ZIARUL BURSA

17 august 2017
Sobolewski, lasă-ne!

4 AMR Sobolewski, lasă-ne!

MAKEPiaţa de Capital / 17 august 2017

O dată la patru-cinci zile, preşedintele BVB Lucian Anghel convoacă mereu câte o şedinţă a Consiliului Bursei (CB) şi îi pune pe membri să voteze prelungirea mandatului de director general al lui Ludwik Sobolewski, dar patru dintre ei nu vor.

Acum a convocat Consiliul, din nou, pentru vineri.

Pe ordinea de zi, desigur, prelungirea mandatului lui Sobolewski.

De la sfârşitul lunii iulie, aceasta va fi a patra şedinţă CB, cu acelaşi punct pe ordinea de zi, la care jumătate din Consiliu se ridică şi pleacă.

IFN-urile contestă justificările BNR pentru restricţionarea dobânzilor

PRIN AMENINŢĂRI ŞI ACUZAŢII IFN-urile contestă justificările BNR pentru restricţionarea dobânzilor

ADINA ARDELEANUBănci-Asigurări / 17 august 2017

Instituţiile Financiare Nebancare (IFN) acuză Banca Naţională a României (BNR) că răspunde la presiuni politice şi la aşteptările populiste, după ce, Banca Centrală a lansat în dezbatere un proiect prin care urmăreşte ca IFN-urile să fie obligate să plătească de zece ori mai mult capital suplimentar pentru creditele cu dobânzi ce depăşesc anumite limite impuse.

Rădulescu, BT: "Creşterea economică - nesustenabilă, în condiţiile deteriorării echilibrelor macro"

PIB-UL NOSTRU CREŞTE CA FĂT FRUMOS: + 5,8% ÎN PRIMUL SEMESTRU Rădulescu, BT: "Creşterea economică - nesustenabilă, în condiţiile deteriorării echilibrelor macro"

EMILIA OLESCUMacroeconomie / 17 august 2017

Actualizare 10:43 Florin Cîţu: "În acest moment condiţiile economice sunt cele din vara lui 2007"

Senatorul PNL Florin Cîţu critică "cea mai mare" creştere economică din UE, subliniind faptul că în acest moment condiţiile economice sunt cele din vara lui 2007, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

-----

Economia ţării noastre creşte accelerat, potrivit datelor anunţate de Institutul Naţional de Statistică (INS), ce arată o creştere de 5,8% a Produsului Intern Brut (PIB), în prima jumătate a acestui an faţă de aceeaşi perioadă din 2016.

Marile bănci au avut costuri cu amenzile, litigiile şi despăgubirile de 264 miliarde de lire

ANALIZĂ CCP RESEARCH PENTRU 2012-2016 Marile bănci au avut costuri cu amenzile, litigiile şi despăgubirile de 264 miliarde de lire

A.V.Bănci-Asigurări / 17 august 2017

Costurile pe care le-au avut cele mai mari 20 de instituţii financiare din lume cu amenzile, litigiile şi despăgubirile acordate clienţilor au crescut cu aproape o treime în perioada 2012-2016, raportat la intervalul 2008-2012, arată o analiză CCP Research Foundation, citată de theguardian.com, care menţionează că acestea au ajuns la 264 miliarde de lire sterline (340 miliarde de dolari).

"PricewaterhouseCoopers", amendată cu suma record de 6,6 milioane de dolari

"PricewaterhouseCoopers", amendată cu suma record de 6,6 milioane de dolari

A.V.Internaţional / 17 august 2017

Compania de consultanţă "PricewaterhouseCoopers" LLP (PwC) a fost amendată cu 5,1 milioane de lire sterline (6,6 milioane de dolari) pentru un audit realizat în mod necorespunzător la "RSM Tenon Group" Plc din Marea Britanie, aceasta fiind cea mai mare sancţiune aplicată vreodată de autoritatea de reglementare a sectorului contabil din Marea Britanie, conform Bloomberg.

PE FONDUL SCĂDERII VENITURILOR DIN SERVICIUL DE TRANSPORT AL ENERGIEI ELECTRICE Profit mai mic cu 31% pentru Transelectrica

A.A.Piaţa de Capital / 17 august 2017

Transportatorul de energie Transelectrica (TEL) a înregistrat un profit net de 98 milioane lei, în primul semestru al anului, în scădere cu 31% faţă de perioada similară a anului trecut, evoluţia fiind determinată în principal de scăderea veniturilor din serviciul de transport al energiei electrice, potrivit unui raport al companiei, transmis Bursei de Valori Bucureşti.

China a redevenit cel mai mare creditor al SUA

China a redevenit cel mai mare creditor al SUA

Internaţional / 17 august 2017

China a efectuat, în luna iunie, cele mai mari achiziţii de obligaţiuni guvernamentale americane din ultimii şase ani, devansând Japonia şi revenind pe prima poziţie în topul creditorilor SUA, arată datele publicate ieri, de Trezoreria SUA, informează Reuters.

Cu Poliţia la furat

CĂTĂLIN AVRAMESCUEditorial / 17 august 2017

CĂTĂLIN AVRAMESCU

Chestia nu arăta deloc normal. Să vă explic. Eram pe unul dintre bulevardele Capitalei, când privirea mi-a fost atrasă de un ţăruş din acelea înfipte de Primărie pentru a împiedica urcarea autoturismelor pe trotuar. Era îndoit la 90 de grade. Aplatizat complet.

OPINII Efectul dominoului

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 17 august 2017

CRISTIAN PÎRVULESCU

Politica externă a Statelor Unite, sub administraţia lui Donald Trump, riscă să antreneze un efect de domino. Pericolul reprezentat de reacţii în lanţ provocate de un şir de schimbări aparent minore în politica SUA poate avea consecinţe sistemice.

Euro se depreciază faţă de dolar

V.R.Jurnal de criză / 17 august 2017

Moneda unică europeană (euro) s-a depreciat ieri, pe pieţele externe, faţă de dolar, după ce unele surse citate de Reuters au semnalat că preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, nu va oferi noi indicii cu privire la direcţia politicii monetare a instituţiei la reuniunea guvernatorilor băncilor centrale care va fi organizată la Jackson Hole, SUA, la finele acestei luni.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Profit net de 25,2 milioane de lei, pentru Aerostar

Piaţa de Capital / 17 august 2017

Aerostar a obţinut un profit net de 25,2 milioane lei, în primul semestru al anului în curs, cu 27% mai mic decât aceeaşi perioadă a anului trecut, când s-a situat la valoarea de 34,6 milioane lei, conform unui raport transmis miercuri Bursei de...

Tranzacţii "deal" cu 4,82% din SIF Moldova

BVB Tranzacţii "deal" cu 4,82% din SIF Moldova

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 17 august 2017

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost dominată, în şedinţa de ieri, de două tranzacţii de tip "deal" realizate cu acţiuni "SIF Moldova" (SIF2), totalizând 51,5 milioane de lei, sumă ce reprezintă circa 45% din...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo