Oficialii francezi au discuţii serioase cu instituţiile financiare care caută să se mute din Londra, în condiţiile în care Marea Britanie a decis să părăsească UE (Brexit), a afirmat, ieri, Francois Villeroy de Galhau, membru în Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE), transmite Reuters.
"Avem contacte discrete, dar numeroase şi serioase. Parisul are toate şansele să atragă băncile", a afirmat Villeroy, care este şi şeful Autorităţii de Supraveghere Financiară şi guvernatorul Băncii Centrale a Franţei, potrivit Agerpres.
Şi BaFin, autoritatea germană de supraveghere în domeniul financiar, a anunţat luna aceasta că discută cu o serie de instituţii financiare care vor să obţină licenţe în Germania după Brexit.
Raimund Roeseler, care supervizează reglementarea bancară, nu a precizat numărul exact al instituţiilor, dar a declarat că este un număr cu două cifre. Aceste instituţii financiare îşi vor muta operaţiunile la Frankfurt, a dat asigurări oficialul german.
Felix Hufeld, preşedintele BaFin, a adăugat că instituţia discută cu aproape toate băncile importante, majoritatea intenţionând să-şi mute operaţiunile în două sau trei centre din UE.
Analiştii susţin că Uniunea Europeană ar putea transfera sediul Autorităţii Bancare Europene (EBA) de la Londra la Paris sau Frankfurt, după decizia britanicilor de a ieşi din Uniunea Europeană, în timp ce Banca Centrală Europeană va insista ca operaţiunile de clearing în euro să se efectueze în interiorul zonei euro.