de investiţie a fost realizată prin BRD - Groupe Societe Generale, care are o colaborare de peste 20 de ani cu ANA Hotels.

ANPC a admis 47% din solicitările de protecţie prin procedura insolvenţei persoanelor fizice

DIN MOMENTUL INTRĂRII ÎN VIGOARE A LEGII ŞI PÂNĂ ÎN PREZENT ANPC a admis 47% din solicitările de protecţie prin procedura insolvenţei persoanelor fizice

A.I.Miscellanea / 4 iunie 2021

Autoritatea Naţională a Protecţiei Consumatorilor (ANPC) a admis circa 47% din solicitările de protecţie prin procedura insolvenţei persoanelor fizice, începând cu 2018, momentul intrării în vigoare a legii, şi până în prezent, se arată într-un studiu prezentat ieri de reprezentanţii ANPC într-o conferinţă de presă.

Pandemia nu a oprit producţia literară

Pandemia nu a oprit producţia literară

O.D.Cultură / 4 iunie 2021

Ultimele statistici arată clar că o majoritate covârşitoare nu citeşte cărţi absolut deloc. Asta nu înseamnă că scriitori nu continuă să scrie. O fac cu aceeaşi intensitate şi cu ritmicitate sunt şi premiaţi pentru acest lucru. Gabriel Chifu, Ovidiu Genaru, Andreea Răsuceanu şi Laszlo Alexandru se numără printre laureaţii Galei Premiilor Uniunii Scriitorilor din România pentru anul 2020, decernate la Melody Gold Ballroom din Mamaia.

Mesaj clar, Jocurile Olimpice nu se mai amână

O.D.Sport / 4 iunie 2021

Jocurile Olimpice se vor desfăşura în această vară, chiar dacă populaţia ţării gazdă nu mai doreşte acest lucru, iar o criză politică produsă de această decizie pare iminentă. Onoarea niponă, dar şi sumele uriaşe consumate pentru organizare împiedică adoptarea unei noi decizii radicale.

"Staţiunile balneo-climaterice sunt o soluţie de a însănătoşi populaţia cu cheltuieli mai mici decât cele din spitale. Staţiunile dispun de aer ionizat, ape minerale şi ar trebui să punem în practică un program de prevenţie pentru afecţiunile respiratorii. Apoi, cei afectaţi de Covid, care au trecut prin boală, ar putea să meargă în staţiune pentru a îşi consolida sistemul imunitar şi aparatul respirator. (...) Avem 30% din apele minerale ale Europei, dar degeaba le avem dacă nu ştim ce să facem cu ele. Degeaba avem vouchere, dacă ele sunt numai pentru sectorul privat", a spus Janos Fulop-Nagy.

Vouchere de vacanţă şi impozit zero pe salariul minim - cerinţele patronatelor din turism

George MarinescuCompanii / 4 iunie 2021

Turismul este cea mai afectat sector de activitate în urma restricţiilor impuse de pandemie, iar singurele soluţii pentru revitalizarea agenţilor economici din domeniul respectiv le reprezintă reintroducerea voucherelor de vacanţă şi neimpozitarea salariului minim, au afirmat, ieri, participanţii la dezbaterea care a avut loc în Comisia pentru Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor, pe tema revigorării acestei industrii ce reprezintă 5% din Produsul Intern Brut. Pe lângă deputaţi, membrii ai respectivei Comisii, la dezbatere au mai participat reprezentanţii Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), Asociaţiei Incoming România, Asociaţiei de Promovare Turistică, Alianţei pentru Turism, Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR) şi Asociaţiei Delta Dunării. Ei au atras atenţia că este nevoie şi de TVA zero care să stimuleze atragerea turiştilor străini la noi în ţară, de un cadru legal stabil şi predictibil şi de susţinere financiară pentru pierderile suferite din cauza restricţiilor din ultimul an.

Incertitudini privind o nouă majorare a alocaţiilor copiilor

Incertitudini privind o nouă majorare a alocaţiilor copiilor

I.Ghe.Miscellanea / 4 iunie 2021

Reprezentanţii coaliţiei de guvernare (PNL-USRPLUS-UDMR) vor discuta în prima şedinţă despre situaţia alocaţiilor pentru copii, a declarat, ieri, Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor, care a menţionat că el şi premierul Florin Cîţu nu susţin o nouă majorare de la 1 iulie.

Depozit la termen sau portofoliu de obligaţiuni listate?

OPINII Depozit la termen sau portofoliu de obligaţiuni listate?

Cristian DogaruBănci-Asigurări / 4 iunie 2021

Opţiunea celor care nu doresc să îşi asume riscurile unui plasament în acţiuni (nu toată lumea are stomac pentru a suporta oscilaţiile principalului) era până de curând depozitul bancar la termen. Din păcate, în ultima vreme băncile au uitat să ajusteze dobânzile în pas cu inflaţia, iar în acest moment, nu există vreun plasament care să ofere randament real-pozitiv.

Numărul solicitărilor iniţiale de şomaj din SUA a scăzut sub 400.000

PENTRU PRIMA DATĂ DE LA DEBUTUL PANDEMIEI Numărul solicitărilor iniţiale de şomaj din SUA a scăzut sub 400.000

MIHAI GONGOROIMacroeconomie / 4 iunie 2021

Activitatea economică din sectorul de servicii american înregistrează un ritm record de expansiune, potrivit indicatorilor PMI 

Piaţa muncii din Statele Unite, prima economie a lumii cu un PIB nominal de 20,9 trilioane de dolari, a continuat să înregistreze o îmbunătăţire săptămâna trecută, numărul americanilor care au depus cereri iniţiale de şomaj scăzând la 385.000, cel mai redus nivel din ultimele 15 luni, respectiv de la debutul pandemiei, potrivit datelor publicate ieri de Departamentul american pentru muncă.

Federal Reserve va vinde obligaţiunile corporative şi ETF-urile cumpărate în timpul crizei Covid-19

Federal Reserve va vinde obligaţiunile corporative şi ETF-urile cumpărate în timpul crizei Covid-19

Mihai GongoroiMacroeconomie / 4 iunie 2021

Rezerva Federală a Statelor Unite (Fed) va începe în curând lichidarea portofoliului său de obligaţiuni corporative şi unităţi de ETF-uri de obligaţiuni (Exchange Traded Funds), active pe care le-a acumulat anul trecut, de la debutul tensiunilor financiare provocate de pandemia de Covid-19 şi până în 31 decembrie 2020, a anunţat entitatea bancară centrală printr-un comunicat.

ROMBAC-ul lui Ceauşescu

PLASAMENTE ALTERNATIVE Avionicu Ceauşescu şi-a dat rombacul pe faţă, două la preţ de unul

Marius TiţaInvestiţii Personale / 4 iunie 2021

Marius Tiţa

Cine vrea un avion? Şi nu unul oarecare, cel cu care s-a dat însuşi Ceauşescu, legendarul dictator român. Se vinde şi brelocul, maşina lui Odi. Am tot auzit în aceste zile, anunţul cu avionul. Realitatea aşa şi este, a fost scos la vânzare avionul lui Ceauşescu, luat cu banii din salariul lui de dictator iubit şi bonusurile de geniu al Carpaţilor.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 4 iunie 2021

MACRO NEWSLETTER 4 iunie 2021

Macroeconomie / 4 iunie 2021

Preţurile de consum din Turcia şi-au temperat creşterea anuală în luna mai 2021, până la 16,6%, de la 17,1% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,9%, după un avans de 1,7% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au menţinut...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo