EURO 2020 Anglia încearcă să-şi refacă relaţia cu fanii în meciul cu tricolorii

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 4 iunie 2021

Meciul cu echipa naţională a ţării noastre, de duminică, a devenit foarte important pentru naţionala Angliei, care se află în pragul unei posibile rupturi pe relaţia jucători - suporteri, din cauza unei chestiuni extra-fotbalistice. Tema este una foarte sensibilă şi poate provoca o stare de tensiune contraproductivă la turneul final al Campionatului European. Selecţionerul echipei de fotbal a Angliei, Gareth Southgate, a opinat că anumiţi fani nu înţeleg mesajul din spatele gestului jucătorilor de a îngenunchia, care a fost întâmpinat cu fluierături înaintea meciului amical de miercuri cu Austria (1-0). Circa 7.000 de fani au avut acces pe stadionul Riverside din Middlesbrough la meciul de pregătire pentru EURO 2020, iar gestul jucătorilor englezi de a pune un genunchi în pământ, pentru a susţine mişcarea antirasială "'Black Lives Matter'', a stârnit reacţii diferite în tribune. Unii spectatori au dezaprobat gestul, iar alţii l-au aplaudat. Southgate susţine că unii fani privesc mişcarea ca pe o "'poziţie politică'' cu care nu sunt de acord: "'M-am bucurat că reacţiile de dezaprobare au fost înecate de majoritatea mulţimii, dar nu putem nega ce s-a întâmplat. Nu este ceva în numele jucătorilor noştri de culoare, pentru că se simte ca un fel de critică din partea lor. Cred că majoritatea oamenilor înţeleg. Unii nu prea înţeleg mesajul şi cred că vedem acest lucru pe terenurile de fotbal în acest moment''. Mijlocaşul Jack Grealish a declarat pentru Sky Sports că niciun jucător nu a fost mulţumit de cele întâmplate: "'Cred că se va vorbi despre asta în zilele viitoare. Este un lucru pe care nu-l vrem în fotbal, în special în meciurile noastre''.

Revenind strict la meciul Anglia - România (Middlersbrough, duminică, ora 19.00), echipa noastră a pierdut doi jucători, accidentat, Iulian Cristea a devenit indisponibil şi a părăsit cantonamentul tricolorilor, acelaşi lucru l-a făcut şi Florin Tănase, eliminat cu Georgia. Cristea fusese convocat de urgenţă în urma unei alte accidentări, a fundaşului Andrei Burcă. Meciul va fi condus de o brigadă portugeză, la centru va oficia Tiago Bruno Lopes Martins (40 ani), arbitru FIFA din 2015, Andre Camos şi Pedro Mota vor fi asistenţi, iar Antonio Nobre va fi al patrulea oficial. După această întâlnire tricolorii vor intra în vacanţă, iar Anglia îşi va continua pregătirile pentru turneul final al Euro 2020.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. 'Black Lives Matter'', o campanie în care adevărul istoric stă la aceeași masă cu minciuna contemporană.

    oricine are dreptul sa fie prost si sa stea in genunche !

    1. Un mare nonsens, cata vreme in cele doua echipe erau si jucatori albi si jucatori negri, absolut toti cu acelasi drepturi si aceleasi obligatii, raporturile dintre ei fiind reglementate strict de regulile jocului de fotbal.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb