MCX India lansează în septembrie contractul options pe aur

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 august 2017

MCX India lansează în septembrie contractul options pe aur

Multi Commodity Exchange (MCX) din India va lansa, în septembrie, primul contract options pe aur din ţară, oferindu-le astfel şi jucătorilor mai mici din industria lingourilor un instrument pentru acoperirea riscului, conform unui oficial al pieţei, citat de Reuters.

"Undeva pe la sfârşitului lunii septembrie vom lansa contractul options pe aur. Am efectuat deja exerciţii în acest sens", a afirmat Murgank Paranjape, directorul general al MCX, adăugând că noul contract a fost aprobat de Securities & Exchange Board din India.

Prithviraj Kothari, directorul general al dealerului RiddiSiddhi Bullions, a declarat, la rândul său: "De ani de zile piaţa aşteaptă contractul options. Acesta le va oferi multor bijutieri mici oportunitatea de a-şi acoperi riscurile fără să se îngrijoreze de volatilitatea zilnică".

India este al doilea mare cumpărător de aur din lume, importând în mod obişnuit circa 800 de tone pe an. Metalul este folosit de la investiţii până la donaţii religioase şi cadouri de nuntă.

În iunie, autoritatea de reglementare a pieţei din India le-a permis fondurilor speculative înregistrate ca Fonduri Alternative de Investiţii (AIF) de categoria a III-a să investească în derivate pe materii prime în calitate de clienţi, deschizând astfel pentru prima dată piaţa pentru investitorii instituţionali.

Harmony Hedge Fund a început tranzacţionarea pe platforma MCX, iar alte 35 de fonduri speculative au contactat de bursa pentru a fi admise, confor spuselor lui Paranjape, care mai adaugă că opţiunile pe aur şi intrarea fondurilor speculative pe piaţa aurului vor spori cifra de afaceri a MCX în anul fiscal viitor.

Venitul total al MCX a scăzut cu 7,1% în trimestrul încheiat în 30 iunie, în ritm anual, ajungând la 872,4 milioane de rupii (13,6 milioane de dolari).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb