ANA Hotels investeşte 30 milioane euro în renovarea Athenee Palace Hilton

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 4 iunie 2021

George Copos, proprietarul ANA Hotels, Simona Constantinescu, CEO ANA Hotels şi Dominique Piquemal, Vice President Operations Continental Europe, Hilton Worldwide (de la stânga la dreapta).

George Copos, proprietarul ANA Hotels, Simona Constantinescu, CEO ANA Hotels şi Dominique Piquemal, Vice President Operations Continental Europe, Hilton Worldwide (de la stânga la dreapta).

Prima etapă a investiţiei a fost finalizată Copos: "În 30 iunie 2022, Athenee Palace Hilton va fi un hotel total nou"

Reprezentanţii ANA Hotels au anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, finalizarea primei etape din procesul de renovare a hotelului Athenee Palace Hilton, respectiv "Aripa nouă" cu cele 132 de camere. Investiţia în renovarea şi modernizarea hotelului-monument istoric din centrul Capitalei a fost calculată, iniţial, la valoarea de 25 de milioane de euro, dar se preconizează că, până la finalul proiectului, se va ajunge la 30 milioane euro. Valoarea primei etape a proiectului de renovare a ajuns la 13 milioane de euro. Finanţarea obiectivului de investiţie a fost realizată prin BRD - Groupe Societe Generale, care are o colaborare de peste 20 de ani cu ANA Hotels.

Planificarea proiectului a durat cinci ani şi implementarea primei părţi a investiţiei s-a finalizat într-un timp record, respectiv în mai puţin de şase luni, beneficiarii investiţiei considerând că anul trecut este momentul perfect pentru derularea lucrărilor, întrucât, în contextul pandemiei, gradul de ocupare a hotelului era de sub 10%. Noua aripă va fi pusă în funcţiune săptămâna viitpare, iar cea de-a doua etapă a procesului de reabilitare, care presupune inclusiv refacerea exteriorului hotelului, va fi demarată în octombrie anul curent si urmează să fie finalizată în timp de nouă luni.

Conceptul arhitectural a fost realizat de compania "Alexander James International" din Londra, prin proiectanţii Richard Morton şi Sarah Brooker. Implementarea efectivă a conceptului a fost realizată de compania românească "Inegal Design", prin arhitecţii Radu Grosu şi Mihaela Mircea, iar antreprenor general a fost compania "Bog'Art".

Noua înfăţişare a camerelor Athenee Palace Hilton are la bază un concept de amenajare actual, elegant, dar complementar cu istoria de peste 107 ani a hotelului. Un accent puternic s-a pus pe calitatea materialelor folosite, iar particularităţile tehnice sunt definite de tehnologii avansate şi inovatoare de ultimă generaţie, pentru ca oaspeţii să se bucure de o şedere unică într-o locaţie de prestigiu, având facilităţi luxoase şi totodată moderne, au subliniat reprezentanţii companiei.

"Am demolat totul în camerele renovate, până la cărămidă, şi am refăcut instalaţiile, echipamentele, pereţii, tavanele, mobilierul. Este foarte complicat de făcut acest lucru, au fost prezente la lucru 400-500 de persoane zilnic, inclusiv sâmbetele. Compania care a realizat lucrările - Bog'Art - a fost aproape ireproşabilă. S-a comportat ca un ceas elveţian, foarte scump pentru noi, dar a fost o echipă aproape perfectă, asemenei inginerilor care s-au implicat neîntrerupt pe parcursul investiţiei. Am folosit doar piatră naturală şi lemn de stejar, iar acoperişul este o adevărată uzină, cu echipamente care fac ca energia folosită să fie una eficientă, ceea ce va ajuta la reducerea cheltuielilor cu utilităţile", a spus, printre altele, George Copos, proprietarul ANA Hotels, anunţând că, în 30 iunie 2022, Athenee Palace Hilton va fi un hotel total nou.

Sprijinind industria hotelieră în redefinirea călătoriilor sustenabile, prin acest proiect, Athenee Palace Hilton şi-a dorit minimizarea pierderilor termice, prin re-proiectarea completă a sistemelor de alimentare cu apă, a celor de climatizare şi a întregii tâmplării exterioare şi interioare. Astfel, Athenee Palace Hilton urmăreşte reducerea amprentei asupra mediului şi integrarea investiţiilor ca proiecte cu impact social prin inovaţii ecologice şi tehnologice. Agenda de cameră imprimată cu informaţiile esenţiale privind serviciile hoteliere, precum şi cele utile despre oraş, va fi integrată într-un sistem inteligent al televizoarelor din cameră.

"Odată cu redeschiderea hotelului Athenee Palace în 1996, sub brandul Hilton Hotels & Resorts, locaţia a continuat să fie o parte esenţială a istoriei Bucureştiului, găzduind unele dintre cele mai memorabile evenimente", a spus directorul general Rainer Gieringer al hotelului, adăugând: "Suntem foarte încântaţi să aducem un aspect proaspăt şi contemporan acestei proprietăţi iconice, pe măsură ce continuăm să inovăm modul în care oferim ospitalitate de clasă mondială oaspeţilor noştri şi comunităţii".

Hotelul Athenee Palace Hilton a fost construit în 1914 şi este prevăzut cu 278 de camere şi apartamente, 13 săli de şedinţe, un club de sănătate cu piscină şi două restaurante, o terasă şi un bar. Unitatea hotelieră este parte integrantă a ANA Hotels, companie ce deţine şi operează şi hotelul Crowne Plaza Bucureşti, trei unităţi hoteliere la Poiana Braşov - Sport, Bradul şI Poiana - şi Hotelul Europa, cu centrul SPA ANA Aslan Health Spa din Eforie Nord.

Pandemia a constituit o frână în derularea activităţii companiei, anul trecut, cifra de afaceri realizată în 2020 reprezentând mai puţin de 15% din cifra de afaceri realizată într-un an normal de companie, a spus, ieri, George Copos. Reprezentanţii ANA Hotels şi-au exprimat speranţa ca, în acest an, situaţia să se îndrepte şi afacerile companei să se ridice la 50-60% din valoarea celor realizate în 2019.

Povestea hotelului din centrul Capitalei a început în 1912, pe locul unde se afla Hanul Gherasi. Proiectul, grandios pentru acea vreme, a urmat planurile arhitecţilor Daniel Renard şi Teophile Bradeau şi a fost finalizat în 1914. Daniel Renard a fost principalul reprezentant al mişcării artistice Art Nouveau în România, onoare care i se conferă pentru un singur edificiu, Cazinoul din Constanţa.

Hotelul a fost prima clădire cu mai multe etaje din Bucureşti, dar şi cu structură din beton armat. Faţada sa era una în stil clasic, bogat decorată cu stucaturi, în stil Art Nouveau. Când s-au finalizat lucrările, hotelul avea 149 de camere şi zece apartamente decorate în stilul Ludovic al XIV-lea cu mobilier lucrat în Franţa şi Anglia. Restaurantul era amenajat la parter, cu o sală stil baroc, de aproape 305 mp.

A fost şi este unul dintre cele mai luxoase locuri din Bucureşti, recunoscut pentru recepţiile şi ceaiurile dansante încă de la deschidere. Era un hotel mirobolant, care aducea Parisul la Bucureşti.

Athenee Palace devine, odată cu trecerea anilor, locul preferat de întâlnire şi cazare din inima Bucureştiului pentru tot mai mulţi oameni ai vremii. Acesta este motivul pentru care, în 1965, este construită aripa nouă a clădirii, care va include o grădină, un restaurant, un bar de zi şi o terasă.

Chiar dacă de-a lungul timpului Athenee Palace a suferit numeroase renovări, el a rămas un simbol arhitectural al Bucureştiului. Prin renovarea pe care a început-o ANA Hotels anul trecut, se doreşte continuarea poveştii acestui simbol de arhitectură către generaţiile viitoare.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Mi-e scârbă de bogotanu ăsta care a uitat de unde a plecat și își dă aere..????????????..dacă un nepot îi care de lucru,,NU POMANĂ! "Niciunul îl baga in seamă! Are inima neagră..banii ăștia puteau ridica școli afterscoli pe sate și crea infrastructuri și transport în comun ptr cei care vor să muncească! Din cauza lui cristina copos o doctorita de la tg mureș mi-a dat foc la fișa copilului singura dovadă a tatălui meu biologic și istoricul medical..merita soarta lui Ceaușescu toți parveniți taranoi de la satu mare!!

    Apropo! De ce îi este rușine că e născut în GHILEȘTI!?el se dă din Tășnad!minte domnul Copos.știu cine stă în casa lui natală! FAMILIA

    BUBOI

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb