MIRCEA GEOANĂ:  "Vizita mea la Vîntu a fost un pretext"

A.G.
Ziarul BURSA #Politică / 30 mai 2017

Vizita la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost folosită mai degrabă ca un pretext, a declarat, ieri, Mircea Geoană, în opinia sa mult mai interesant fiind cine a avut interesul să urmărească un candidat la prezidenţiale.

Geoană a fost audiat ieri, din nou, de comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 şi i-a invitat pe senatorii şi deputaţii membri ai comisiei să cerceteze cine a făcut poze şi cine "l-a filat".

Deputatul PMP Robert Turcescu l-a întrebat pe Mircea Geoană dacă vizita sa la Vîntu din ajunul alegerilor a dus la pierderea acestora, informează Agerpres .

"Este o comisie cu privire la rezultatul alegerilor din 2009, nu pe ceea ce se uită sociologii, ce s-a întâmplat", a răspuns Geoană.

Turcescu a replicat că este treaba parlamentarilor ce se face cu această comisie.

Mircea Geoană a explicat: "Cât de mult sau cât de puţin a contat vizita mea în seara de dinainte, e o chestiune subiectivă. Eu cred că a fost un pretext. Cred că este mai interesant de văzut cine stătea pe urmele unui candidat prezidenţial cu o noapte înainte, făcând astfel de poze, cred că e mai interesant, din punctul meu de vedere, pentru eventuale investigaţii, erau nişte jurnalişti bine intenţionaţi, erau alţii... Filiera în care a ajuns această chestiune mi se pare mai interesantă pentru discuţia de astăzi decât opţiunea mai mult sau mai puţin inspirată de a face această vizită. În opinia mea, spun asta fără niciun fel de intenţie de revenire în politica românească, a fost un pretext care a fost folosit şi care a avut un impact, din punctul meu de vedere, modest. Diferenţa de voturi în ceea ce ne spuneau şi sondajele şi ceea ce putem astăzi extrapola, dacă s-ar fi uitat cineva cu atenţie în 2009 la volumul impresionant de probe pe care le-am prezentat la CCR cu privire la procese-verbale şi la situaţii de fraudă masivă, cred că diferenţa era mai mult decât acoperitoare pentru orice impact negativ al vizitei mele. Cum apare practic un filaj în spatele unui candidat la prezidenţiale, este un lucru despre care mai degrabă dumneavoastră ar trebui să fiţi interesaţi".

Robert Turcescu l-a mai întrebat pe Mircea Geoană dacă acea vizită a fost singura la Vîntu.

"În perioada campaniei electorale am avut întâlniri cu toţi liderii de trusturi de presă, aşa cum face orice caneidat din România. Acesta este răspunsul meu", a spus Geoană.

Geoană susţine că a fost sunat de Băsescu pentru a nu-l pune pe Cătălin Voicu ministru de Interne

Fostul candidat la prezidenţialele din 2009 Mircea Geoană a mai susţinut, ieri, că a fost sunat de fostul preşedinte Traian Băsescu să nu-l pună pe Cătălin Voicu ministru de Interne.

Potrivit lui Geoană, Băsescu i-a spus că "are o dificultate cu unul dintre candidaţii PSD pentru MAI" - Cătălin Voicu.

Mircea Geoană a fost întrebat ce l-a determinat să-l susţină în decembrie 2008 pe Gabriel Oprea pentru funcţia de ministru de Interne.

"Nu am susţinut pe nimeni", a spus el, adăugând că desemnarea reprezentanţilor partidului în Guvern s-a făcut prin vot în Comitetul Executiv al PSD, deoarece crede în democraţia internă într-un partid.

Mircea Geoană a precizat: "În momentul în care am luat decizia de a intra la guvernare, eu am luat decizia ca la nivel de Comitet Executiv să votăm democratic colegii sau colegele care ne reprezintă în Guvern. Dacă era să operez pe preferinţele mele şi să lucrez în mod tradiţional, spuneam îl vreau pe x, pe y la ministerul x sau y. (...) Votul e secret. A existat o campanie în interiorul partidului, ce a existat în spatele campaniei, ce interese şi ce grupări din partid, asta nu pot să vă spun. Au existat două candidaturi, a fost un vot secret în interiorul partidului, unul dintre colegi a câştigat, celălalt nu a câştigat. Ceea ce pot să spun este că am primit un telefon din partea preşedintelui Băsescu pentru a nu-l pune pe domnul Voicu ministru de Interne".

El a adăugat că Traian Băsescu i-a transmis că "are o dificultate" cu unul dintre cei doi candidaţi.

"Au fost doi candidaţi, preşedintele momentului spunând că nu-l va numi pe celălalt candidat al nostru. A existat o conversaţie telefonică pe care preşedintele Băsescu a avut-o cu mine ca preşedinte de partid şi cred că eram deja în zona de preşedinţie a Senatului. A spus că are o dificultate cu unul dintre cei doi candidaţi. (...) Votul colegilor noştri s-a făcut fără interferenţa mea", a detaliat Geoană.

Întrebat dacă telefonul de la preşedinte a fost înainte sau după desemnare, Geoană a arătat că înainte de aceasta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb