ANALIZĂ CCP RESEARCH PENTRU 2012-2016 Marile bănci au avut costuri cu amenzile, litigiile şi despăgubirile de 264 miliarde de lire

A.V.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 17 august 2017

Marile bănci au avut costuri cu amenzile, litigiile şi despăgubirile de 264 miliarde de lire

Costurile pe care le-au avut cele mai mari 20 de instituţii financiare din lume cu amenzile, litigiile şi despăgubirile acordate clienţilor au crescut cu aproape o treime în perioada 2012-2016, raportat la intervalul 2008-2012, arată o analiză CCP Research Foundation, citată de theguardian.com, care menţionează că acestea au ajuns la 264 miliarde de lire sterline (340 miliarde de dolari).

Studiul precizează că sumele plătite către clienţi drept despăgubiri au crescut cu 5,6% în perioada menţionată, comparativ cu 2011-2015, iar costurile totale - cu 32% faţă de 2008-2012.

Cele mai mari costuri legate de comportament le-au avut, potrivit analizei, "Bank of America" (45,6 miliarde de lire sterline), "JPMorgan Chase & Co." (33,6 miliarde de lire), "Morgan Stanley" (24,4 miliarde de lire), RBS (21,5 miliarde de lire) şi "Lloyds Banking" (20,5 miliarde de lire). Restul băncilor au avut cheltuieli de 118,4 miliarde de lire, notează analiza.

Conform studiului, amenzile pentru vânzarea necorespunzătoare de credite ipotecare au totalizat 65,84 miliarde de lire între 2012 şi 2016, iar pentru aplicarea necorespunzătoare a normelor împotriva spălării banilor - numai 3,6 miliarde de lire.

Analiza arată că există îndoieli cu privire la eforturile depuse de principalii furnizori de servicii financiare pentru restabilirea încrederii în acest sector.

Raportul precizează că, în 2016, suma totală pusă deoparte de bănci pentru costurile menţionate a depăşit 28,6 miliarde de lire, în creştere faţă de 2015, când a scăzut faţă de vârful atins în 2014: 63 miliarde de lire.

Chris Stears, director de cercetare în cadrul fundaţiei CCP Research, a declarat în raport: "Încrederea în bănci trebuie să se coreleze şi să fie condiţionată de costurile generate de comportamentul acestora. Nivelul persistent ridicat al costurilor privind comportamentul este îngrijorător. Rămâne de văzut ce efect vor avea provizioanele din 2017 asupra nivelului agregat al costurilor legate de comportament".

La rândul său, Roger McCormick, director general al CCP, a menţionat: "Ne întrebăm dacă va începe să scadă vreodată costurile legate de comportamentul băncilor. Trebuie să sperăm că acest lucru se va întâmpla".

Analiza mai scrie că, în 2016, au scăzut amenzile aplicate băncilor de Autoritatea pentru Conduită Financiară din Marea Britanie.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Doar o treime de TRILION de dolari. Adica o saptamana de tiparit BANI DIN NIMIC!

    UN MIZILIC, doar 2 bugete ale Romaniei, doi ani aruncati pe fereastra.

    Asa, ca pentru "neinitiati" domnule maestru turnator la Secu, aresponsabilul Mugurel. 😁😁😈 

    Daca bancile respecta legea si nu inseala clientii,,,,nu au de ce sa primeasca amenzi.....Daca bancile ar negocia cu imprumutatii si elimina clauzele abuzive,,,,nu se mai ajunge in instanta.

    BNR trimite documente catre MFP cum Sa modifice legislatia ca Sa nu controleze bancile,firmele multinationale,de exemplu BNR a trimis un document in care specifica ca firmele sa isi mărească capitalul....adica sa se imprumute la bănci....aceasta hotarare a fost aprobata,tot BNR a trimis documente ca băncile sa poata verifica orice venit incasat a tuturor persoanelor,,,,,hotarare aprobata de MFP si multe documente trimise de BNR catre MFP......Ministru finantelor sa ne state toate documentele trimise de BNR catre MFP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb