ZIARUL BURSA

30 mai 2017
Ediţia din 18.09.2024
ANAF a găsit nereguli la portofoliile de neperformante ale unei bănci

SURSE GUVERNAMENTALE: ANAF a găsit nereguli la portofoliile de neperformante ale unei bănci

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 30 mai 2017

Guvernul urmează să aprobe, cel mai probabil în această săptămână, proiectul de lege care, conform directivei europene în domeniu, prevede schimbul de informaţii fiscale între ţări, în vederea unui control amănunţit al veniturilor şi profiturilor înregistrate de multinaţionale, astfel încât acestea să fie impozitate în ţara unde au fost produse, potrivit reprezentanţilor Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

Iniţiativa legislativă a fost postată, săptămâna trecută, pe site-ul ministerului de resort şi discutată, vineri, în Comisia de dialog social de la MFP.

Bîlteanu şi Lakis au cerut sesizarea Curţii Constituţionale privind neconstituţionalitatea pragului la SIF-uri

ARIS CAPITAL A CONTESTAT ÎN INSTANŢĂ DECIZIA DIN 2015 A ASF PRIVIND CONCERTAREA GRUPULUI BÎLTEANU, Bîlteanu şi Lakis au cerut sesizarea Curţii Constituţionale privind neconstituţionalitatea pragului la SIF-uri

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 30 mai 2017

Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea de sesizare a Curţii Constituţionale în vederea soluţionării excepţiei de neconstituţionalitate a pragului maxim de deţinere la SIF-uri, stipulat în Legea pieţei de capital 297/2004, la solicitarea firmei Aris Capital, deţinută de Romenergo Holdings Limited, controlată de omul de afaceri Dragoş Bîlteanu.

Surse: Nasdaq şi Shanghai Stock Exchange vor deţineri la noua Bursă din Kazahstan

A.V.Internaţional / 30 mai 2017

Operatorul bursier american Nasdaq şi Shanghai Stock Exchange din China derulează negocieri pentru preluarea unor participaţii la noua bursă din Kazahstan, Astana International Exchange, care urmează să fie lansată către finele acestui an, anunţă Financial Times (FT), citând surse apropiate situaţiei, care arată că scopul noii pieţe este să atragă investitori internaţionali.

Statul îşi prăduieşte companiile, băncile câştigă

A.A.Piaţa de Capital / 30 mai 2017

Companiile de stat sunt prăduite, anul acesta, la "ordinul" actualei guvernări, prin distribuirea a 90% din profituri sub formă de dividende şi prin repartizarea rezervelor acumulate în timp, astfel că, de la anul, acestea vor fi nevoite să apeleze la împrumuturi de la bănci, în contextul în care se prefigurează creşterea dobânzilor.

Bacalaureatul "special" dă startul emoţiilor

Bacalaureatul "special" dă startul emoţiilor

O.D.Cultură / 30 mai 2017

Ediţia 2017 a examenului de Bacalaureat a debutat în mod oficial ieri, când a avut loc prima probă a sesiunii speciale - evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă.

George Maior - invitat la audieri, în 12 iunie

ALEGERILE PREZIDENŢIALE DIN 2009 George Maior - invitat la audieri, în 12 iunie

Politică / 30 mai 2017

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Maior, va fi audiat în data de 12 iunie de comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, a anunţat, ieri, preşedintele comisiei, Mihai Fifor,care a precizat că Maior i-a trimis o scrisoare în care solicită să fie audiat în data de 12 iunie şi nu în 6 iunie, cum s-a stabilit iniţial.

Cine numără morţii în Guvernul Grindeanu

URGENŢA DIN SĂNĂTATE Cine numără morţii în Guvernul Grindeanu

MIHNEA DUMITRUPolitică / 30 mai 2017

La nivel de imagine, Guvernul Grindeanu se confruntă cu prima criză serioasă de la demonstraţiile de stradă împotriva Legii Graţierii. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a comentat în termen duri decizia ministerului Sănătăţii cu privire la amânarea achiziţionării de noi ambulanţe pentru serviciul de urgenţă. Este vorba despre mai mult de 3.000 de ambulanţe noi.

Greva controlorilor de trafic aerian din România a fost suspendată

Greva controlorilor de trafic aerian din România a fost suspendată

A.G.Companii / 30 mai 2017

Actualizare 17:34 Dragnea, despre greva de la ROMATSA: "Nu ştiu care e nemulţumirea, au salarii mai mari decât omologii din Marea Britanie"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat astăzi, la Parlament, referitor la greva angajaţilor ROMATSA, că nu înţelege care este nemulţumirea acestora, având în vedere că au salarii mai mari decât omologii din Marea Britanie. Dragnea a anunţat că ministrul Transporturilor a dispus un control pentru a vedea dacă sunt chestiuni care pot fi îmbunătăţite, potrivit surselor din presă.

Actualizare 15:29 Tribunalul Bucureşti: Greva angajaţilor ROMATSA este legală

Actualizare 14:15 Compania Aeroporturi Bucureşti a anunţat suspendarea grevei controlorilor de trafic

Actualizare 12:13 Ministrul Transporturilor anunţă că greva Romatsa va fi suspendată la ora 13.00

Actualizare 10:45 Efectele grevei Romatsa: Şase zboruri Ryanair au fost anulate de pe Aeroportul Otopeni, celelalte curse au întârzieri

Actualizare 09:24 Şefii controlorilor de trafic aerian au contestat în instanţă greva, cerând să fie declarată ilegală

Actualizare 09:10 Greva controlorilor de trafic a început

De ce nu sunt bancuri cu PSD-ul?

Cătălin AvramescuEditorial / 30 mai 2017

Cătălin Avramescu

Românul este un om vesel. Cel puţin aşa era odată. Chiar şi în cele mai deprimante momente ale ceauşismului aproape că nu era o întâlnire între prieteni în care să nu se spună un banc. Printre favoritele mele sunt cele cu Ceauşescu şi alţi şefi de stat (Brejnev, Reagan etc.). Îmi amintesc că unul dintre primele bancuri de acest gen l-am auzit în anii copilăriei. Era în curtea unor rude, iar eu aveam o vârstă la care mă îndoiesc că pricepeam exact despre ce era vorba. Însă bancul m-a amuzat.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 30 Mai 2017

MACRO NEWSLETTER 30 Mai 2017

Internaţional / 30 mai 2017

Creditul acordat rezidenţilor din zona euro a crescut cu o rată anuală de 4,6% în aprilie 2017, după un avans de 4,9% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri anuale de 9,7% a creditului guvernamental şi a unui avans de 2,9% a creditului...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo