BURSELE DIN LUME Pieţele europene, în declin din cauza cotaţiilor petroliere

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 30 mai 2017

Pieţele europene, în declin din cauza cotaţiilor petroliere

Bursele din Europa au urmat un curs negativ ieri, ca urmare a declinului cotaţiilor ţiţeiului.

Titlurile companiei petroliere norvegiene "Statoil" ASA au scăzut cu 0,3%, la 149,30 coroane.

Acţiunile producătorului auto francez "Peugeot" SA au coborât cu 0,7%, la 17,83 euro. Conform autorităţilor din Rusia, "Peugeot" a rechemat în mod voluntar la service 30.000 de maşini vândute pe plan local, între anii 2011 şi 2016.

Titlurile companiei auto italo-americane "Fiat Chrysler Automobiles" NV au scăzut cu 1,2%, la 9,35 euro, iar cele ale "Volkswagen" AG din Germania - cu 0,2%, la 142,16 euro. Miniştrii statelor din Uniunea Europeană au aprobat, ieri, noile propuneri de reglementare a modului în care sunt testate şi autorizate autovehiculele, în pofida opoziţiei Germaniei, în ideea evitării repetării scandalului "Volkswagen" (Dieselgate).

În schimb, acţiunile BMW AG, constructor german de automobile de lux, au crescut cu 0,6%, la 84,45 euro. BMW a anunţat, ieri, că şi-a oprit producţia la uzinele sale din Africa de Sud şi China din cauza lipsei unor piese care trebuie livrate de furnizorul de componente "Robert Bosch".

Titlurile "Intesa Sanpaolo" SpA, cea mai mare bancă de retail din Italia, au înregistrat un declin de 2,7%, la 2,55 euro. Banca efectuează ultimele retuşuri ale noii sale strategii, menite să extindă activităţile diviziilor de asigurări şi de administrare a activelor, în timp ce reduce costurile şi închide filiale, conform unor surse citate de Financial Times

Acţiunile "ArcelorMittal", cel mai mare producător mondial de oţel, s-au depreciat cu 0,1%, la 19,94 euro, însă cele ale grupului siderurgic german "Thyssenkrupp" AG au urcat cu 0,4%, la 24,08 euro. Directorii generali ai combinatelor siderurgice din Uniunea Europeană au trimis o scrisoare şefilor de stat din blocul comunitar prin care cer modificarea sistemului de comercializare a drepturilor de emisii poluante, deoarece, în opinia lor, actualul sistem încarcă sectorul cu costuri, ceea ce ar putea duce la închiderea fabricilor din UE şi la pierderea locurilor de muncă.

Titlurile "Airbus" SE au consemnat un minus de 0,3%, la 73,69 euro. "Airbus Helicopters", cel mai mare furnizor mondial de elicoptere comerciale, a început, la finele săptămâ-nii trecute, construcţia primei sale linii de asamblare din China, un pas cheie în îndeplinirea planurilor companiei de extindere pe piaţa chineză.

Pe de altă parte, după mai multe luni de întârzieri, primul avion rusesc de pasageri din era post-sovietică pentru călătoriile pe distanţe scurte şi medii - MC-21 - a efectuat duminică zborul inaugural în Irkutsk, un pas major în dorinţa Rusiei de a concura cu giganţii "Airbus" şi "Boeing".

La ora 16.50 (ora României), indicele AEX 100 al pieţei din Amsterdam a scăzut cu 0,1%, la 527,39 puncte, CAC 40 al celei din Paris - cu 0,1%, la 5.331,18, DAX al Bursei din Frankfurt a urcat cu 0,04%, la 12.607,48.

Bursele din SUA au fost închise ieri, americanii sărbătorind Ziua Eroilor.

Asia coboară, după ce Coreea de Nord a lansat un proiectil neidentificat

În Asia, acţiunile au scăzut ieri, în majoritate, după ce Coreea de Nord a lansat un proiectil neidentificat din regiunea orientală Wonsan, către Est, conform anunţului făcut de Armata sud-coreeană.

Titlurile "Hyundai Motor" Co., cel mai mare constructor auto din Coreea de Sud, s-au depreciat cu 0,9%, la 162.000 woni, iar cele ale "Samsung Electronics" Co., cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, cu 1%, la 2,281 milioane de woni.

Acţiunile "Woodside Petroleum" Ltd., al doilea mare producător de ţiţei din Australia, au înregistrat un declin de 0,9%, la 32,58 dolari australieni, iar cele ale rivalului mai mare "BHP Billiton" Ltd. - cu 0,7%, la 23,84 dolari australieni.

Titlurile companiei de asigurări "Ping An Insurance Group Co. of China" Ltd. au urcat cu 0,7% pe piaţa din Hong Kong, la 50,35 dolari HK, iar cele ale societăţii financiare "China Galaxy Securities" Co. - cu 0,8%, la 7,23 dolari HK.

Acţiunile "China Cinda Asset Management" Co. au câştigat 0,7%, ajungând la 2,96 dolari HK.

Indicele Nikkei 225 al Bursei din Tokyo a scăzut cu 0,02%, la 19,682.57 puncte, S&P/ASX al celei din Sydney - cu 0,8, la 5.707,07, Hang Seng al pieţei din Hong Kong a urcat cu 0,2%, la 25.701,63. Bursele din China şi Taiwan au fost închise ieri şi nici astăzi nu vor derula operaţiuni (sărbătoare naţională).

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb