Cu Poliţia la furat

CĂTĂLIN AVRAMESCU
Ziarul BURSA #Editorial / 17 august 2017

CĂTĂLIN AVRAMESCU

Chestia nu arăta deloc normal. Să vă explic. Eram pe unul dintre bulevardele Capitalei, când privirea mi-a fost atrasă de un ţăruş din acelea înfipte de Primărie pentru a împiedica urcarea autoturismelor pe trotuar. Era îndoit la 90 de grade. Aplatizat complet.

Plasticul crăpat lăsa să se vadă structura obiectului. De aici mirarea mea. Era făcut dintr-o ţeavă groasă de oţel. M-am întrebat ce forţă extraordinară trebuie să se fi exercitat asupra stâlpului acela pentru a-l pune la pământ. Era limpede că nu poate fi vorba de un cetăţean care a tras de fierul Primăriei. Careva trebuie să fi venit cu un utilaj. Dar de ce? Şi, mai ales, cum? Bulevardul cu pricina este în preajma vilelor oligarhiei socialiste. Cum să apari acolo cu un excavator şi să te apuci să culci la pământ ţăruşi, fără să te prindă cineva?...

În momentul acela m-am prins. The penny dropped - cum zice americanul.

Cei care făcuseră treaba asta erau de la o firmă cu gorile de pază. Au distrus ţăruşii să se urce cu maşinile pe trotuar. Sunt firmele care îi păzesc pe "barosanii" României. Stau prin maşini urcate pe trotuar sau puse "câş" în intersecţii.

Partea interesantă vine acum. Ei operează aşa sub ochii nepăsători ai Poliţiei. În orice stat civilizat, cineva care vine cu "utilajul" să doboare reperele de pe domeniul public ajunge repede să aibă probleme. România este însă într-o altă clasă, a statelor-captive. Unde Poliţia nu îndrăzneşte să se ia de oamenii celor de la Putere. (A doua zi am observat un echipaj de Poliţie care se întreţinea cordial cu bătăuşii dintr-una din aceste maşini care bloca o parte a rondulului de la Dorobanţi).

Întâmplarea cu ţăruşii este utilă pentru a înţelege natura autorităţii din această ţară. În mod normal, instituţiile publice respectă legea. La noi, ele sunt actorii principali în procesul de negare, limitare sau pervertire a legii.

Zilele trecute a apărut o ştire din aceea în urma căreia te apuci cu mâinile de cap. Înţeleg că a fost arestat unul din şefii Jandarmeriei. Omul patrona... o reţea de cămătărie.

Realizaţi proporţiile grozăviei? În fruntea unei instituţii cu un rol-cheie în lupta împotriva infracţiunilor este un (potenţial) infractor. Asta este mai rău, mult mai rău, decât un caz "simplu" de cămătărie. Arată că întregul sistem de stat este putred.

Acesta nu este un caz izolat. Vameşi care iau mită. Securişti... scuze... SRI-işti acuzaţi de vindere de secrete sau de poliţie politică. Inspectori fiscali prinşi cu mâţa în sac. Judecători care au scos la mezat sentinţele din dosare. Ş.a.m.d. În toate aceste situaţii, răul provine chiar de la aceia care au datoria şi resursele să îl stopeze.

Am ajuns într-o situaţie mai gravă ca anarhia. În starea de anarhie, măcar toţi procedează aşa cum poftesc. Aici, toţi cei care guvernează fac ce vor cu noi.

La Caracal s-a asfaltat o stradă, ocazie cu care au fost ciopârţiţi nişte tei. Decupaţi cu drujba. S-au pus borduri prin rănile lăsate de fierăstrău. Am privit la imaginile televizate şi mi-am făcut cruce. Nu ştiu ce este în mintea acelor oameni. Boală psihică? Nepăsare?

Oricare ar fi explicaţia, rezultatul este un dezastru. Sub primarii socialişti, România arată din ce în ce mai mult ca o ţară bizară, ieşită din imaginaţia unui desenator nebun. Stâlpi instalaţi în mijlocul şoselei, ode în cinstea primarului inscripţionate pe autobuze, un parc care poartă numele unui... mareşal sovietic (Tolbuhin), manuale de Sport, preoţi în filme porno, miniştri care şi-au falsificat CV-urile.

Publicul pare anesteziat în faţa acestei situaţii. Statul nici nu se mai preface că îşi îndeplineşte atribuţiile elementare.

Iată cazul măririi accizelor. Guvernul se laudă cu creşterea economică. Dar dacă această creştere există, ce sens are să măreşti taxele? Ceva nu se potriveşte.

Ştim răspunsul. Totul este un circ. Deficitul s-a adâncit. Iată de ce Guvernul socialist s-a pus pe buzunărit fiecare şofer care opreşte în benzinărie.

Între timp, continuă devalizarea Statului de către cei care trebuie să îl slujească. În dezmăţul "pensiilor speciale" sunt implicaţi ofiţeri care se pensionează la 40 de ani pe sume uluitoare şi se reangajează a doua zi pe salarii obscene.

Unde este limita? Nicăieri. România este în cădere liberă. Cei care pretind că formează "clasa politică" se ocupă cu furatul. Sunt ca ţăranii aceia care au dat năvală în CAP-uri, prin anii '90, şi au furat tot ce au găsit. Au smuls şi gardul.

Un raport recent al ONU arată o realitate cruntă. România a produs, în ultimii ani, o diaspora imensă, proporţional mai mare decât a multor state în care există războaie civile. Lumea fuge din această ţară. Îşi caută norocul unde vede cu ochii. Pentru că ştie că aici nu mai are un viitor.

Neîncrederea este maximă. Pentru că legea este abuzată chiar de cei care o fac. Pentru că administraţia produce haos. Pentru că educaţia este condusă de analfabeţi. Ei ştiu că au ajuns pe post de găini de jumulit. Iată de ce oamenii care au posibilitatea fug mâncând pământul.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Tot

    1. Totuș nu neaparat. Cum vine asta de vreme ce nu s-a dovedit. m lucrat la interne și nu am luat decât pensie și aceea mică. Sa explice cine spune cum vine asta. 60 de milioane. Unde este indexarea promisa atunci.

      Mesajul 1.1 nu aparține cititorului Cristi C.

       

      Cristi C i-ar fi atras atenția autorului că barbaria împotriva teilor s-a produs la Corabia, nu la Caracal 

       

      "Zeci de copaci au fost "decupaţi", în Corabia, pentru a face loc unor noi borduri. Muncitorii de drumuri chemaţi să asfalteze şoseaua Cuza Vodă din oraş au scobit cu drujba teii seculari ca să facă loc bordurilor. În jur de 20 de copaci ar fi fost tăiaţi, iar restul, ciuntiţi, potrivit Ştirile Pro Tv." 

       

       

      Iar prostia umană nu are culoare politică din moment ce și Clujul sau Robu în Timișoara s-au lovit de nesimțirea copacilor pe care apoi i-au tăiat. 

      "Mii de clujeni au înfruntat sâmbătă noaptea ploaia rece, în goana de a participa la cât mai multe evenimente culturale din cadrul proiectului "Cluj Never Sleeps". Ce nu au văzut miile de devoratori de evenimente culturale a fost chiar şantierul de pe latura de nord a Pieţei Unirii unde, la adăpostul întunericului nopţii, în lumina farurilor buldozerelor, muncitorii au tăiat 4 din cei 6 copaci. În nopţile următoare, cel mai probabil că vor fi defrişaţi şi cei doi tei rămaşi încă în picioare." 

      Eu nu am postat nimic; vad ca iarasi o iau razna cainii lui Make; baieti, caldura mare , asa-i ? Nu prea va prieste Pedigree-ul, asa-i ?

    Oamenii pleacă din cauza oligarhiei securiste pe care ai reprezentat-o si tu.

    Țăruș, firme de pază, poliție, guvern socialist, deficit, manelist cultural. :) 

    Domnul ambasador are dreptate . Multa lume gandeste la fel . Domnia sa greseste , insa , limi-

    tand vituperarea la un singur partid . Probabil ca nu a vrut sa-i supere pe cei care l-au trimis sa traias- 

    ca patru ani ca in vis ca ambasador pe banii celor

    de a caror mila plange cu lacrimi de crocodil ... 

    Cam cutremurat de peisajul apocaliptic schitat de dl.

    ambasador mi-am amintit ca si in anii '80 eram  

    ingrozit de faptul ca zi de zi ne impotmoleam tot 

    mai rau fortati fiind  

    sa mergam pe un drum gresit . 

    - Si cum ne vom despotmoli ? l-a intrebat cineva 

    pe Vlad Georgescu de la Radio Europa Libeara. 

    - Nu stiu , a raspuns acesta , dar sigur este ca 

    niciodata nu ne vom opri pe loc : din istorie am 

    invatat ca nici un popor ajuns intr-o fundatura 

    n-a incremenit , intotdeauna s-a gasit o cale 

    de mers mai departe ' 

    Mi-a placut optimismul istoricului si am vazut 

    in decembrie 1989 ca a avut dreptate . 

    Astazi n-as zice ca nu gandesc la fel , atata 

    doar ca ma framanta o intrebare in plus : 

    - Bine bine , nu ne oprim . Dar daca disparem 

    cu totul ?! 

    1. Totuș nici postarea nu spune esentialul. Ziaristul nici atât. Cu toate că ce este așa de greu. Pensia este mică. Dacă s-a mințit asta este clar că da. Ce să fac cu doar 60 de milioane după atâta muncă și nu de orișicare.

      Mesajul 4.1 nu aparține cititorului Cristi C.

      A avut dreptate? La acea data jidano-americanii au organizat, regizat si realizat o lovitura de stat prin care ei se apropiau mai mult de rasarit unde adevarate natiuni le sunt dusmani . Pretul platit de ei este faptul ca la conducerea statului sa ramina uriasa banda de idioti-nativ, criminala clica securista ! Banda de tolomaci s-a impartit artificial in asa zise partide politice pentru a mima democratia. Jigodii care neam de neamul lor nu au facut nimic decit sa cerseasca, fure, tilhareasca, curvasareasca, leneveasca, incompetenti in orice ar face (nici sa fure bine nu sunt in stare!!!!), se autoplatesc pentru lene si incompetenta, cu sume si privilegii uriase. Salariile astfel obtinute constituie un furt. Astfel primii hoti oficiali din asa zisa democratie sunt LUPTATORI AI REVOLUTIEI securisti criminali !!

    Felicitări; sunteți pătrunzător și...netemător. Ați putea adăuga la cele relatate și alte argumente, precum ,bunăoară, anunțatul turneu în țara noastră a Ansamblului Armatei Roșii - Alexandrov, renăscută din cenușă (sau apă!), avangardă propagandistică cu binecunoscute state de serviciu propagandistic pro-rus. Sau postările rusofile pe facebook ș.a.m.d.

    Era seara ,o canicula socialista de 34 de grade ,am iesit sa arunc gunoiul ..la gunoi ce sa vezi :numai gunoi !! Firea socialista moldoveanca nu-mi eliberase ghena ..un miros pestilential gen Voluntari unde soțul ei care este un penal nu mi-a spălat masina cand am facut pana in drum spre Litoralul bulgaresc ,croat,unde vad cu ochii ..pentru ca nu mai suport duhoarea socialista a celui românesc unde toti bizonii votanți PSD se bronzează [Fragment eliminat, conform regulamentului] pe bani multi ..unde o sa ajungem ?? Nu avem autostrazi .. Civilizația mașinii mele suferă ..exprima un aer condiționat viciat pana trec granița ....e o țara irespirabilă ..noroc cu mine si cu Make ca mai avem curaj sa denunțăm degradarea acestui popor de slugi socialiste dezabuzate ..Daca nu aș fi un savant & ambasador & universitar ( filozof ) & oxibridge & fripturist canibalist de dreapta si fan Soros ..ce [Fragment eliminat, conform regulamentului] v-aș da dragnele mele ..,cu poporul vostru [Fragment eliminat, conform regulamentului] !! Ma semnez ca de obicei :Avranonimescu ! Mai citiți almanahe [Fragment eliminat, conform regulamentului] daca vreti sa postați la articolelelele melelelele .. Socialiștilor !

DIN ACEEAŞI SECŢIUNE

Editorial

Citeşte toate articolele din Editorial

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb